Hp Pavilion soğutma sorunu

Abdulkadir_ege

Megapat
Daha fazla  
Selamın aleyküm beyler. Hp Pavilion kullanıyorum i5 9300H işlemciye sahibim. Oyunlarda performans kaybı yaşamasam da bazı oyunlarda 97 derece yi görüyor max. bunun önüne nasıl geçebilirim. Güç seçeneklerinden % 99 a indirdim fakat 15 fps kaybım oldu ama dereceler 70 80 e kadar indi . Undervolt işlemi de yaptım fakat sonuç aynı değişen bir şey olmadı.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    663,6 KB · Görüntüleme: 39
Ben de aynı işlemcili Monster kullanıyorum. 9300H biraz ısınan bir işlemci sanırım. Ben de oyunda 90’ın altına düştüğünü pek görmedim ama 4000 MHZ’de tam gücünde sabit çalışıyor. Herhangi bir FPS sorunu yok. Throttling yapmıyorsa sıkıntı yok bence.

Ben de aynı işlemcili Monster kullanıyorum. 9300H biraz ısınan bir işlemci sanırım. Ben de oyunda 90’ın altına düştüğünü pek görmedim ama 4000 MHZ’de tam gücünde sabit çalışıyor. Herhangi bir FPS sorunu yok. Throttling yapmıyorsa sıkıntı yok bence.
Herhangi bir donma kısma yok ama işte insanı endişelendiriyor.

Ben de aynı işlemcili Monster kullanıyorum. 9300H biraz ısınan bir işlemci sanırım. Ben de oyunda 90’ın altına düştüğünü pek görmedim ama 4000 MHz’de tam gücünde sabit çalışıyor. Herhangi bir FPS sorunu yok. Throttling yapmıyorsa sıkıntı yok bence.

Benim işlemci (i5 9300H) her oyunda da %100 kullanılıyor ve darboğaz yapıyor.
UnderVolt işlemi yaptım -150 olarak ayarladım ve şuan pc azıcık daha rahatladı :)
Yapmanızı tavsiye ederim -135 olarak ayalaryabilirsiniz :)

Hangi undervolt programını kullanıyorsunuz ?
İntel Extereme Tuning Utility
Bu ve benzeri videolardan yararlanabilirsiniz :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video da Etkili bir sonuç sunabilir denemenizi tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı