HP Victus 16 FreeDOS Windows 10/11 kurulumu

gtc2007

Kilopat
Katılım
1 Temmuz 2015
Mesajlar
19
Merhaba… henüz bir saat önce kargoyla teslim aldığım HP Victus 16 bilgisayarıma, daha önceden Rufus programıyla hazırlamış olduğum Windows 10 vs Windows 11 yüklü iki ayrı flash Drive'ımı takıp bu işletim sistemlerinden birini kurmaya çalıştığımda vereceğim Link'teki hatanın birebir aynısını alıyorum: FreeDOS HP Victus 15 bilgisayara Windows 10 kurulumu sırasında SSD seçilmiyor

'Ayrıntıları göster' seçeneğine tıkladığımda Windows'un (10/11 ikisi de) NTFS formatındaki bir diske kurulması gerektiğini söylüyor. Komut isteminden kontrol ettiğimde ise diskin FAT32 formatına sahip olduğunu görüyorum. Çeşitli (güvenilir) internet sitelerinde gördüğüm kadarıyla Windows 11 zaten FAT32 formatlı bir diske kurulamıyormuş. Yani Drive'ları silip diski NTFS'ye formatlamam gerekiyor. Yanlış isem düzeltiniz.

Link'ini verdiğim konudaki arkadaş, Drive'ların silinmesini önermiş. Fakat konudaki ekran görüntüsünden de anlaşılacağı üzere Drive'lardan biri 'hp_tools' şeklinde adlandırılmış. Bu Drive silinirse bir şey olur mu? Ürünün garantisi 'Void' olur mu? Bazı kaynaklar "eğer o Drive'ı silerseniz, fabrika ayarlarına dönmek gibi bazı 'resetleme' işlemlerini bir daha geri dönülemez şekilde yapamazsınız." demiş.
 
Kurulum için Ventoy adlı programı kullanınız. İSO Yazdırma ile ilgili sorundan kaynaklı olabilir ileti.
 
Kurulum için Ventoy adlı programı kullanınız. İSO Yazdırma ile ilgili sorundan kaynaklı olabilir ileti.

biraz daha araştırdıktan sonra diyebilirim ki; herhâlde Rufus programını kullanırken flash drive'larımı yanlış dosya sistemiyle formatlamışım. şu an Windows 10 drive'ını NTFS ile formatlayıp Windows 11 ISO'su yüklüyorum. bakalım ne olacak…

Edit: flash drive'ı NTFS'ye formatlayınca da aynı sorunu yaşıyorum. umarım yardım edebilen çıkar…

karşılaştığım hatanın fotoğrafını çekip upload'ladım. (mesaj edit'leyebilmem için sürem dolmuş. art arda çok mesaj attığım için özür dilerim.)

görsel
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı