Merhaba herkese. İç mimarım ve laptop bakıyorum, bilgisayarın ekran kartını, işletim sistemini, SSD, RAM tipi vs. Her şeyini eleyip bütçeme uygun 2 model seçtim. Kullananlar varsa artıları ve eksileriyle beni aydınlatabilir mi?
İlk model HP Victus 16.
Biri 13.nesil, diğeri 12.
SSD 1TB biri, diğeri 512 GB.
Fiyat farkıda var ama o önceliğim değil.
Monster ömür boyu bakım garantisi veriyor, arada eşimde kullanacağı için oda Monster istiyor garantisi için.
Bende tasarıma önem verdiğim için Victus modeli daha şık duruyor.
Sizler ne önerirsiniz?
Aradım biraz ama attığınız Victus'tan iyisini bulamadım. Victus işlemci konusunda önde. Dediğiniz ömür boyu bakım olayının size pek bir katkı sağlamayacak zaten kullanıma bağlı olarak 6 ay veya 1 yılda değişim yapacaksınız. 6 ayda bir 300 TL pek bir zarar ettirmez sizi @Artoria Pendragon@Bestty
Monster da kilit yok ama kilitli i7 13. nesil daha iyi bir performans veriyor diye biliyorum i7 12. nesilden. Bu arada Monster da termal macunun yenilenmesi lazım. Sorunlu bir macun kullanıyorlar.
Geçen sene makine mühendisliğine başlayacağım için 20k civarı laptop bakıyordum en uygunu bu modeldi. O zaman alırken de Technopat Sosyal'e sormuştum, öyle aldım. Şuan aynı benim aldığım model neredeyse 10k zamlanmış, o da ayrı konu ama...
Geçen sene makine mühendisliğine başlayacağım için 20k civarı laptop bakıyordum en uygunu bu modeldi. O zaman alırken de Technopat Sosyal'e sormuştum, öyle aldım. Şu an aynı benim aldığım model neredeyse 10k zamlanmış, o da ayrı konu ama...
Aradım biraz ama attığınız Victus'tan iyisini bulamadım. Victus işlemci konusunda önde. Dediğiniz ömür boyu bakım olayının size pek bir katkı sağlamayacak zaten kullanıma bağlı olarak 6 ay veya 1 yılda değişim yapacaksınız. 6 ayda bir 300 TL pek bir zarar ettirmez sizi @Artoria Pendragon@Bestty
Monster da kilit yok ama kilitli i7 13. nesil daha iyi bir performans veriyor diye biliyorum i7 12. nesilden. Bu arada Monster da termal macunun yenilenmesi lazım. Sorunlu bir macun kullanıyorlar.
Bütçeyi 40 diye sınırladım ama 30-35 civarı daha iyi olur benim için, üstü biraz zorlar. Ama almışkende iyi birşey olsun istiyorum. Birde ram ve ssd sonradan alıp yükseltebilirim, benim için önemli olan ekran kartı, işlemcisi vs. 3D programı rahat kaldırabilecek bir pc