HP Pavilion 15-BC001NT NVMe desteği var mıdır?

Merhaba Sayın Technopat Kullanıcıları,

Ben de bu cihazı kullanıyorum ve yakın zamanda SSD'im bozuldu. Sata m2 SSD'ler çok pahalı olduğu için pci-e SSD alıp denemeye karar verdim. Samsung 980 pro gen4 1 TB SSD aldım ve bilgisayara taktım. İçine windows 10 kurdum ve çalıştı. 3100 MBps sıralı okuma ve 2900 MBps sıralı yazma hızları alıyorum. Samsungun yazılımından görsel de ekledim.

Esasen durum şu şekilde,

Bu laptop'un service manuelinde de pci-e SSD'lerin desteklendiği yazıyor. Hatta cihazın pci-e SSD ile satıldığı bir konfigürasyonu da varmış.

Şimdilik herhangi bir sorun yaşamadım. Cihazdaki hızlanma ufak da olsa hissedilebiliyor. Açılış esnasında masaüstü gelir gelmez kullanacağım uygulamaları açabiliyorum artık.

Bu cihazda pci-e SSD'lerle sorun yaşayan kullanıcılar da olmuş anladığım kadarıyla. Ben sadece kendi tecrübemi paylaşmak istedim.

Selamlar,

BroccoliWithAttitude

Dosya Ekleri

• Screenshot (2).png
    Screenshot (2).png
    254,2 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:
Merhaba Sayın Technopat Kullanıcıları,

Ben de bu cihazı kullanıyorum ve yakın zamanda SSD'im bozuldu. Sata m2 SSD'ler çok pahalı olduğu için pci-e SSD alıp denemeye karar verdim. Samsung 980 pro gen4 1 TB SSD aldım ve bilgisayara taktım. İçine windows 10 kurdum ve çalıştı. 3100 MBps sıralı okuma ve 2900 MBps sıralı yazma hızları alıyorum. Samsungun yazılımından görsel de ekledim.

Esasen durum şu şekilde,

Bu laptop'un service manuelinde de pci-e SSD'lerin desteklendiği yazıyor. Hatta cihazın pci-e SSD ile satıldığı bir konfigürasyonu da varmış.

Şimdilik herhangi bir sorun yaşamadım. Cihazdaki hızlanma ufak da olsa hissedilebiliyor. Açılış esnasında masaüstü gelir gelmez kullanacağım uygulamaları açabiliyorum artık.

Bu cihazda pci-e SSD'lerle sorun yaşayan kullanıcılar da olmuş anladığım kadarıyla. Ben sadece kendi tecrübemi paylaşmak istedim.

Selamlar,

BroccoliWithAttitude

Çok güzel bir bilgi teşekkürler.
Bende HP ile iletişime geçtiğimde desteklediğini fakat 512 GB ile sınırlı olduğunu söylediler. Attığınız linktede 512 olarak görünüyor ama 1TB desteklemesi çok daha iyi tabiki.
Son olarak SSD'nizin sıcaklığı 55 derece yazıyor. Bu yüksek bir değer değilmi? Mevcut satalı model 30 dereceyi geçmiyor. Aldığınız ssd de soğutucu v.s varmıydı üstünde?

Çok güzel bir bilgi teşekkürler.
Bende HP ile iletişime geçtiğimde desteklediğini fakat 512 GB ile sınırlı olduğunu söylediler. Attığınız linktede 512 olarak görünüyor ama 1TB desteklemesi çok daha iyi tabiki.
Son olarak SSD'nizin sıcaklığı 55 derece yazıyor. Bu yüksek bir değer değilmi? Mevcut satalı model 30 dereceyi geçmiyor. Aldığınız ssd de soğutucu v.s varmıydı üstünde?
Merhaba Hocam,

Aslında bu SSD soğutucu ile de satılıyor ancak o şekilde belki yuvasına sığmaz diye ben soğutucusuz aldım, fiyatı da daha uygundu. O görseli atmadan biraz önce crystaldiskmark çalıştırmıştım. Normalde idle'da 36 - 42 °C'de çalışıyor. Write test esnasında 71 °C'ye kadar çıktı.

Esasen ben daha yüksek sıcaklıklar bekliyordum çünkü SSD'nin olduğu bölgede herhangi bir hava akışı yok. Bence bu sıcaklık değerleri fena değil. Daha öncesinden bu bilgisayara taktığım Crucial mx500 sata SSD'de çok daha yüksek sıcaklıklar görmüştüm. Sata SSD olmasına rağmen 85 °C'lere kadar çıkıyordu. 🙂

Samsung 980 pro'nun sağlıklı çalışma sıcaklığı 0 -70 °C. Ben günlük kullanımda zaten üst limite ulaşabileceğimi sanmıyorum. Ki zaten SSD'lerin içinde yüksek sıcaklığa karşı koruma mekanizmaları da bulunuyor.

Şu haliyle SSD'ye herhangi bir heatsink takmayı düşünmüyorum. İlerde bu SSD'yi gen 4 destekleyen bir anakarta takıp tam performans alabilirsem düşünebilirim belki. 😢

Sevgiler,

BroccoliWithAttitude

Sizin adınıza sevindim gerçekten, güzel günlerde kullanırsınız inşallah.

Bazı kişiler nvme ssd ile sorun yaşamışlar. Aklıma iki seçenek geliyor; sorun yaşayanlar sök-tak, ayarlar v.s işine ya tam hakim değiller ya da bu model ssd seçiyor.
Sizin tecrübenizi paylaşmanız bu açıdan çok önemliydi. Sizin aldığınız ürünü alıp taksalar problemsiz kullanabilecekler. Ki sizin aldığınız ssd gerçekten çok çok iyi.
Ben de bir ara değiştirmeyi düşündüm ama içindeki stok ssd hala sorunsuz ve %100 sağlık raporu veriyor. Mevcut sata m2 ssd'yi nvme ile değiştirince aman aman bir fark yok dediler bende vazgeçtim masraf yapmaktan. Oyun v.s oynamadığım için windows bölümünde çok fazla alana ihtiyaç duymadım. Depolama için 2 TB disk fazlasıyla bana yetiyor.

Sizin adınıza sevindim gerçekten, güzel günlerde kullanırsınız inşallah.

Bazı kişiler nvme ssd ile sorun yaşamışlar. Aklıma iki seçenek geliyor; sorun yaşayanlar sök-tak, ayarlar v.s işine ya tam hakim değiller ya da bu model ssd seçiyor.
Sizin tecrübenizi paylaşmanız bu açıdan çok önemliydi. Sizin aldığınız ürünü alıp taksalar problemsiz kullanabilecekler. Ki sizin aldığınız ssd gerçekten çok çok iyi.
Ben de bir ara değiştirmeyi düşündüm ama içindeki stok ssd hala sorunsuz ve %100 sağlık raporu veriyor. Mevcut sata m2 ssd'yi nvme ile değiştirince aman aman bir fark yok dediler bende vazgeçtim masraf yapmaktan. Oyun v.s oynamadığım için windows bölümünde çok fazla alana ihtiyaç duymadım. Depolama için 2 TB disk fazlasıyla bana yetiyor.
Merhaba Hocam,

Dediğiniz gibi aman aman bir fark göremedim ben de. Taktığım pci-e SSD sequential read'de sata SSD'lerin çok önüne geçse de random read'de durum farklı. Benim için SSD'nin en önemli artısı 1 TB depolama alanı oldu. Dediğiniz gibi depolama alanı size yetiyorsa hiç gerek yok pci-e SSD takmanıza.

Sevgiler,

BroccoliWithAttitude

peki bc004nt modeli için (sizdekilerden tek farkı 2gb 960m ve 8gb ram sahip olması) 1tb 7200rpm hardisk yanına 500gb samsung 970 evo plus ssd takabilir miyiz depolama konfigürasyonunda 1tbhdd +128gb ssd veya 256 gb ssd olarak yazmışlar baktığımda bunda kısıtlama söz konusu mudur ? Ve ayrıca max. 16 gb ram desteklediği yazıyor paylaştığınız linkte 8x8 olacak şekilde upgrade yapabilir miyim? bende bu linki arıyordum çünkü üretici sayfasında kaldırmış bunları çok işime yaradı açıkcası

Şimdi ben defalarca yazdım sonunda mail olarak döndüler, döndüler de muğlak cevap verdiler.
Verdikleri cevaptan anladığım arayüz (PCI-E SATA gibi arayüzlerden bahsediyor) destekliyor ancak biz test etmedik gibi bişey demeye çalıştı ben sana anlatıyım.

HDD Yuvası bildiğimiz SATA yuvası sata destekli 2,5" her şey takılır gibi duruyor.
M2 yuvası için oda sata, NVME ssdler sata destekli olduğundan M2 destekli her ssd de takılır gibi.
Not: 2TB M2 SSD`ler laptop sata arayüzünde problem yaşatabilir.

Ram olarak ise kit (aynı 2 ram) takmayacaksan problem yaşama ihtimalin var, ayrıca üretici 8+8 16gb destek sunuyor ama belki 16+16 da çalışır sadece destek sunmuyorlar.

Kısaca 2,5" ve M2 olarak istediğini takabilir ram olarak 8+8 destek sunuyor.

Ancak üretici sürekli arayüzden vs bahsetti doğrudan "evet kullanabilirsin" demedi ve laptop eski bir laptop olduğundan BIOS laptoptan da eski milattan öncesinde olduğu için birebir aynı özellikteki ürünlerin bile markadan markaya tepkisi farklı olabilir.

Şimdi ben defalarca yazdım sonunda mail olarak döndüler, döndüler de muğlak cevap verdiler.
Verdikleri cevaptan anladığım arayüz (PCI-E SATA gibi arayüzlerden bahsediyor) destekliyor ancak biz test etmedik gibi bişey demeye çalıştı ben sana anlatıyım.

HDD Yuvası bildiğimiz SATA yuvası sata destekli 2,5" her şey takılır gibi duruyor.
M2 yuvası için oda sata, NVME ssdler sata destekli olduğundan M2 destekli her ssd de takılır gibi.
Not: 2TB M2 SSD`ler laptop sata arayüzünde problem yaşatabilir.

Ram olarak ise kit (aynı 2 ram) takmayacaksan problem yaşama ihtimalin var, ayrıca üretici 8+8 16gb destek sunuyor ama belki 16+16 da çalışır sadece destek sunmuyorlar.

Kısaca 2,5" ve M2 olarak istediğini takabilir ram olarak 8+8 destek sunuyor.

Ancak üretici sürekli arayüzden vs bahsetti doğrudan "evet kullanabilirsin" demedi ve laptop eski bir laptop olduğundan BIOS laptoptan da eski milattan öncesinde olduğu için birebir aynı özellikteki ürünlerin bile markadan markaya tepkisi farklı olabilir.
Bu bilgiler için çok sağol dostum peki, 2 adet ram slotum var bu ramlerden dual channel olacak şekilde ram upgrade etmek istiyorum bende sizin gibi doğru düzgün yanıt alamadım resmi satıcı sitesinde ve mesenger üzerinden de aynı şekilde saçma yanıtlar verdiler bu ramlar uyumlu olur mu mhz biraz yüksek çünkü piyasada sıfır 2133 mhz ram pek bulamadım bunlar olur sanırım ?

Ssd olarak ise samsung 970 evo plus 500 gb tercih etmeyi düşünüyorum ama üsteki linke baktığımda 1tb hdd+ 128-256 gb nvme m2 ssd konfigürasyonları olacağı belirtmişler laptopbumda sadece 1tb 7200rpm hdd var uyumsuzluk oluşturur mu? Acaba depola yüksek olduğu için sorun olur mu zaten pc eski amacım bi nebze olsun hızlansın gündelik işlerimi halletsin diye tercih ettim ve bunları almayı planlıyorum

Kardeşim geç cevap verdiğim için özür dilerim. PC modelinize göre aşağıdaki linki inceler misiniz.? AIDA64 programından fiziksel sürücüler bölümünden anakartınızın PCIe 3.0 x4 NVMe 1.3 SSD Controller desteği var mı bi bakın derim.

Bu bilgiler için çok sağol dostum peki, 2 adet ram slotum var bu ramlerden dual channel olacak şekilde ram upgrade etmek istiyorum bende sizin gibi doğru düzgün yanıt alamadım resmi satıcı sitesinde ve mesenger üzerinden de aynı şekilde saçma yanıtlar verdiler bu ramlar uyumlu olur mu mhz biraz yüksek çünkü piyasada sıfır 2133 mhz ram pek bulamadım bunlar olur sanırım ?

Ssd olarak ise samsung 970 evo plus 500 gb tercih etmeyi düşünüyorum ama üsteki linke baktığımda 1tb hdd+ 128-256 gb nvme m2 ssd konfigürasyonları olacağı belirtmişler laptopbumda sadece 1tb 7200rpm hdd var uyumsuzluk oluşturur mu? Acaba depola yüksek olduğu için sorun olur mu zaten pc eski amacım bi nebze olsun hızlansın gündelik işlerimi halletsin diye tercih ettim ve bunları almayı planlıyorum

Eğer ssd hiç yoksa herhangi bir ssd hızını çok arttıracaktır, ancak ssd var ve ssd değiştirerek hızlandırmak istiyorsanız çok da gerek yok.

Ssd için benim şahsi düşüncem 500gb düzgün bir marka herhangi m2 ssdyi almanız yeterli olacaktır.

Bu arada m2 slotu ters diye hatırlıyorum takmadan önce araştırın slot sata olduğu için ters düz anlaşılmaz. M2 ters takılırsa kısa devre yapıp yakma ihtimaliniz var

Ram ise mhz yüksek olması problem yaratmaz sadece 2x8 uyumlu ram almanız yeterli.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı