HP Pavilion 15-CS1011NT Ses ve Uyku Problemi

byazem

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Mobilya Üretimi
Arkadaşlar cihaza sorunsuz bir şekilde macOS Catalina yüklemeyi başardım fakat uyku moduna geçer geçmez fareyi oynattığımda ekran açılıyor fakat uyku moduna geçipte bir müddet ellemez isem ekran bir türlü açılmıyor en sonunda yeniden başlatmak zorunda kalıyorum.

Bir ikinci konu ise ses normal çalışıyor fakat bazen kendi kendine gidiyor ve bir kaç defa yeniden başlamadan da düzelmiyor.
EFI klasörümü aşağıda paylaşıyorum.

EFI.zip

Cihaz özellikleri

Intel Core i5-8265U
Samsung 850 EVO 250GB SSD
8GB 2400MHz RAM
Nvidia GeForce MX150 (Devre dışı)
UHD 620

Son düzenleyen: Moderatör:
Clover kurulum yaptıysan;

OpenCore kurulum yaptıysan;

Clover kurulum yaptıysan;

OpenCore kurulum yaptıysan;
Clover ile kurulum yaptım şimdi deniyorum sonucu yazarım.
Öncelik uyku problemi bir bilen veya @claus el atarsa çözebileceğimize inanıyorum.
AppleALC işe yaramadı maalesef ses pasif duruma geldi.
Aynı yöntemi VoodooHDA.kext ile yaptığım zaman ses düzeldi, fakat ne kadar böyle kalır orasını bilmiyorum arada sırada gidiyor bir kaç defa yeniden başlattıktan sonra düzeliyor.
Esas sorun uyku problemi.

Pasif olması pek olası değil, config dosyanı gönderden bakardık. Bir süre VodooHDA kullanabilirsin.
Uyku Config dosyanda için uygun SMBIOS kimliği ve fix USB, fix wak, fix shutdown işaretleyip dene.
Clover dosyam ekte var.
Uyku içinde dediklerinizi deniyorum sonucu paylaşırım.
Fix USB, fix wak, fix shutdown denedim ama sonuç aynı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı