HP Pavilion G6 laptop SSD takıldıktan sonra Windows kurulmuyor

Öylebiri

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, elimde HP Pavilion G6 bir laptopum var. HDD değiştirip SSD takmak istedim fakat taktığım SSD'ye hiçbir şekilde Windows kurulumu yapamıyorum. SSD'yi başka bir bilgisayara taktığım zaman sorunsuz kurulum yapabiliyorum. Hatta başka bir SSD alıp HP Pavilion laptopuma takıp Windows yüklemeyi denedim. GPT, MBR aklınıza gelebilecek birçok şeyi yaptım fakat sonuca ulaşamadım. Tekrar hard diskini takıp Windows kurup kullanmaya başladım ama ben bu laptopu SSD ile kullanmak istiyorum. Böyle bir şey ilk kez başıma geldi, çaresini bir türlü bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. SSD'ler sağlam, GPT, MBR olayını da denedim. BIOS'um da güncel, şimdiden teşekkürler.

HDD takılıyken Windows'u HDD'ye kur (zaten kuruluyor demişsin).
SSD'yi bir USB kutusuyla veya CD-ROM laptopa bağla.
Macrium Reflect programı ile HDD'deki Windows'u olduğu gibi SSD'ye klonla.
Sonra HDD'yi sök, SSD'yi yerine tak. BIOS bunu "eski HDD" sanıp sorunsuz açacaktır.

Teşekkür.

HDD takılıyken Windows'u HDD'ye kur (zaten kuruluyor demişsin).
SSD'yi bir USB kutusuyla veya CD-ROM laptopa bağla.
Macrium Reflect programı ile HDD'deki Windows'u olduğu gibi SSD'ye klonla.
Sonra HDD'yi sök, SSD'yi yerine tak. BIOS bunu "eski HDD" sanıp sorunsuz açacaktır.

Bunu deneyebilmek için elimde mataryel yok önce söylediğiniz gibi SSD'yi harici şekilde laptopa bağlayacak bir aparat almam gerek anladım bunu kısa sürede temin edeceğim fakat benim yaşadığım sorunun kaynağı nedir bununla ilgili bir fikriniz var mı? Veya fikri olan herhangi birileri?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı