Çözüldü HP Victus 15 touchpadi çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kaantugra

Centipat
Daha fazla  
1 ay önce HP Victus 15 FB2028NT modeli bir laptop aldım. Sorun yoktu ama bugün touchpad çalışmıyor. Tüm ayarlara baktım hiçbir yol çözüm olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Touchpad kilitleme tuşu var klavyede. Ona basmış olabilir misiniz?

Çözüm
Bu arada Victus'un bazı tuşlarının sağ üst köşelerinde nokta şeklinde ışıklandırmalar var, onlara bakarak bazı şeylerin açık olup olmadığını anlayabilirsiniz.
Caps Lock'ta yanıyorsa Caps Lock açıktır
F11'de yanıyorsa dokunmatik kilitlidir
F5'te yanıyorsa ses kapalıdır(diğerlerinde beyaz yanarken bunda kırmızı yanıyor)
Güç tuşunda yanıp yanmamasının ne anlama geldiğini herkes biliyordur zaten.

F12 tuşunda maalesef ışık yok fakat FN+F12 basınca ekranda bildirimi çıkıyor zaten. Bu da Windows tuşunu kilitliyor ki oyun oynarken Windows tuşuna basınca alt+taba gidiyor oyun, bunu önlemek için. NumLock tuşunda da ışık yok fakat onun da bildirimi geliyor basınca. O da sağdaki numpad tuşlarını kilitliyor

Eğer başınıza benzeri gelirse diye kısayolları sıraladım.

Bu arada Victus'un bazı tuşlarının sağ üst köşelerinde nokta şeklinde ışıklandırmalar var, onlara bakarak bazı şeylerin açık olup olmadığını anlayabilirsiniz.
Caps Lock'ta yanıyorsa Caps Lock açıktır.
F11'de yanıyorsa dokunmatik kilitlidir.
F5'te yanıyorsa ses kapalıdır(diğerlerinde beyaz yanarken bunda kırmızı yanıyor)
Güç tuşunda yanıp yanmamasının ne anlama geldiğini herkes biliyordur zaten.

F12 tuşunda maalesef ışık yok fakat FN+F12 basınca ekranda bildirimi çıkıyor zaten. Bu da Windows tuşunu kilitliyor ki oyun oynarken Windows tuşuna basınca alt+taba gidiyor oyun, bunu önlemek için. NumLock tuşunda da ışık yok fakat onun da bildirimi geliyor basınca. O da sağdaki numpad tuşlarını kilitliyor.

Eğer başınıza benzeri gelirse diye kısayolları sıraladım.

BIOS üstünde Hot keys ayarı açık ise FN tuşuna basmak gerekli değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı