HP Victus 16 laptopta Dying Light 2 oynarken GPU'nun 86, işlemcinin 90 derece olması normal mi?

Mehmet hocam önemli olan bilmemesi degil de bu cahilligin üstüne yatması insanı sinir ediyor, tamam arkadaş öğrenmiş oldum demiyor daha nasıl örnek vereyim. Hiç mi inceleme videosu izlemedi acaba hayatında.

İşte hocam nediyelim sonra biz sinirlenince 1 hafta ceza yiyoruz. Yok hocam yazayım da belki beğeni alırım derdinde bu tarz arkadaşlar

Hocam ceza almayı göze aldım zaten. Çok ceza yedim böyle arkadaşlar yüzünden de benim amacım konu sahibi bir şeyler öğrensin yeter.

Technopat'in kidemlisi bu kadar oluyor, ama cidden degmiyor bu kendinden daha cok şey bilen herkese gulucuk atan tayfaya yanasmaya. Konu sahibi inanmiyorsa biraz kafasini calistirsin birkac test videosu izlesin anlar zaten senin bir şey yapmana gerek yok aslinda. Arada siz kaynamayin.

Hocam arkadaşın belirttiği üzere fanlar hava akışı sağlayamıyor. Neden hala 90 dereceye normal demekte diretiyorsunuz? 5 10 yıllık laptop değil geçen sene alınmış laptop. 1 yıldır ne macun ne fan temizliği görürse tabii ısınır. Ayrıca o kasanın bakımını da yaptırın 90 derece bir kasa için cehennem sıcağı.

Çünkü size laf anlatmaktan arkadaşa müsait bir zamanda laptopun bakımı yaptırması gerektiğini söylemeye zaman bulamadım maalesef.

Ben eski bir teknik servis calisani olarak vereyim konunun cevabini o zaman. 90 derece cehennem sicagi midir bilmiyorum ama laptoplar icin gayet normal (cehennemde laptop da yoktur muhtemelen), ekran karti acisindan, eger kart 140 Watt ise o sicakliklara cikabilir ancak 87'ye ulastigi anda karta giden gucu yavas yavas azaltmaya baslar ta ki sicakligi 86 derece seviyesine adapte edene kadar. GPU'nun 86 olmasi da islemcinin 90 olmasi da alarm verici degerler degil. GPU konusunda, kullandığın laptopun sogutma basarisi burada ekran kartinin fazla sıcak olup olmadigini belirleyen. Buna emin olmak icin de gecen yil ayni ambiyans sicakliginda aldığın GPU sicakliklariyla karsilastirmak gerekli. Eger fanlarda ve mazgallarda toz biriktigine emin isen temizlemen tabii ki cok iyi olur. Termal macun degisikligi icin ise erken. Kullanilan macunun ne olduguna bagli olarak en az 2 yil dayanmasi gerekli. Zaten sakin bir hata edip isinin ehli olmayan birine macun degisikligi yaptirma pişman olursun. Laptoplarda macun isi bir miktar bilgi sahibi olmayi gerektiriyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aya dikkat çekerim aralik ayinda Valorant'ta 95'leri yokluyor. 12:20'den itibaren seyredebilirsiniz. 2022 kasa bir Nitro 5 ve fanları 7000 RPM'e kadar cikabilen bir laptop ve aralık ayı.

95leri yokluyor mu? :D cihaz 89 derecenin üstüne sadece anlık olarak çıkıyor. E o zaman 100 dereceyi de yoklamış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ya saçma sapan konuşuyorsun sadece. İnternette küçük bir aratma yapıp bu videoları bulabiliyorum kolaylıkla. Onlarcasını daha bulurum. Bunlardan hangisi 10 yıllık cihaz sence bir bak bakayım. İşiniz gücünüz olmayan bilginizle insanları korkutup sıkıntısı yokken sıkıntı çıkartmak. 90 derece normal kardeşim 1 kilogramlık cihazdan masaüstü soğutma performansı mı beklemeyi düşünüyorsun? 90 derece laptoplar için normal sıcaklık bunu öğrenin.

Attığınız modellerden Victus 15'in ısınma sorunu olduğunu biliyoruz. Zaten fanların yerleşme şeklinden de gayet açık görünüyor.
sizlere bir mesaj var :D.
Hiç Gigabyte tavsiye eden görmedim. Kendisi hakkında bilgi sahibi değilim ama görüldüğü üzere sıcak çalışıyor.
buyurun cihaz hakkında yorum. MSI cyborg cihazında görüldüğü üzere ağır oyunlarda 85 derecelerde takılıyor. Yani 96 derece normal değil :D.
bu da sizin için. Bundan sonra araştırmalarını biraz daha "büyük" yapmalısın. Çünkü senin attığın videolar bile benim söylediğimi destekliyor.

Benim kasam cıkıyor demiyorum hocam benim evimde klima var benlik bir sorun yok insanlarla inatlasıyorsunuz şu an kullandığınız sistem 12700H mı ona göre muhatap olalım sizinle 90 derece kasa icin cehennem olabilir ama İstanbul'da bugün hissedilen sıcaklık 40 derece onu ne yapacağız? Herkes klima taktıramaz herhalde? Bugün stok fan kullanan herkes bu derecelerde sizce bir problem olsa herkes böyle satış yapar mı ya da Intel kardeşim benim bu cihazım 94 kadar rahat çalışır sonrasında thermalthortoling olur der mi?

Hocam laptop kullanıyorum. Stok fanlı işlemci için normal fakat yine de yüksek değerler. Laptop için kabul edilebilir desek de kasa için bu değerlerde kullanmamak gerek. Tabii kişinin tercihi kimseyi illa böyle yapacaksın diye zorlamıyoruz, sadece tavsiye veriyoruz.

Hocam bir de bizi raporlayacakmıs, kahkaha attim ne diyecek merak ediyorum 2022 bir Nitro 5'e hem de fanları bu laptopun 7000 RPM'e cikiyor bir ay kullanmistim sogutmasi iyi ama sesi çekilmiyor.

7000 RPM'den sinek vızıltısı beklemiyordun değil mi? Elimdeki Victus 16 5800 RPM'e çıkınca süpürge çalışıyor sanıyorum.

Hocam biliyorum ya benim kardeşim 12700H kullanıyor sığ düşünceli kimseye bir şey anlatamazsın nedesen boş bilgi almaya açık değil.

Ryzen 5000 serisi sonrasi butun desktop modelleri 90 dereceyi geciyor zaten hava sogutmayla, hatta AMD muhendisleri cikti bu sicakliklar gayet normal diye. Dunyadan haberi olmayan adamlar.

"Benim kullandığım cihazlar 90 dereceyi geçmedi, 90 dereceyi geçen bütün cihazlar sıkıntılıdır."
Bayağı mantıklı düşünceymiş gerçekten.

Mehmet hocam önemli olan bilmemesi degil de bu bilmemezliğin üstüne yatması insanı sinir ediyor, tamam arkadaş öğrenmiş oldum demiyor daha nasıl örnek vereyim. Hiç mi inceleme videosu izlemedi acaba hayatında.

Yoksa sıkıntı yok hocam varsa da ya serin ortamda kullancan ya da klima takacan ama yine de temizlet gerek varsa garantisi de varsa temizlemekten zarar gelmez 2 3 derece kazanırsın belki böyle adamları çok dinleme havalar aşırı sıcak

Hocam ceza almayı göze aldım zaten. Çok ceza yedim böyle arkadaşlar yüzünden de benim amacım konu sahibi bir şeyler öğrensin yeter.

İşte hocam nediyelim sonra biz sinirlenince 1 hafta ceza yiyoruz. Yok hocam yazayım da belki beğeni alırım derdinde bu tarz arkadaşlar

Technopat'in kidemlisi bu kadar oluyor, ama cidden degmiyor bu kendinden daha cok şey bilen herkese gulucuk atan tayfaya yanasmaya. Konu sahibi inanmiyorsa biraz kafasini calistirsin birkac test videosu izlesin anlar zaten senin bir şey yapmana gerek yok aslinda. Arada siz kaynamayin.

Çünkü size laf anlatmaktan arkadaşa müsait bir zamanda laptopun bakımı yaptırması gerektiğini söylemeye zaman bulamadım maalesef.

Maalesef hepiniz birden üzerime gelseniz de bilgisizliğinizin üstünü örtemezsiniz. Yukarıdaki videolara bir bakın derim. İnceleme videosu çeken adamlar 90 dereceye çok derken, "çok bilgili" forum sakinleri olarak 90 dereceyi ideal kabul etmişsiniz :D.

Ben eski bir teknik servis calisani olarak vereyim konunun cevabini o zaman. 90 derece cehennem sicagi midir bilmiyorum ama laptoplar icin gayet normal (cehennemde laptop da yoktur muhtemelen), ekran karti acisindan, eger kart 140 Watt ise o sicakliklara cikabilir ancak 87'ye ulastigi anda karta giden gucu yavas yavas azaltmaya baslar ta ki sicakligi 86 derece seviyesine adapte edene kadar. GPU'nun 86 olmasi da islemcinin 90 olmasi da alarm verici degerler degil. GPU konusunda, kullandığın laptopun sogutma basarisi burada ekran kartinin fazla sıcak olup olmadigini belirleyen. Buna emin olmak icin de gecen yil ayni ambiyans sicakliginda aldığın GPU sicakliklariyla karsilastirmak gerekli. Eger fanlarda ve mazgallarda toz biriktigine emin isen temizlemen tabii ki cok iyi olur. Termal macun degisikligi icin ise erken. Kullanilan macunun ne olduguna bagli olarak en az 2 yil dayanmasi gerekli. Zaten sakin bir hata edip isinin ehli olmayan birine macun degisikligi yaptirma pişman olursun. Laptoplarda macun isi bir miktar bilgi sahibi olmayi gerektiriyor.

Soğutma başarısı başka bir konu. Biz burada 90 derecenin yüksek bir sıcaklık olup olmadığını konuşuyoruz (ki yüksek bir sıcaklık). Bu işin ehli insanlar 6 ayda bilemedin yılda bir macun değişimi önerirken 2 yılda bir değişim demenize gülmemek elde değil :D. Arkadaşın attığı videoları izleyip araştırıp yorum yapacaktım ki kaçtığımı sanıp önden atlamışsınız tebrikler yine kaybettiniz.

Hocam fan dolmuş büyük ihtimalle bu sebep oluyor bu sicakliklara ne kadar belli bilmiyorum ama kendim temizleyebilir miyim?

20230804_002846.jpg

Hocam fan dolmuş büyük ihtimalle bu sebep oluyor bu sicakliklara ne kadar belli bilmiyorum ama kendim temizleyebilir miyim?

Eki Görüntüle 1888969

Temizleyebilirsiniz fakat dediğim gibi 1 yıl olduğu için termal macun değişimi de gerekli. Biliyorsanız yapabilirsiniz yoksa risk almayın derim. Garantisi devam ediyorken macun değişimi için yollamakta fayda var.

Soğutma başarısı başka bir konu. Biz burada 90 derecenin yüksek bir sıcaklık olup olmadığını konuşuyoruz (ki yüksek bir sıcaklık). Bu işin ehli insanlar 6 ayda bilemedin yılda bir macun değişimi önerirken 2 yılda bir değişim demenize gülmemek elde değil :D. Arkadaşın attığı videoları izleyip araştırıp yorum yapacaktım ki kaçtığımı sanıp önden atlamışsınız tebrikler yine kaybettiniz.
Elimden onlarca laptop gectigi icin laptoplar icin hangi degerler fazladir ortalama macunlari ne kadar gider cok iyi biliyorum merak etme. Gordugum kadariyla da su konudaki en bilgisiz insanlar konu sahibi ve sensin.

Elimden onlarca laptop gectigi icin laptoplar icin hangi degerler fazladir ortalama macunlari ne kadar gider cok iyi biliyorum merak etme. Gordugum kadariyla da su konudaki en bilgisiz insanlar konu sahibi ve sensin.

Peki bana 2 yılda bir macun değişimi önerme dayanağını gösterir misin? 5 sayfalık konunun tamamı beni aşağılama ve küçük görme mesajlarınızla dolu. Somut olarak bana bak kardeşim bu böyle şu şöyle diyerek yardım etmek yerine sadece kendiniz bilgili gibi davranıyorsunuz. Yukarıdaki arkadaş 5 6 tane video attı hepsini izledim ve görmesi gerekeni gösterdim. Peki siz neye dayanarak beni aşağılama hakkına sahip olduğunuzu düşünüyorsunuz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı