aarsln
Femtopat
Daha fazla
Öncelikle sa, HP Victus 16 RTX 4060, i5-14500HX laptopum var. Oyunda test yaparken şunu fark ettim: Performans modunda cihazım normal şekilde çalışıyor. İşlemci 50–60 watt güç çekiyor, ekran kartı da 90–100 watt civarı; oyundan oyuna değişkenlik gösteriyor ama sabit watt çekimi oluyor. Cihazı balanced moda aldığımda, haliyle işlemci 30 watt çekiyor, ekran kartı da 80 watt civarı güç tüketimi oluyor. Ancak 10-15 dakika sonrasında nedense işlemci 50 Watt'a çıkıp ekran kartını ise 60 Watt'a sabitliyor. Sıcaklık diye düşündüm ancak sıcaklıklarım stabil; ekran kartım ve işlemcim 80–85 derecelerde geziyor. Cihaz TV'nin 14500HX videosunu izlediğimde böyle bir problem olduğunu görmedim. Fan sesinden dolayı balanced modda kullanmak istiyorum ancak ekran kartım 60 Watt'a çekince kendini ciddi FPS kaybı yaşıyorum. FN+p tuşuyla mod değişimi yapıyorum geri eski haline geliyor sonra 10-15 dakika sonra yine aynı şekile dönüşüyor. Bu sorunu nasıl çözerim driver vs hepsi güncel BIOS Update de yaptım ancak çözemedim bir türlü.
Son düzenleyen: Moderatör: