HP Pavilion dv6 6120-ST UEFI Desteği

• Konuyu başlatan Hic
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 7.876
evet dediğiniz gibi UEFI yok çok teşekkür ederim ilgilerinizden dolayı.

Şöyle bir şey buldum. Acaba bu BIOS güncellemesini gerçekleştirdiğim de UEFİ desteği gelecek midir? Fakat şuanda Windows 10 kullanıcısıyım. Bu sürücüyü Windows 7 seçeneğini seçtiğimde gördüm. Bunu indirerek BIOS güncellemesi yapabilir miyim? Herhangi bir sıkıntısı olur mu? Şuan ki BIOS sürümüm F1.B sürümü. Daha güncel olan sürümleri fotoğrafta paylaşıyorum. @Recep Baltaş @Murat5038 @Mikail Fidan

Yukarıdaki sürümleri indirip, "HP Support Asistan" ile kurmaya çalıştığımda ".NET Framework version smaller than 2.0" hatasını alıyorum. Çözümü nedir? Nasıl BIOS'umu güncelleyebilirim? @Recep Baltaş @Murat5038

Dosya Ekleri

• BIOS Sürümleri.PNG
    BIOS Sürümleri.PNG
    12,5 KB · Görüntüleme: 161
evet dediğiniz gibi UEFI yok çok teşekkür ederim ilgilerinizden dolayı.

Şöyle bir şey buldum. Acaba bu BIOS güncellemesini gerçekleştirdiğim de UEFİ desteği gelecek midir? Fakat şuanda Windows 10 kullanıcısıyım. Bu sürücüyü Windows 7 seçeneğini seçtiğimde gördüm. Bunu indirerek BIOS güncellemesi yapabilir miyim? Herhangi bir sıkıntısı olur mu? Şuan ki BIOS sürümüm F1.B sürümü. Daha güncel olan sürümleri fotoğrafta paylaşıyorum. @Recep Baltaş @Murat5038 @Mikail Fidan

Yukarıdaki sürümleri indirip, "HP Support Asistan" ile kurmaya çalıştığımda ".NET Framework version smaller than 2.0" hatasını alıyorum. Çözümü nedir? Nasıl BIOS'umu güncelleyebilirim? @Recep Baltaş @Murat5038
Hatanın çözümü için internetten Net Framework'ün güncel sürümünü indirin. Birde BIOS'unuzun UEFI olması gerekiyor. Çünkü orada BIOS Türü: Insyde EFI yazıyor. Yani UEFI ancak kapalı yani UEFI BOOT:Kapalı güncellerken mevcut olan son sürümü indirin. Muhtemelen güncelleme den sonra Boot Options kısmına Boot Mode diye bir seçenek gelmeli ve orada Legacy- UEFI seçimi yapılabilmektedir. Not: Güncelleme bittikten sonra Windows açılmazsa Boot Mode varsa Legacy moda al sonra format atarken EFI yap.

Ve BIOS güncellemesini Windows 10' da iken de yapabilirsiniz.

Denetim masasından program ekle-kaldıra girin yan kısımdan Windows özelliklerini aç veya kapatı seç oradan .Net Framework 3.5'i aktif et, daha sonra gerekli dosyaları Windows Update' den indiri seçin. Daha sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Daha sonra tekrar deneyin.

Dediğiniz gibi yaptım. Fakat hala gerekli dosyaları arıyor.:)

Fotoğrafta paylaştığım sürümlerin hepsini indirip kurdum. BIOS güncellemesini yaptım. Bilgisayar kapanıp açıldı fakat BIOS sürümüne baktığımda hala eski sürüm yüklü. Sorun neden olabilir?

Dediğiniz gibi yaptım. Fakat hala gerekli dosyaları arıyor.:)

Fotoğrafta paylaştığım sürümlerin hepsini indirip kurdum. BIOS güncellemesini yaptım. Bilgisayar kapanıp açıldı fakat BIOS sürümüne baktığımda hala eski sürüm yüklü. Sorun neden olabilir?
UEFI desteği var mı şuan?

Ben sadece BIOS sürümlerine göre yorum yapmıştım. Var diye düşünüyorum. Ama BIOS güncellemesi olmuyor. İki sürümüde yüklemeye çalışıyorum herşey normal şekilde ilerliyor, bilgisayar kapanıp açılıyor fakat BIOS tarihinde veya sürümünde bir değişiklik olmuyor.

Ben sadece BIOS sürümlerine göre yorum yapmıştım. Var diye düşünüyorum. Ama BIOS güncellemesi olmuyor. İki sürümüde yüklemeye çalışıyorum herşey normal şekilde ilerliyor, bilgisayar kapanıp açılıyor fakat BIOS tarihinde veya sürümünde bir değişiklik olmuyor.
HP bu cihaza yeni BIOS sürümü çıkarmamış olabilir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı