Çözüldü HP Victus 16 aniden kasmaya başlıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ExarKun

Hectopat
Ekran kartı
RTX 4060
İşlemci
İ5-13500H
Arkadaşlar merhaba. Yakın zamanda HP Victus 16 Windows 11 model bir laptop aldım. Sorun şu ki; bilgisayar aniden aşırı derecede kasmaya başlıyor ve CTRL+Win+Shift+b yapıp ekran kartı resetleyince veya ekranı kapatıp tekrar açtığımda düzeliyor. Sebebi ne olabilir? DDU ile sürücü kaldırıp temiz kurulum yaptım yine aynı sorun devam ediyor.

Çözüm
Teşekkür ederim tavsiye için fakat Omen Gaming Hub denen illeti bilgisayardan kaldırdım ve sorun çözüldü.
Hocam prize takılı kullanıyordum lakin dediğinizi yaptım herhangi bir kasma olmadı. Kasma olayı arada bir, hiçbir sebep yokken oluyor. Siz hiç yaşamadınız mı?

Pilde iken birkaç sefer oldu bende Windows'un kendi güç planını değiştirince düzeldi.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp bu kodu yazıp laptopu kapat aç yap daha sonra nihai performans modunu kullan.

reg add HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Power /v PlatformAoAcOverride /t REG_DWORD /d 0

1703506600119.png

Pilde iken birkaç sefer oldu bende Windows'un kendi güç planını değiştirince düzeldi.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp bu kodu yazıp laptopu kapat aç yap daha sonra nihai performans modunu kullan.

reg add HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Power /v PlatformAoAcOverride /t REG_DWORD /d 0

Eki Görüntüle 2064310

Hocam alakadar olduğunuz için teşekkür ederim. Nihai güç seçeneğinde CPU 4.5GHz'a kadar çıkıyor bundan dolayı oyunlarda CPU 90 dereceleri zorluyor. Bu durumu sizde yaşıyor musunuz? Aynı cihaza sahip olduğunuz için soruyorum.

Hocam alakadar olduğunuz için teşekkür ederim. Nihai güç seçeneğinde CPU 4.5GHz'a kadar çıkıyor bundan dolayı oyunlarda CPU 90 dereceleri zorluyor. Bu durumu sizde yaşıyor musunuz? Aynı cihaza sahip olduğunuz için soruyorum.

Soğutucu ile kullanıyorum yanlış hatırlamıyorsam 75 derece ama 80e geldiğini hatırlamıyorum. Cihazının bakımları en son ne zaman yapıldı eğer 6 aydan fazla ise cihazı kullamadan servise gönder, servisi aramıştım şu anda hatılamıyorum ama muhtemelen bakımları ücretsiz yapıyorlar ve cihazda bir sıkıntı yoksa da ek garanti satın alabiliyorsun. Garantiye şu anda gönderemeyecek durumda iseniz bir öneri daha vereyim cihazı kesinlikle ya bir stant üzerinde ya da altındaki ızgara boşluklarından hava şekilde kullan. Şahsen nihai performansı oyun için açıyorum bazen de nihai performansı açık unuttuğum oluyor, günlük kullanımda(film falan izlerken) hiçbir sıkıntı olmuyor.

Şuanda kullandığım soğutma.

Bunlara ek olarak 2 tane rehberde önereyim;
Rehber: Renk Optimizasyonu

Önerdiğim PC Hızlandırma cihazda bazı ayarlar sorun olabiliyor

12- İşlemciden maksimum performans ve minumum gecikme alma: İnterrupt Affinity Policy Tool
13- 0 risk ile overclock yapma rehberi: MSİ Afterburner/Kombustor
14- Ekran kartından maksimum performans almak isteyenlere: MSİ Mode Utility
16- Detaylı temizlik yapmak isteyenlere: Wiztree.
Bu ayarları yapmadım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı