HP Pavilion G6 1307ST HM65 için RAM ve işlemci önerisi

GraphiX

Centipat
Katılım
14 Aralık 2022
Mesajlar
99
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar 13 yıl önce satın almış olduğum emektar HP Pavillion G6 1307-ST Notebookum kötü durumdaydı ben de onun tüm parçalarını internet üzerinden yeniden topladım ve onu yenilemeye karar verdim. Evde nette gezinmek yatakta uzanırken kullanmak, ufak tefek işler halletmek , film izlemek, sosyal medyaya girmek, torrentten dosya indirmek gibi işler için MSI Vector GP-77 model gaming cihazımı kullanmak istemiyorum. Bu nedenle hem restorasyon hem de parça yükseltmeye karar verdim ancak sıra İşlemci ve Ram'i yükseltmeye geldiğinde bu konuda kararsız kaldım. Anladığım kadarıyla G6 parçaları standart ve benim G6'ım şu anakarta sahip.


Bu anakartta Mevcut Ram slotları 8GB'a kadar destekliyor. Bunun için ram baktığımda 4-GB DDR3 RAM (PC3-10600 , 1333 MHz) özelliğinde RAM'lerin tavsiye edildiğini gördüm ancak kafamı kurcalayan bir nokta var o da RAM'lerin markası. PC'de takılı olan 4GB Ram'in markasını bilmiyorum. Dolayısıyla aynı marka ram bulma ihtimalim çok zor. Aynı özelliklere sahip herhangi bir marka RAM taksam markadan kaynaklı uyumsuzluk yaşar mıyım?

İkinci sorum da işlemcilerle ilgili.
Cihazda mevcut olan Intel i5 2450M'yi de aynı şekilde yükseltmek istiyorum ve kullanım/teknik destek kılavuzu maksimum Intel i7 2620M'e kadar kullanabileceğimi söylüyor.

Ancak Intel HM65 G2 işlemci ailesi içerisinde i7 2620m'den daha gelişmiş modeller de var. (Örneğin i7 2860m gibi)

Bu anakartın desteklediği işlemcilerin en doğru listesine nerden ulaşabilirim? Takabileceğim işlemciler sadece üreticinin kılavuzda yazdıklarıyla mı sınırlı?
Son olarak bu anakarta uygun olmak şartıyla işlemci ve ram satın alırken nelere ve hangi seri kodlarına dikkat etmem gerekir? İnternette gördüğüm aynı marka model bir parçayı satın aldığımda giriş pinlerinin yada soket yapısının farklı olma ihtimali var mı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı