BroccoliWithAttitude
Femtopat
Daha fazla  

Merhaba Sayın Technopat Kullanıcıları,
Ben de bu cihazı kullanıyorum ve yakın zamanda SSD'im bozuldu. Sata m2 SSD'ler çok pahalı olduğu için pci-e SSD alıp denemeye karar verdim. Samsung 980 pro gen4 1 TB SSD aldım ve bilgisayara taktım. İçine windows 10 kurdum ve çalıştı. 3100 MBps sıralı okuma ve 2900 MBps sıralı yazma hızları alıyorum. Samsungun yazılımından görsel de ekledim.
Esasen durum şu şekilde,
Bu laptop'un service manuelinde de pci-e SSD'lerin desteklendiği yazıyor. Hatta cihazın pci-e SSD ile satıldığı bir konfigürasyonu da varmış.
Şimdilik herhangi bir sorun yaşamadım. Cihazdaki hızlanma ufak da olsa hissedilebiliyor. Açılış esnasında masaüstü gelir gelmez kullanacağım uygulamaları açabiliyorum artık.
Bu cihazda pci-e SSD'lerle sorun yaşayan kullanıcılar da olmuş anladığım kadarıyla. Ben sadece kendi tecrübemi paylaşmak istedim.
Selamlar,
BroccoliWithAttitude
Merhaba Hocam,Çok güzel bir bilgi teşekkürler.
Bende HP ile iletişime geçtiğimde desteklediğini fakat 512 GB ile sınırlı olduğunu söylediler. Attığınız linktede 512 olarak görünüyor ama 1TB desteklemesi çok daha iyi tabiki.
Son olarak SSD'nizin sıcaklığı 55 derece yazıyor. Bu yüksek bir değer değilmi? Mevcut satalı model 30 dereceyi geçmiyor. Aldığınız ssd de soğutucu v.s varmıydı üstünde?
Merhaba Hocam,Sizin adınıza sevindim gerçekten, güzel günlerde kullanırsınız inşallah.
Bazı kişiler nvme ssd ile sorun yaşamışlar. Aklıma iki seçenek geliyor; sorun yaşayanlar sök-tak, ayarlar v.s işine ya tam hakim değiller ya da bu model ssd seçiyor.
Sizin tecrübenizi paylaşmanız bu açıdan çok önemliydi. Sizin aldığınız ürünü alıp taksalar problemsiz kullanabilecekler. Ki sizin aldığınız ssd gerçekten çok çok iyi.
Ben de bir ara değiştirmeyi düşündüm ama içindeki stok ssd hala sorunsuz ve %100 sağlık raporu veriyor. Mevcut sata m2 ssd'yi nvme ile değiştirince aman aman bir fark yok dediler bende vazgeçtim masraf yapmaktan. Oyun v.s oynamadığım için windows bölümünde çok fazla alana ihtiyaç duymadım. Depolama için 2 TB disk fazlasıyla bana yetiyor.
Bu bilgiler için çok sağol dostum peki, 2 adet ram slotum var bu ramlerden dual channel olacak şekilde ram upgrade etmek istiyorum bende sizin gibi doğru düzgün yanıt alamadım resmi satıcı sitesinde ve mesenger üzerinden de aynı şekilde saçma yanıtlar verdiler bu ramlar uyumlu olur mu mhz biraz yüksek çünkü piyasada sıfır 2133 mhz ram pek bulamadım bunlar olur sanırım ?Şimdi ben defalarca yazdım sonunda mail olarak döndüler, döndüler de muğlak cevap verdiler.
Verdikleri cevaptan anladığım arayüz (PCI-E SATA gibi arayüzlerden bahsediyor) destekliyor ancak biz test etmedik gibi bişey demeye çalıştı ben sana anlatıyım.
HDD Yuvası bildiğimiz SATA yuvası sata destekli 2,5" her şey takılır gibi duruyor.
M2 yuvası için oda sata, NVME ssdler sata destekli olduğundan M2 destekli her ssd de takılır gibi.
Not: 2TB M2 SSD`ler laptop sata arayüzünde problem yaşatabilir.
Ram olarak ise kit (aynı 2 ram) takmayacaksan problem yaşama ihtimalin var, ayrıca üretici 8+8 16gb destek sunuyor ama belki 16+16 da çalışır sadece destek sunmuyorlar.
Kısaca 2,5" ve M2 olarak istediğini takabilir ram olarak 8+8 destek sunuyor.
Ancak üretici sürekli arayüzden vs bahsetti doğrudan "evet kullanabilirsin" demedi ve laptop eski bir laptop olduğundan BIOS laptoptan da eski milattan öncesinde olduğu için birebir aynı özellikteki ürünlerin bile markadan markaya tepkisi farklı olabilir.
Eğer ssd hiç yoksa herhangi bir ssd hızını çok arttıracaktır, ancak ssd var ve ssd değiştirerek hızlandırmak istiyorsanız çok da gerek yok.Bu bilgiler için çok sağol dostum peki, 2 adet ram slotum var bu ramlerden dual channel olacak şekilde ram upgrade etmek istiyorum bende sizin gibi doğru düzgün yanıt alamadım resmi satıcı sitesinde ve mesenger üzerinden de aynı şekilde saçma yanıtlar verdiler bu ramlar uyumlu olur mu mhz biraz yüksek çünkü piyasada sıfır 2133 mhz ram pek bulamadım bunlar olur sanırım ?
KINGSTON FURY IMPACT 8GB 2666MHZ DDR4 CL15 SOD - PttAVM
KINGSTON FURY IMPACT 8GB 2666MHZ DDR4 CL15 SODIMM RAM KF426S15IB/8 ✅SIFIR 2 YIL TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖR GARANTİLİ ADINIZA FATURALI - 2025www.pttavm.com 
Ssd olarak ise samsung 970 evo plus 500 gb tercih etmeyi düşünüyorum ama üsteki linke baktığımda 1tb hdd+ 128-256 gb nvme m2 ssd konfigürasyonları olacağı belirtmişler laptopbumda sadece 1tb 7200rpm hdd var uyumsuzluk oluşturur mu? Acaba depola yüksek olduğu için sorun olur mu zaten pc eski amacım bi nebze olsun hızlansın gündelik işlerimi halletsin diye tercih ettim ve bunları almayı planlıyorum
Samsung 970 Evo Plus MZ-V7S500BW 500 GB NVMe M.2 SSD Fiyatları ve Özellikleri
Samsung 970 Evo Plus MZ-V7S500BW 500 GB NVMe M.2 SSD en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları en ucuz fiyatlarla n11.com'da. Kampanyalı ve indirimli fiyatlarla satın al.m.n11.com