Başarılı Kurulum HP Pavilion G6 2277ET Mac OS X El Capitan 10.11.4

HP Pavilion G6 2277ET
Sistem Özellikleri:
  • Intel Core i5 3210M
  • 8 GB 1600 MHz RAM
  • Intel HD Graphics 4000
  • AMD Radeon HD 7670M
  • IDT High Definition Audio
  • Ralink RT3290 Wi-Fi
  • Bios Sürümü: Insyde F.26
Çalışanlar:
  • Intel HD 4000
  • IDT High Definition Audio
  • Realtek Ethernet RTL8105E
  • Batarya Göstergesi
  • Ekran Parlaklığı
  • Kamera
  • Kısmen Uyku (Uykuya geçip 1-2 saniye sonra kendiliğinden uyanıyor. Yosemite'de normal çalışıyordu.)
Çalışmayanlar:
  • AMD Radeon HD 7670M (SSDT ile devredışı bırakıldı.)
  • Ralink RT3290 Wi-Fi (Asus Nano N10 kullanıyorum.)
  • Bluetooth, Kart Okuyucu
Kullanılan Imaj (Torrent) : elcap10.11.4.torrent
R-Drive ile hazırlanmış Imaj, içinde R-Drive programı mevcut.

Clover ve gerekli kextler: HP Pavilion G6 2277et.zip

Imajı flash belleğe yazdırdıktan sonra flash belleğin içindeki Clover klasörünü silip linkten indirdiğimiz Clover klasörünü aynı yere kopyalayıp kuruluma geçin. Kurulum bittikten sonra flash bellekteki Post Install klasörünü açıp EFI Mounter'ı çalıştırın, Harddiskteki EFI bölümünü mount edip Flash bellekteki EFI klasörünü HDD'ye kopyalayın. Bilgisayarı yeniden başlatın. Kextleri Kext Utility ile yükleyin. Her şey tamamdır. DSDT ve SSDT dosyaları Clover-ACPI-patched klasörünün içinde mevcuttur.
masaüstü.jpg

sistem özellikleri.png

donanım.png

grafikler.png

ethernet.png

ses.png

kamera.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba aynı model laptobu kullanıyorum. OS X El Capitan RAW 10.11.6 Güncel Kurulum İmajı kurulumda bu linkteki raw dosyasını kullandım.Clover klasörü olarakta sizin dosyanızdaki klasör ile değiştirip sizinkini kullandım böylelikle laptobumun dahili ve harici ekran sorunu çözüldü.Sizin paylaştığınız kextlerin hiç biri çalışmadı.Ses kartı olarak netten vodoo nun ses kextini kullandım.Birçok batarya ve ethernet kextleri denedim fakat başarılı olamadım.Bunun için ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olabilirmisiniz acaba.Etherneti tanıtırsam bir yakınım şuan yurt dışında ona dahili wireless kartı getirteceğim.

Bu konuyu açarken batarya takılı değildi. Sonradan göstergenin çalışmadığı farkettim. Aynı kext Mavericks ve Yosemite'de çalışıyordu. Bilgisayarı sonradan kardeşime verdiğim için pek uğraşmadım. Ethernet bende çalışıyordu. Dahili Wi-Fi için de bu bilgisayarlarda "White List" diye bir olay var. Üzerinde takılı Wi-Fi hariç çalıştırmıyor. Ben AR9285 taktım. Windows ve Mac OS X kartı tanıdı ama aktif olmuyordu, ağları bulmuyordu. USB kullanarak çözmüştüm.
Ethernet için Kexts buradan Device ID:8136 ile arama yapın, Yosemite için olan kext'leri deneyin isterseniz. Listede El Capitan yok.

Cevabınız için teşekkür ederim Rıdvan Bey. Mac almadan önce denemek istemiştim ama kurulumlarda bir türlü başarılı olamadım.Ücretli iatkosu mu denesem acaba diye düşünmekteyim şuan.

Yosemite kurmayı deneyin. Batarya ve uykuyu çalıştırmıştım.

Ethernet için ekstra birşey yaptınızmı acaba bende kurulu görünüyor.Fakat DHCP den çok saçma bir ip atanıyor.Ip ayarlarını elle yaptım yine düzelmedi.Hatta ethernet kablosunu çıkarıyorum ağ ayarlarındaki ethetnet simgesi hala yeşil yanıyor

RealtekRTL8100-RC1.zip Şu kexti bir deneyin. O sorunu sanırım Mavericks'te yaşamıştım. Kext'i değiştirerek çözmüştüm herhalde, tam hatırlamıyorum. Batarya için şunu da bir deneyin. Arşiv.zip

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı