HP Victus 16 çok ısınıyor

İyi sallamışsınız. Hangi işlemci 120 dereceye çıkmış. 100 derece üstünde PC kapanır. Ve 95 de throttle yapar zaten.

Aynen hocam arkadaşımın bilgisayarı ben körüm zaten

Markaya göre değil modele göre yorum yap. Evet bilip bilmeden konuşuyorsun. Konulara bak biraz HP Victus çok öneriliyor. HP'nin geneli ısınma sorunu çekiyor olabilir ama bu model de ısınma sorunu yok.

Kardeşim Victus ısınmıyorsa bu arkadaş ne diyerek konu açmış?

Son düzenleyen: Moderatör:
Olabilir hocam, işlemcisi nedir? 120 dereceyi gördüğü an PC ölür zaten.

Ölü bilgisayar orası ayrı konu Ama çalışıyor. İşlemcisi i5. Kaçıncı nesil bilmiyorum.

Aynen hocam arkadaşımın bilgisayarı ben körüm zaten DD

Kardeşim Victus ısınmıyorsa bu arkadaş ne diyerek konu açmış?

Bu arkadaşa sorunlu model gelmiş demek ki. Biraz foruma bakın konulara HP Victus alınır mı diye. Sonra gelin.

Bu arkadaşa sorunlu model gelmiş demek ki. Biraz foruma bakın konulara HP Victus alınır mı diye. Sonra gelin.

Her neyse hocam. Daha fazla gerginlik artmasın. Hakkınızı helal edin konuyu kapatalım.

Bende 4060 i7 13700h 32gb ram 2tb ssd var boşta 40-46 derecelerde işlemci sıcaklığı oyun oynarken 80i gördüm bence laptop için normal

Merhaba arkadaşlar bende bu bilgisayardan aldım mükemmel bir soğutma sistemi var. Sonra sattım paraya ihtiyacım oldu. Bir süre sonra aynı cıhazı 2. elden tertemiz 1.5 aylık kullanılmış güzel bir cihaz aldım. En ufak bir indirmeye bastığım anda Victus'un fanları açtığını fark edince işlemciye bir bakayım dedim. 100 derece olarak gördüm hemen bilgisayarı kapatıp kapağını açtım aynı cıhazı kullandım bu hiç normal değildi. Sonra ne göreyim fabrika basımı macunu dağıtmış işlemcinin üstünde macun yok hepsi yanlara gimiş macunu bir de kalitesiz taş gibi

Zalman STC-10 termal macunu aldım vatandan çakma macunlarla karşılaşmamak icin. Güzelce eski macunu temizleyip yeni macunu uyguladım

Eski değerleri işlemcinin:
PC boştayken: 60 derece
PC GTA 5 indirme yaparken: 100 derece

Yeni değerleri
PC boştayken: 35 derece
PC GTA 5 indirme yaparken: 70 derece
PC stres testi yaptığımda: Maksimum 81 dereceyi gördüm

Uzun tutmadım stres testinde ama değer değişimi inanılmaz. O yüzden bilgisayarcılara da götürmeyin dandik bir macun sürüp geciyorlar açın YouTube'dan videoyu kendiniz değiştirin bilmiyorsanız bir de 200 liraya aldığınız macunu en az 10 kez değiştirirsiniz macun değişimi güncel piyasayla 20 liraya halletmiş olursunuz.

Son düzenleme:

Aynı sorunları bende yaşıyorum.

Neredeyse 2 sene sonradan hortlatıyorum,aynı sorun var bugün macun yeniledim işlemci boşta 47-55 arası değişiyor performans modu max fan GPU değeri 30 falan anca belki daha azz boşta oyunda da yine aynı şekilde sadece işlemci yükseliyor başka bir sorun var. Laptop özellikleri aynı i5 13500H

Hortladım, geldim kardeşim.
Uzun zamandır bilgisayarı kardeşime vermiştim, bildirim gelince bir bakayım dedim. Aynı şekilde ısınma sorunu devam ediyordu. Kardeşime sorduğumda, arada oyun oynarken ekranın aniden kapanıp açıldığını ve bunun sinir bozucu olduğunu söyledi.

Öncelikle, PC’yi zorlayan oyunlardan biri olan NFS Heat’i açtım. Oyun başladıktan 30 saniye sonra işlemci sıcaklığı 99.1°C’yi görünce “Burada bir sıkıntı var” dedim. Termal macunu sadece 1 ay önce değiştirmiş olmama rağmen, “Pump-out” riskine karşı kapağı açıp yeniden termal macun uyguladım. Ancak sorun devam etti.

Sonra HP’nin sitesinden BIOS’u güncelledim. Yine sonuç değişmedi.
Bu sırada ekranın kapanıp açılma sorununun, hall sensörü arızası olabileceğini düşündüm. Benim bilgisayarda bu sorun daha önce de başımı ağrıtmıştı. Araştırdığımda, Garanti’deki kullanıcıların bile sensörü söküp geri yolladığını, ardından çıkan BIOS sürümüyle sorunun düzeldiğini öğrendim. “Muhtemelen bu sefer de böyle olacak” dedim ve hall sensörünü zarar vermeden söküp devre dışı bıraktım.

Sonuç?

• Ekranın kapanıp açılma sorunu çözüldü.
  • Sıcaklık problemi de ortadan kalktı.

Bazı videolarda, hall sensörü çıkarılınca sıcaklığın değişmediği söylenmişti, ancak sanırım Nisan ayındaki BIOS güncellemesiyle bu durum değişmiş.

Bilgisayarım: HP Victus 16 (s0001nt – AMD işlemcili model)

Bunlarla da yetinmeyip fanları temizledim. Zaten ara ara bakım yapıyordum. Ayrıca altına kitap koyarak hava girişini yükselttim. Sonuçları paylaşıyorum:

Uyguladığım adımlar:

1. Termal macunu yenile, kapağı açmışken hall sensörünü devre dışı bırak.
  2. BIOS’u güncelle.
  3. PC’nin altını yükselt.

Ben sorunu böyle çözdüm. Belki bu yöntem herkeste işe yaramayabilir, o yüzden uygulayıp uygulamamak size kalmış. Hall sensörünü çıkarınca performans kaybı yaşamadım, FPS değerleri aynı kaldı.

Tek fark, artık ekranı kapatsanız bile bilgisayar uyku moduna girmiyor çünkü hall sensörü devre dışı. Zaten uyku modunu hiç kullanmadığım için bu durum benim için sorun değil. Garantiye yollayıp günlerce beklemeye de değmez.

İşlem sonrası fotoğrafları da ekliyorum.
Sonuçlar:
  • Kardeşim, 2 saat boyunca Valorant’ı ful ayarlarda oynadı, sıcaklık 75°C’yi geçmedi.
  • Ben, 10 dakika kadar NFS Heat oynadım, sıcaklık 80°C’yi geçmedi.
  • 3 dakikalık stres testinde işlemci sıcaklığı ortalama 62°C civarında kaldı.
  • PC boştayken: ~36°C-38°C

Dosya Ekleri

• garantiye yollamayın.png
    68,6 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…