Çözüldü HP Pavilion laptop aşırı yavaşladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mor1arty

Picopat
Daha fazla  
1 buçuk yıl önce aldığım laptop şu an gerçekten çok yavaş çalışıyor. Yaklaşık 1 buçuk ay önce bilgisayara Linux kurmuştum ve az da olsa hızlanmasını bekliyordum ancak bir işe yaradığını düşünmüyorum.
Aldıktan 8-9 ay sonra da yavaşladığı belliydi ama pek sorun etmedim.
Bunu hızlandırmak için ne yapmam gerek?

Çözüm
Evet, 8GB Ram var, SDD VE HDD var. Bilgisayarın içini açıp hiç temizlemedim, garantisinin gideceğini duydum.
Hocam bu laptoplar aşırı tozlanıyor ciddiyim. Fan sesini çok düşük gereksinimli oyunlarda bile duyduğunuza eminim. Bence acilen temizleyin garantinin hiçbir önemi yok birşey olsa bile yardımcı olmuyorlar.
1 buçuk yıl önce aldığım laptop şu an gerçekten çok yavaş çalışıyor. Yaklaşık 1 buçuk ay önce bilgisayara Linux kurmuştum ve az da olsa hızlanmasını bekliyordum ancak bir işe yaradığını düşünmüyorum.
Aldıktan 8-9 ay sonra da yavaşladığı belliydi ama pek sorun etmedim.
Bunu hızlandırmak için ne yapmam gerek?
Hocam bakımlarını düzenli yapın ve sistem bilgilerini yazın. Sanırsam 8GB ram var bunu yükseltmeye çalışın. SDD var diye düşünüyorum yanına bir tane de HDD alıp oyunları HDD'ye atın.
@Artoria Pendragon

Hocam bakımlarını düzenli yapın ve sistem bilgilerini yazın. Sanırsam 8GB ram var bunu yükseltmeye çalışın. SDD var diye düşünüyorum yanına bir tane de HDD alıp oyunları HDD'ye atın.
@Artoria Pendragon
Evet, 8GB Ram var, SDD ve HDD var. Bilgisayarın içini açıp hiç temizlemedim, garantisinin gideceğini duydum.

Son düzenleme:
Evet, 8GB Ram var, SDD VE HDD var. Bilgisayarın içini açıp hiç temizlemedim, garantisinin gideceğini duydum.
Hocam bu laptoplar aşırı tozlanıyor ciddiyim. Fan sesini çok düşük gereksinimli oyunlarda bile duyduğunuza eminim. Bence acilen temizleyin garantinin hiçbir önemi yok birşey olsa bile yardımcı olmuyorlar.

Çözüm
Laptop GPU ve CPU yüksek ısı değerlerinden zarar görmesin diye frekans değerlerini kısıyor ve buda performansa yansıyor. Muhtemelen fanlar tozlandı, tam performanslı bir şekilde dönemiyor ve termal macununuz kurudu. Fanları temizleyip bir termal macun temizliği yapmanızı öneririm fakat bu işlerden anlamıyorsanız bilen birine yaptırmakta fayda var. Bildiğim kadarıyla HP kasanın açılmasını sorun eden bir firma değil. Yine de teknik desteğe sormakta fayda var.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı