Hp Pavilion G6 Driver sorunu

İlker Uzunboy

Megapat
Katılım
16 Temmuz 2013
Mesajlar
301
Makaleler
1
Yer
Malatya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba bu laptop (HP Pavilion g6 2204st) windows 8 ile geldi hiç memnun değilim oyunlarda sorun çıkarması kasması ve benim alışamam gibi bir çok neden soğuttu. Windows 7 yi çok özledim. Bi aralar her yolu deneyip döndüm Windows 7 ye ancak ekran parlaklığı kısılmıyor fullde hep bu yüzden çabuk şarjı bitiyor ekran kartı driver'ı yüklenmiyor. HP nin kendi sitesinden 7670m için Windows 7 driver'ını indirdim hevesli hevesli windows 7 kurdum ama fiyasko. Kurulum başarılı diyor yeniden başlatıyorum hiçbirşey farketmemiş (kurulum setup şeysi 150+ mb bişeydi galiba 2 dk da kurmuştu anlamıştım bi bit yeniği olduğunu )

Evet benim sorunum bu windows 8 de esir kaldım windows 7 mi özledim dönemiyorum. Birsürü sorun var nasıl driverlarını indireceğim? Bu arada windows 8 için tüm driverları sorunsuz kuruyor (bluetoothdan touchpad'e kadar hepsi sorunsuz kuruluyor) ancak sadece ekran kartı kurulmuyor aero yok ışık full.


Ne yapacağız?

Ultra Önemli Not: Bu eski bir yazıdır donanımhaber forum üyesiydim bu foruma gelip çözüm bulmak için geldim. Ekran kartının sorununu çözdüm. HD graphics ve sonrasında AMD driver'ını kendi sitesinden indirip kurdum. ( bu arada hp graphics'i nereden indirdim hatırlamıyorum ama 8-9 tane indirip kurup denediğim oldu hiçbiri olmamıştı bu olmuştu. ) Herneyse tüm driverları kurdum chipset driverlarına kadar kurdum. Yeniden başlattım herşey güzel hoş ama bilgisayar çok ısınıyor, fanları çok hızlı dönüyor ve şarjı 2 saate düşüyordu. Windows 7 de tüm oyunları sorunsuz oynuyordum windows 8'de açılmayan tüm oyunları oynuyordum ama sadece nba 2k13 oynayamıyordum. Çok berbat bir fps düşüşü yaşıyordu bilgisayar oyunda. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum bilgisayarda 300 gb ta yakın oyun arşivi var ancak ortada oynatacak işletim sistemi yok. Black ops 2, Total War Shogun 2 - Fall Of The Samurai, Borderlands 2 , Battlefield 3 vs gibi oyunları hiç açmıyor bilgisayar tepki bile vermiyor (5 tane oyun çalışmadığını belirttim ancak arşivin %85 i açılmıyor. Halbuki windows 7 de sorunsuz açılıyordu )

Evet ne yapmam lazım? İki işletim sisteminin kötü yanları var ancak ben windows 7 nin chipset driverlarından şüphe ediyorum. Hp nin kendi sitesinde sadece windows 8 için driverlar var.
 
Windows 7'de çalışıp da 8'de çalışmayan hiçbir oyun görmedim. Windows 7'nin oyun performansı 8'e göre kötü. Windows 8.1 kur derim RTM ISO'su gelince. Ayrıca 7670M zaten kötü bir kart. Bu karttan ve ısınan HP'den oyun performansı beklemek hayal olur.
 
Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı