HP Victus 16 alınır mı?

Ben öğrenciyim hocam, yazılımla da ilgileniyorum web tasarım işlerinde de kullanacağım ve oyunda oynayacağım. Dersimi ödevimi de yapacağım ve günde 2 saatten fazla oyun pek mümkün de değil.

Gerçekten saf işlemci performansı lazımsa 12700H tercih edin ama yazdıklarınıza göre 6800H'lı sistemde işinizi göreceğini tahmin ediyorum. Son karar size kalmış elbette.

Gerçekten saf işlemci performansı lazımsa 12700H tercih edin ama yazdıklarınıza göre 6800H'lı sistemde işinizi göreceğini tahmin ediyorum. Son karar size kalmış elbette.
3000TL fark için 12700H değer mi bilmiyorum ama bakacağım.

Hocam arada pil ve ısınma konusunda fark var mıdır ?

Screen wobble bence bir süreden sonra sinir bozucu olabilir. Vantilatörü koyarsın bir yaz akşamı odana ya da bir yerden rüzgar eser ekran sallanmaya başlar böyle laptop mu olur diyebilirsin. Ayrıyeten MUX Switch yok ve 100-115W diye hatırlıyorum ekran kartı tgp için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Screen wobble bence bir süreden sonra sinir bozucu olabilir. Vantilatörü koyarsın bir yaz akşamı odana ya da bir yerden rüzgar eser ekran sallanmaya başlar böyle laptop mu olur diyebilirsin. Ayrıyeten MUX Switch yok ve 100-115W diye hatırlıyorum ekran kartı tgp için.

Sallanma problemin abartildiği kadar olmadığını söylediler. Ayrıca MUX Switch ve ekran kartı tgp si ne oluyor acaba?

Sallanma problemin abartildiği kadar olmadığını söylediler. Ayrıca MUX Switch ve ekran kartı tgp si ne oluyor acaba?

Sallantı problemi biraz işin uzun kullanımdan sonra gıcıklık yapacak noktası, belki göz ardı edilebilir. MUX Switch oyun oynarken laptoplardaki dahili Intel grafiği devre dışı bırakıp örneğin NVIDIA ekran kartının tam olarak kullanmasını sağlayarak fark edilir bir performans ve FPS artışı sağlıyor. Oyun oynarken NVIDIA çalışıyor, oynamazken otomatik Intel devreye girip bir denge sağlıyor gibi düşünebilirsin. Ekran kartı tgp ise kartın çalışma watt gücü. Ekran kartı watt ne kadar güçlüyse yine o kadar fazla performans alırsın. 100-115 watt ekran kartı demek gücü kısılmış, sınırlandırılmış bir motor gücüne benzer. MUX Switch ve ekran kartı wattı çok önemli parametreler performans için. İyi araştırarak karar ver, Gaming PC alırken.

Sallantı problemi biraz işin uzun kullanımdan sonra gıcıklık yapacak noktası, belki göz ardı edilebilir. MUX Switch oyun oynarken laptoplardaki dahili Intel grafiği devre dışı bırakıp örneğin NVIDIA ekran kartının tam olarak kullanmasını sağlayarak fark edilir bir performans ve FPS artışı sağlıyor. Oyun oynarken NVIDIA çalışıyor, oynamazken otomatik Intel devreye girip bir denge sağlıyor gibi düşünebilirsin. Ekran kartı tgp ise kartın çalışma watt gücü. Ekran kartı watt ne kadar güçlüyse yine o kadar fazla performans alırsın. 100-115 watt ekran kartı demek gücü kısılmış, sınırlandırılmış bir motor gücüne benzer. MUX Switch ve ekran kartı wattı çok önemli parametreler performans için. İyi araştırarak karar ver, Gaming PC alırken.

Hocam sallantı çok önemli değil kısılmış ekran kartı da neticede bu mobil bir 3060 ve tabii ki kısılacak ama MUX Switch olayında oyun oynarken hem işlemci hem harici GPU'yu kullanıp sorun mu yaratacak ve ben bunu kendim ayarlayamaz mıyım?

Ayrıca bu fiyata sanırım daha yüksek watt a sahip 3060'lı ve MUX Switch'e sahip bir laptop yok eğer biliyorsanız önerebilir misiniz?

Hocam sallantı çok önemli değil kısılmış ekran kartı da neticede bu mobil bir 3060 ve tabii ki kısılacak ama MUX Switch olayında oyun oynarken hem işlemci hem harici GPU'yu kullanıp sorun mu yaratacak ve ben bunu kendim ayarlayamaz mıyım?

Ayrıca bu fiyata sanırım daha yüksek watt a sahip 3060'lı ve MUX Switch'e sahip bir laptop yok eğer biliyorsanız önerebilir misiniz?

Yani öylesine el ile ayarlanabilecek bir şey değil benim bildiğim. MUX Switch olmayan bilgisayarlara aynı işlevi görsün diye ekstra monitor alıp bağlayabiliyor insanlar. Gücü kısılmıştan kasıt mobil olmasıyla alakalı değil, mesela RTX 3060 ekran kartına kısılmış 100W olduğu gibi Max performance 130-140W tgp de atanabiliyor. 130W bir 3060 100W 3060'a kıyasla %30 %40 bir fark atıyor.

Belki aklıma gelirse daha müsait bir zamanımda öneri yapabilirim.

Hocam arada pil ve ısınma konusunda fark var mıdır?

İlemci olaral 6800H pil konusunda daha iyi fakat işlemcinin bulunduğu modeldeki batarya boyutuda önemli. İşemciden ziyada model olarak bakamak gerekli batarya performansı için.

Ekran sallanmasını daha iyi anlamınız için fiziksel olarak denemenizi öneririm.

MUX Switch bulunmayan bir laptopta ekrana verilen görüntü iGPU üstünden veril, bu da harici GPU'nun yer yer tam performans verememesi ve CPU'nun gücünün birazını iGPU için ayırmasına neden olur. Bunun sonucu olarak AAA oyunlar için MUX çok fazla fark yaratmaz fakat CPU temelli oyunlar için ciddi performans farkı oluşturur. MUX Switch harici GPU'nun doğrudan ekrana verilmesini sağlayabildiği gibi tersini yapıp, pil tasarrufu da sağlayabilir.

Bu arada Victus modellerinde Intel işlemcili laptoplar da 100W 3060, AMD olan işlemciler de ise 95W 3060 kullanılıyor.

Paylaştığım Acer 140W 3060 ve MUX Switch kullanıyor.

Teşekkürler,

Hocalarım laptoptan vazgeçtim ve kasa toplamaya karar verdim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı