Hp Pavilion dv6 mavericks 10.9.1 yükleme

blanket

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar;
HP Pavilion dv6 Notebook PC
Intel(R) Core(TM) i5 CPU M 460 @ 2.53GHz
Intel(R) HD Graphics + ATI Mobility Radeon HD 5650
Mainboard : Hp 144A 65.38

Windows 7 ultimate kurulu sisteme paragon partition manager ile disk ayırıp hfs dosyalama sistemine çevirdim ve dualboot denemelerine başladım.Makalenizde ki 10.9.1. mavericks raw dosyasını usb ye Win32DiskImager ile yazdım.intel+amd ekran kartım olduğu için 10.9.1. mavericks yüklü usb mı taktığımda TransMac ile amd text lerini silmiştim cpu hatası aldıktan sonra cpus:1 komutunu ekleyip pm patchi de işaretledim.Daha sonra ekran kartı sorunu ile karşılaşınca da GraphicsEnabler=No komutu ekleyip intel inject ide pasif ederek orayı da geçtim.Ama bu resimde görülen yerde kaldım artık.Bundan sonrası sanırım sizin tecrübenize kalıcak gibi görünüyor.
hata.jpg

Bugün itibariyle transmac ile bütün ekran kartı kextlerini silince kurulum yapabildim usb den ayıramadım maalesef henüz clover configuration 4.40 biraz karışık geldi orda mount dediğimde 2 disk çıkmıyor otomatik usb açılıyor sanırım ordaki dosyaları hdd deki yere kopyaladım ama boot menüsü gelmiyor etherneti kurdum multibeast ile fakat ralinkRT3090 Wifi bir türlü bulamadım kext konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim kolay gelsin.

clover configurator 4.40 ta mount efi dedim , check partition dedim hepsini gördüm. mount efi partition dediğimde sadece şifre menüsü geldi şifremi girince masa üstüne efi geldi resimde sağ üstte görünmekte aynı rehberdeki gibi sol tarafausb deki efi klasörünü sağ tarafada hdd deki efinin içini açtım hdd de içindekileri çöp kutusuna attım soldaki klasördende sağda ki hdd içindeki efinin içine sürükledim sonra usb yi çıkarttım ama maalesef menü gelmesi siyah ekranda yanıp sönen - de kaldı ne yapmam gerek bulamadım.
11091185_10152867218797872_628668952_n.jpg

Clover bootloader'ı Sistem HDD içine resimdeki gibi Clover kurulumu yap. Ancak bu sefer bütün EFI dosyalarını silme. Sadece
USB / EFI / CLOVER klasorü içinden config.plist dosyanı HDD / EFI / CLOVER içine kopyala
USB / EFI / CLOVER / kexts / 10.9 dosyasındaki kextleri HDD / EFI / CLOVER / kexts / 10.9 içine kopyala
( Eğer USB içinde 10.9 klasorğ yoksa yada klasör içi boşsa, 10.10 dosyası içindekileri kopyala.)
USB / EFI / CLOVER / drivers klasorunden, Senin EFI / CLOVER / Drivers içinde olmayanları kopyala.
Clover kurulum.png

Usb/efi/clover içinde drivers32 drivers64 ve drivers32uefi drivers64uefi var sadece drivers yok hangilerini atmalıyım ?

Benimde Pavilion Dv6-6120st bilgisayarım var. Resimdeki gibi bir hata ile karşılaşıyorum, karşılaştığınız bir sorun mu ve nasıl çözdüğünüzü anlatır mısınız?
Unknown.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar kurulumu bıtırdım ama çift ekran kartı olduğu için maalesef sıkıntı bıtmedi açıkçası bende çok zorlamadım ondan sonrasını

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı