HP Pavilion 15-P220NT RAM yükseltme

biyolog16

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar notebookum şu
HP Pavilion 15-P220NT
RAM 4 GB ve ben yükseltmek istiyorum nasıl yapabilirim? Bir RAM alacağım ama ne almam gerekli ve kaç GB alabilirim bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim? Oyun performansına katkı yapar mı bir de?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM 4 GB ve ben yükseltmek istiyorum nasıl yapabilirim? Bir RAM alacağım ama ne almam gerekli ve kaç GB alabilirim bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim?
Laptopun arkasında ram yuvalarının olduğu bir kapak göreceksin. O kapağı söküp ramı çıkarttıktan sonra ramın üstünde yazan özelliklerde aynı marka ram alıp ram kapasiteni yükseltebilirsin. Bu laptop için 8GB'a yükseltmenin yeterli olacağını düşünüyorum.
Oyun performansına katkı yapar mı bir de?
Yapar.

Ram alırsanız oyunlarda ki anlık takılmalar ortadan kalkar fakat FPS değerlerinizde bir değişiklik olmaz.RAM ise senin cihazında DDR3 eğer 2.slot bulunuyor veya boşta ise oraya aynı değerlerde bir RAM alıp takabilirsiniz.

5010U işlemcisi varsa 16GB sistem belleği destekler ama i3 olduğu için ben olsam o işlemciye sadece 4GBlık bir RAM daha takardım. 1600 Mhz DDR3 ve 1.35V bir ürün olmalı, 1.5Voltluk RAM olmaz.
evet 5010 hocam, bunu alsam kolayca takabilir miyim. ve de bir sorum daha var acaba 830m ve intel hd 5000 kartı ve bu işlemci ile bu laptop beni kaç sene daha götürür, yani oyun için değil de internet film basit uygulamalar vs ne dersiniz acaba

Arkadaşlar RAM yükseltmesi sizce fanların gürültülü ve hızlı çalışmasını da engeller mi? Bende de HP Pavilion 15 var ancak GTX1650 ekran kartı 8 GB RAM'e fazla geliyor sanırım, CS:GO gibi bu ekran kartını zorlamayacak bir oyunu bile açınca fanlar uçak gibi ses çıkarmaya başlıyor. Önbellekten çok fazla kullanıyor bilgisayar. Sanırım bununla alaklı bu da, öyle olabilir mi? (Bu arada kullanılabilir RAM miktarı 5.9 GB'ye düşüyor Ryzen 5 işlemci dolayısıyla.)

Selam arkadaşlar notebookum şu
HP Pavilion 15-P220NT
RAM 4 GB ve ben yükseltmek istiyorum nasıl yapabilirim? Bir RAM alacağım ama ne almam gerekli ve kaç GB alabilirim bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim? Oyun performansına katkı yapar mı bir de?
aynı makineyi kullanıyorum... ssd ve 16gb ram taktım sorun şu ki kapak yok... tüm vidaları söküp klavyenin olduğu üst kapaktan en alta kadar sabırla inmen gerekiyor... ramlar en altta harddisk te oray abağlı çok sabırlı ve dikkatli olman gereken bir iş... ram için voltajla ilgili bir problem var
1,35 ve 1,30 vlotluk iki tip var 1,30 luk çalışıyor pinler aynı ama o yarım volt için 45 km yol yaptım... sen anla... ssd için samsung evo al li verdiğin paraya değsin... oyun ise pubg lit oynuyorum hiç takılmadan... nasıl açacağım dersen video var youtube da ben oradan gördüm... daha önce böyle bişi yapmadıysam hiç deneme ver parasını bilen biri yapsın... ben ilk denemede sağ rataftaki usb kablosunu yırttım

aynı makineyi kullanıyorum... ssd ve 16gb ram taktım sorun şu ki kapak yok... tüm vidaları söküp klavyenin olduğu üst kapaktan en alta kadar sabırla inmen gerekiyor... ramlar en altta harddisk te oray abağlı çok sabırlı ve dikkatli olman gereken bir iş... ram için voltajla ilgili bir problem var
1,35 ve 1,30 vlotluk iki tip var 1,30 luk çalışıyor pinler aynı ama o yarım volt için 45 km yol yaptım... sen anla... ssd için samsung evo al li verdiğin paraya değsin... oyun ise pubg lit oynuyorum hiç takılmadan... nasıl açacağım dersen video var youtube da ben oradan gördüm... daha önce böyle bişi yapmadıysam hiç deneme ver parasını bilen biri yapsın... ben ilk denemede sağ rataftaki usb kablosunu yırttım
geçmiş olsun kardeşim. 4 gb ramin üstüne bir tane de 16 mı taktın yoksa 4ü atıp iki sekizlik mi yaptın

bir de ssd çok işe yarıyormu acaba. yani performans açısından. ve şey bu donanımsal yükseltmeleri yaptıktan sonra oyun performansın nasıl oldu, memnun musun

bir de şuan hangi ramı kullanıyorsun acaba ben de ondan alayım

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı