HP PavILION-15-CX0040NT ekran kararması neden dolayı olur?

baldhidden61

Centipat
PC özellikleri i5 8300H, GTX1050 3GB, 1TB 128SSD, HP Gaming Pavilion - 15-CX0040NT.
Öncellikle her dizüstü gibi işlemci Turbo'ya geçince hem ısınma hem de drop sorunu yaşıyordum oyunlarda bu olayı ThrottleStop ile çözmüştüm. Geçenlerde oyun sırasında siyah ekran hatası aldım arkada bütün sesler geliyor fakat görüntü yok. Daha sonra aygıt yöneticisine girdiğimde Intel dynamic platform and thermal Framework sürücüleri güncel değil hatası aldım. Bunu da BIOS'u güncelleştirip daha sonra aygıtı tekrar güncelledim sorun çözüldü fakat yine oyun sırasında bu sefer ekranda renk kaybı oldu, renksizleşti. Daha sonra hatanın gene aynı yerden kaynaklıdı mı diye baktım, bu sefer Intel dynamic platform and thermal Framework bilinmeyen aygıt olarak gösteriyordu. ThrottleStop'u sildim, bu sorun düzeldi. Bu sorunu üstte yaşamanın bir sıkıntısı olur mu ya da bileşenler zarar görmüş olabilir mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı