HP Pavilion 15 Coil Whine benzeri cızırtı sesi

Berke Metin

Kilopat
Katılım
30 Nisan 2017
Mesajlar
750
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, bu ses konusunu yaklaşık 3 ay önce açmıştım fakat hem durumu güncelleme hem de bir ümit çözüme kavuşturabilmek için tekrar açmak istedim. Yaklaşık 1 ay önce bilgisayarın içini açıp temizleyip termal macunu değiştirdikten sonra bahsettiğim cızırtı sorunu ortadan kalkmıştı ve açıkça çok mutluydum fakat dün bilgisayar güncellemesi sonrası bu ses gene başladı ve bu sefer çok daha yüksek bir şekilde rahatsız ediyor. Cızırtı pilde ve şarjda da duyulabilir durumda, ümitsiz bir şekilde dün belki Update'den dolayıdır diye format attım ama nafile. Bu ses açılış-kapanışlarda, fanın çalışmaya başladığı saniyede yüksek bir ses ile duyulabiliyor; onun dışında da neredeyse her saniye çıkıyor. Alta bilgisayarın içini ve benim bilgisayarımdan gelen sesin tıpatıp aynısının olduğu bir video atacağım. Bildiğim kadarıyla eski kasa Pavilion 15 serisinin geneli bu sorundan muzdarip. Bu sorun cidden coil whine mı yoksa başka bir sorun da olabilir mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Dosya Ekleri

  • 20210907_215758.jpg
    20210907_215758.jpg
    122,4 KB · Görüntüleme: 47
Ses ama o bölgeden bile gelmiyor ki.
Ayrıca SSD sağlığı 99 performansı da 100 gözüküyor HD sentinel programında.
 
Hoparlörde sıkıntılı evet, 1 ay önce yolladığımda değişim sağlandı denmişti ama hala arada çıtırtı tarzı sesler çıkartıyor. Fakat hoparlör aygıtını durdursam veya kaldırsam bile bu ses gene duyuluyor. Belki C statesten dolayıdır diye ThrottleStop'dan C1e seçeneğini de kaldırdım ama o da etkili olmadı. :')
 
Deme ya bende Ryzen 5 5800H, 16 GB RAM, 512 GB SSD, RTX 3050Ti modelini düşünüyordum acaba onda da oluyor mudur bu sorun. 😕
Umarım sorunun kısa zamanda çözülür, servis bir daha kotrol etmeli bence.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı