HP Pavilion 15-n RT290ST notebook ekranda anlık donma ve takılmalar

Arkadaşlar selam,
Başlıkta belirttiğim HP Pavilion RT290 ST notebook yeğenimin bilgisayarı, 6 yıl oldu alalı bu modelde AMD Radeon çift ekran kartı var HD 8600M / 8330.
Model de cift ekran kartı mevcut bende yeni öğrendim bu durumu, bilgisayar Windows 8.1 ile gelmiş biz onu Windows 10'a yükselttik ilk başlarda bir iki gün sıkıntı yoktu sonra birden ekran anlık takılmalara başladı maouse surekli 2 saniye de bir takiliyor video izlerken de durum aynı, tüm driverlari güncelledim ekran kartının son sürümünü yükledim, eski sürümleri de denedim ama sonuç alamadım.
Bu arada bilgisayarın diğer bileşenlerinde sorun yok HDD vs.
tek bulabildiğim çözüm ekran kartlarından birini devre dışı bırakmak ama bu şekilde de AMD adranalinde devre dışı kalıyor yani ekran kartı yokmuş gibi oluyor PC bu durumu nasıl çözebilirim?

Windows 10 günlük kullanım için en az 8GB RAM + İyi bir SSD öneriyorum. Sistemde SSD yoksa keşke Windows 8.1 kalsaymış.

Windows 10 günlük kullanım için en az 8 GB RAM + iyi bir SSD öneriyorum. Sistemde SSD yoksa keşke Windows 8.1 kalsaymış.

Teşekkür ederim cevap için ama otomatik güncelleme önceden geldiği için bayağı beklettik sonra bazı oyun ve uygulamar için mecburen geçmek zorunda kaldık. Ama ilk zamanlar 3-4 gün sıkıntı yoktu sonradan oldu bu durum ve ekran kartından olduğuna eminim. Bütün emareler onu işaret ediyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı