Çözüldü HP Pavilion 15 DK0014NT'nin sap üstünden ses geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Berke Metin

Kilopat
Katılım
30 Nisan 2017
Mesajlar
714
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. HP Pavilion 15 DK0014NT adlı laptopa sahibim ve yaklaşık 5 aydır laptopumun sağ üst tarafında, fanın dışında, gürültülü, ayrı bir fan sesine benzer ses çıkıyor. Batarya değişimi için laptopu servise gönderdikten bu sorun ortaya çıkmıştı ve bu sebepten 2 ay sonra tekrar bu sorunun halledilmesi için laptopu servisine yollamıştım. Fakat sorun hallolmamıştı. Şimdi tekrar yollamak istiyorum fakat HP destek sisteminiz Windows 10 Pro'dur ve bilgisayarınız Windows 10 Home ile sağlıklı çalışır, lütfen Windows 10 Home kurduktan sonra iletişime geçin diyor. Bu ses sorununu halledebilmek için ne yapabilirim ve cidden sürücülerin sağlıklı yüklenebilmesi için Windows 10 şart mı? SSD'den geldiğine şüpheleniyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum.
 
Çözüm
Bu tarz cızırtılı bir ses değil de araba motoru tarzı gürültülü bir fan sesi çıkıyor ayrıca fanlar çalışmadığında bile bu ses duyulabiliyor.

Büyük ihtimalle coil whine hocam ama güç modunu en düşüüğe alıp dinleyip, sonra da performans moduna alıp dinler misiniz ses artıp azalacak mı diye. Bunu yaparken arkada uygulama açık olamasın ama.
Tabii ki düşürür. Pro da sadece özellikler yok. Sizin işlemciniz 4 çekirdek, iş parçacığı 8. Yani 8 çekirdek gibi davranıyor olarak düşünebilirsiniz. Pro bunu destekliyor ancak home kurarsanız PC sadece 4 çekirdek olarak çalışacak. Mutlaka bir performans kaybı olur. Tabii ne oynadığınızı ne yaptığınızı bilmiyorum ama güçlü bir oyunda veya programda bu fark bariz ortaya çıkar. Bu arada home kurarsanız oyunlarda yine güç tüketimi artacağı için coil whine yaratabilir. Ekte farklarını bırakıyorum.
 

Dosya Ekleri

  • indir.jpeg
    indir.jpeg
    108,1 KB · Görüntüleme: 17
Tamamdır teşekkür ederim desteğiniz için, duruma göre artık ya Windows 10 Home alacağım ya da alışmaya çalışacağım.

Rica ederim ne demek. Eğer Laptop'un orijinali Windows 10 Home ise almanıza gerek yok zaten BIOS'a gömülü key vardır. Home kurup internete bağlamanız yeterli olacaktır. Eğer orijinal Key'iniz yoksa gömülü değilse, Amazon'da satılan yorumları iyi olan bir satıcıdan Retail Home key alabilirsiniz. Ama benim tavsiyem alışıp Pro kullanmanız. İyi forumlar :).
 

Yeni konular

Geri
Yukarı