Çözüm HP Victus 16 hall sensör çalışmaması

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
F. 29 mu sorunlarin çoğu yazılımsal değil ki 😞

Benim yaşadığım sorunlar daha çok fan hızının yüksek hızda takılı kalması ile ilgili, ben zaten Omen Gaming Hub kullanmıyorum. Oyundan çıktığım zaman fanlar 5000 devirde yaklaşık 4-5 dakika daha dönmeye devam ediyorlardı, bu son güncelleme ile şu an yaptığım testler olumlu gibi, OCCT tam yük testinde ekran kartım eskiden 40-50 Watt ile sınırlanırken şu an 80 Watt'ı çekmeye devam ediyor, işlemci de 45 Watt çekiyor.
Bu BIOS'u beğendim.
F.30'a güncelledim bu arada.

Benim yaşadığım sorunlar daha çok fan hızının yüksek hızda takılı kalması ile ilgili, ben zaten Omen Gaming Hub kullanmıyorum. Oyundan çıktığım zaman fanlar 5000 devirde yaklaşık 4-5 dakika daha dönmeye devam ediyorlardı, bu son güncelleme ile şu an yaptığım testler olumlu gibi, OCCT tam yük testinde ekran kartım eskiden 40-50 Watt ile sınırlanırken şu an 80 Watt'ı çekmeye devam ediyor, işlemci de 45 Watt çekiyor.
Bu BIOS'u beğendim.
F.30'a güncelledim bu arada.
İşlemci ve ekran kartı modeliniz nedir ?

Neden Omen Gaming Hub kullanmadığımı da genel olarak şöyle açıklayayım, Gaming Hub yüklediğim zaman fanları doğru düzgün kontrol edemiyorum ve fanlar gereksiz yere hızlı dönüyorlar, örneğin YouTube'dan bir video izlerken bile fanlar hızlanıyor ve beni rahatsız ediyor, ayrıca Gaming Hub yüklediğim zaman fanların 5000 devirde takılma sorunu ortaya çıkıyor, oyunu her girip çıktığım zaman fan profilini değiştirmem gerekiyor, bu canımı çok sıkıyor. Ayrıca bir diğer sorun da Gaming Hub yüklediğim zaman işlemcimin 30 Watt ile sınırlanıyor olması, nedendir bilinmez böyle bir sorun mevcut, bu da rekabetçi oyunlarda işlemcimin gücücün azalmasına ve FPS droplara sebep oluyor. Gaming Hub yokken işlemcim 45 Watt ile sınırsız çalışabiliyor.
Gaming Hub kullanmamamın en tek kötü yanı bu sefer de RTX 4050'yi limitliyor olması, Gaming Hub varken performans moduna alınca ekran kartım 120 Watt'a kadar çıkabiliyorken yüklemediğim zaman 80 Watt ile limitleniyor, ancak bu durum çok mühim değil çünkü RTX 4050 için 80 Watt gayet yeterli bir seviye, 120 Watt çektiği zaman FPS değişimi sadece %3-4 oluyor, bu %4 FPS artışı için gereksiz yere 95 derece olan bir ekran kartı istemiyorum.
Bu sebeplerden dolayı uzunca bir süredir Gaming Hub olmadan kullanıyorum cihazı, bence herkes denemeli, fanlar çok daha sessiz oluyor, ayrıca Windows'ta çok daha az yük oluyor, rekabetçi oyunlarda FPS artışı bile yaşayabilirsiniz.

Arkadaşlar garanti sürem 25 gün sonra bitecek sizce uzatmalı mıyım ve uzatmalıysam nasıl uzatabilirim?

HP müşteri hizmetlerini arayıp alıyorsun 1 yıllık 1440 ödemeyi yaptıktan sonra gelen kodu tekrar arayıp iletiyorsun. Müşteri hizmetleri bana bu sorunun 2 senede olmadıysa bu saatten sonra da olmaz dedi ben yine de aldım.

Az önce öğrendiğim bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. Hall sensör sorunundan servise gönderdiğim cihazdaki sensör değiştirilip geri gönderilmişti ve sorun düzelmişti. Başka sorunlardan tekrar gönderdim ve bu sefer komple anakart değişimi yapılacağı söylendi. 2. defa arıza olduğu için değişim/iade hakkımı tekrardan kullanmak istiyorum dedim ve olumsuz yanıt aldım.

İlk seferde anakart onarımı yapıldığı için bu bir donanımsal arıza olarak sayılmıyormuş bu yüzden bu anakartın ilk arızası sayılacak ve ben iade/değişim hakkımı kullanamayacakmışım. Cihazın tekrardan başka bir donanımında arıza belirlenirse iade/değişim olabiliyormuş.

Arıza olmayan bir parçaysa niye onardılar ve Hall sensör sorunu çözüldü merak etmemek elde değil.

Hall sensörü sorunu nedeniyle servise verdiğim HP Victus cihazımı 2 haftalık süreç sonunda teslim aldım. Cihazın anakartının onarıldığı belirtilmiş. Bu sefer de Wi-Fi kartında arıza çıktı. Wi-Fi driverını kuruyorum, hiçbir etki etmiyor, aygıt yöneticisinde görünmüyor. Ne yapmalıyım yardımcı olabilirseniz sevinirim, iade/değişim talebim kabul görür mü

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı