HP Pavilion 15-BC001NT NVMe desteği var mıdır?

Kardeşim geç cevap verdiğim için özür dilerim. PC modelinize göre aşağıdaki linki inceler misiniz? AIDA64 programından fiziksel sürücüler bölümünden anakartınızın PCI-e 3.0 X4 NVMe 1.3 SSD Controller desteği var mı bir bakın derim.

30günlük deneme süresi kullanıyordun süresi doldu şehir dışındayım yarın döndüğümde bakıp atarım buraya formda soru açmıştım cevap bulamadım tam ama şu anlık elimde bu var onun SS almamıştım

Eğer SSD hiç yoksa herhangi bir SSD hızını çok arttıracaktır, ancak SSD var ve SSD değiştirerek hızlandırmak istiyorsanız çok da gerek yok.

SSD için benim şahsi düşüncem 500GB düzgün bir marka herhangi M.2 SSD'yi almanız yeterli olacaktır.

Bu arada M.2 slotu ters diye hatırlıyorum takmadan önce araştırın slot SATA olduğu için ters düz anlaşılmaz. M.2 ters takılırsa kısa devre yapıp yakma ihtimaliniz var

RAM ise MHz yüksek olması problem yaratmaz sadece 2x8 uyumlu RAM almanız yeterli.

Slot evet var ama ters mi anlayamadım bu şekilde içi 😅 evet SSD yok sadece 1TB 7200RPM HDD var

Kardeşim geç cevap verdiğim için özür dilerim. PC modelinize göre aşağıdaki linki inceler misiniz.? AIDA64 programından fiziksel sürücüler bölümünden anakartınızın PCIe 3.0 x4 NVMe 1.3 SSD Controller desteği var mı bi bakın derim.

Dosya Ekleri

• 8F8E887E-7B59-4E90-A944-2E1C4B5B24F4.png
    8F8E887E-7B59-4E90-A944-2E1C4B5B24F4.png
    70,7 KB · Görüntüleme: 41
  • F2AD0944-16C9-4AED-AE52-CD69E2B3CAD3.jpeg
    F2AD0944-16C9-4AED-AE52-CD69E2B3CAD3.jpeg
    97,3 KB · Görüntüleme: 44
  • B76F63A5-AF4B-4F1C-9621-3AC9306999F9.jpeg
    B76F63A5-AF4B-4F1C-9621-3AC9306999F9.jpeg
    117,5 KB · Görüntüleme: 44
  • ssa.png
    ssa.png
    44,2 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:
Slot ters evet bendeki model HP Pavilion bc001 nt. Öncelikle biosu son sürüme güncellemek gerek. Sonra paylaştığım fotoğraflardaki bölümlere AIDA64 yazılımı ile bi bak. Sizin paylaştığınız resimlerdeki parçalar bendeki modelle çok benzer. Muhtemelen olur gibi geliyor.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    96 KB · Görüntüleme: 40
  • 2.png
    2.png
    101,8 KB · Görüntüleme: 41
  • 3.jpg
    3.jpg
    262,9 KB · Görüntüleme: 37
  • 4.png
    4.png
    151,6 KB · Görüntüleme: 35
  • Ekran görüntüsü 2023-10-18 113015.png
    Ekran görüntüsü 2023-10-18 113015.png
    311,3 KB · Görüntüleme: 38
Slot ters evet bendeki model HP Pavilion bc001 nt. Öncelikle biosu son sürüme güncellemek gerek. Sonra paylaştığım fotoğraflardaki bölümlere AIDA64 yazılımı ile bi bak. Sizin paylaştığınız resimlerdeki parçalar bendeki modelle çok benzer. Muhtemelen olur gibi geliyor.
Samsung 970 evo plus 500 gb nvme ssd bugün montajını gerçekleştirdim bilgisayar gördü çalıştırıyor ama dediğiniz gibi bios sürümüm eski hp support assistant üzerinde herhangi bir güncelleme bende mevcutta görünmüyor ssd sadece 500 olmasına karşın windows sağolsun 465 gb görüyor tek anlam veremediğim diğer bir unsur hız konusu neden böyle görünüyor

Dosya Ekleri

• okma.png
    okma.png
    22,9 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Samsung 970 evo plus 500 gb nvme ssd bugün montajını gerçekleştirdim bilgisayar gördü çalıştırıyor ama dediğiniz gibi bios sürümüm eski hp support assistant üzerinde herhangi bir güncelleme bende mevcutta görünmüyor ssd sadece 500 olmasına karşın windows sağolsun 465 gb görüyor tek anlam veremediğim diğer bir unsur hız konusu neden böyle görünüyor

Hız konusuna fazla takılma bence. Hergün test yap farklı sonuçlar alırsın. Bunun nedeni işletim sistemleri arka planda da işlem yaparlar ondandır. 500 GB ın 465GB gibi görünmesinin nedenide windowssun NTFS dosyalama sisteminden kaynaklanıyor.

Bu konuda tavsiyem yeni nwme ssd nize sistemi sıfırdan kurmanız ve en güncel sürücülerle sistemi güncellemeniz olacaktır. Windows update zaten birçoğunu kuruyor. Diğer tanınmayan donanım parçalarınıda güncelleme sayfası gelişmiş seçenekler isteğe bağlı güncellemelerden kolaylıkla yükleyebilirsin.

Olayı çözmenize ve sistemi çalıştırabilmenize sevindim doğrusu. Gülerek kullanın. İyi günler dilerim.

Hız konusuna fazla takılma bence. Hergün test yap farklı sonuçlar alırsın. Bunun nedeni işletim sistemleri arka planda da işlem yaparlar ondandır. 500 GB ın 465GB gibi görünmesinin nedenide windowssun NTFS dosyalama sisteminden kaynaklanıyor.

Bu konuda tavsiyem yeni nwme ssd nize sistemi sıfırdan kurmanız ve en güncel sürücülerle sistemi güncellemeniz olacaktır. Windows update zaten birçoğunu kuruyor. Diğer tanınmayan donanım parçalarınıda güncelleme sayfası gelişmiş seçenekler isteğe bağlı güncellemelerden kolaylıkla yükleyebilirsin.

Olayı çözmenize ve sistemi çalıştırabilmenize sevindim doğrusu. Gülerek kullanın. İyi günler dilerim.
çok teşekkür ederim yardımcı olup yön gösterdiğiniz için dediklerinizi yapıcam birazdan işletim sistemini henüz kurmadım format atınca key gidermi sorunsalı oluştu şimdi kendimde bulucam onuda birazdan sanırım

Merhaba arkadaşlar, bu konu uzun zamandır yanıt almamış ancak bu konuda bilgi edinmek için araştırma yapanların denk geleceği bir konu. Geçtiğimiz günlerde bende aynı konu için internet üzerinden bilgi ararken görmüştüm bu konuyu. Farklı noktalardan ve burada yazılan mesajlardan bilgi edindim. Aslında araştırmalar öncesinde diski satın almıştım, uyumluluk konusunda biraz bile bile lades yaptım ve birde batarya almıştım. Bilgi amaçlı bende deneyimlerimi kısaca sizlerle paylaşayım, bir ihtiyacı olana belki yardımımız dokunur.

Artık notebook'un içindeki 128gb disk çocukların kullanımına yetersiz geldiğinden ve bilgisayarın genel anlamda sorununun bulunmamasından kozmetik olarakda temiz olmasından dolayı disk ve batarya değişimini yapmaya karar verdim. Batarya artık ömrünü tamamlamış olsa gerek kullanılamıyordu artık. Sonuç olarak HP Pavilion 15-bc001nt bilgisayarımın diskini ve bataryasını başarılı şekilde değiştirdim.

Öncelikle aldığım disk; Kingston NV2 SNV2S/500G 500 GB 3500/2100 MB/S PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD isimli ürün ve n11 üzerinden satın aldım. Batarya olarak yine n11 üzerinden Hp İle Uyumlu Pavilion 15-bc001nt, 15-bc002nt, 15-bc004nt, 15-bc010nt Notebook Batarya Pil isimli ürünü satın aldım.

Sıfırlama ve disk / batarya değişimi işlemleri öncesinde mevcuttaki ssd ve sata diskin yedeğini usb diskime yedek aldım. C diskinden gerekli verileri, D diskinden ise tamamını kopyaladım. Yedekleme sonrasında notebook'un kasasını açıp eski diski çıkartıp yeni diski taktım ve bilgisayarı açtığımda tabiki yeni nvme diski görmedi. Eski diske herhangi bir müdahale yapmadığım için tekrar eski diske dönerek hp programı üzerinden bios güncellemesi yaptırdım ve tekrar denedim yine diski görmedi. Daha sonra bios versiyonunu kontrol ettiğimde hp'nin kendi ürün sitesinde F.56 olan daha güncel bir versiyonunun olduğunu görerek kendi sitesinden bu güncellemeyi manuel olarak indirip yükledim ve güncelleme sonrasında tekrar yeni diski taktığımda diski gördü.

Öncesinde hızlı bir kontrol amaçlı olarak yeni diske win10pro isosundan standart bir kurulum yaparak yeni disk ile bilgisayarı açtım ve aida64 ile bir kontrol sağladım ve sorun görülmüyordu. Disk değişimi tamam dedim ve eski disk takılıyken hp recovery manager üzerinden oluşturduğum kendi orjinal windows sürümünü yükleyerek cihazı sıfırladım.

Tüm yüklemeler ve güncellemeler sonrasında batarya değişiminide yaptım. Batarya konusunda açıkcası kasayı açınca gördüğüm manzara şaşırtıcı değildi, batarya 3 hücreliydi ve 3 hücreside ayrı ayrı balonlanmıştı, yani daha zorlasak patlaması bile olabilirdi. Normal bataryanın 3 katı şeklinde şişmişti. Yeni batarya sonrasında artık bilgisayar şarj sonrasında da normal bir notebook gibi bataryası ile ac enerji olmadan çalışabiliyordu. Nacizane tavsiyem bataryanızı kontrol edin benzer bir durum varsa önlem alın. Ek olarak üstte belirtmedim ama kasayı açtığımda kasa içi ve fanlarında tozunu almıştım, fanlar baya toz biriktirmişti, temizlenmeleri fena olmadı. Fanlar dışındaki alanlarda pek birşey yoktu diyebilirim.

Sonuç olarak bilgisayarın disk değişimi belirttiğim nvme disk ile başarılı şekilde yapıldı. Bataryası yine belirttiğim şekilde değişimi yapıldı. İşletim sistemi ve yazılımlar güncel şekilde yüklendi. Performans olarak işletim sistemi daha hızlı ve daha sağlıklı çalışıyor, yılların verdiği sistem dosyası, güncelleme, onu yükle bunu sil vb. gibi işlemlerinde temizlenmesiyle fena olmadı. Belirttiğim gibi yaptığım işlemleri benzer ihtiyacı olanlara yardım olması amacıyla paylaşmak istedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı