HP Victus 16 oyunda CPU 92 derece

İşlemcinizde performans kaybı olduğunu tam olarak nasıl anlayacaksınız hocam. yavaş yavaş performansını kaybederken anlayamazsınız. birkaç sene önceki hali ile şimdikini yan yana koymak lazım.
Islemcimde bir cycle bile performans kaybi yok.
Performansi falan dusmuyor su soylediginin ne kadar abes bir sey oldugunun farkinda misin?

Islemcimde bir cycle bile performans kaybi yok.

Performansi falan dusmuyor su soylediginin ne kadar abes bir sey oldugunun farkinda misin?
Özür dilerim hocam, şimdi farkına vardım. size işlemciniz ile esenlikler dilerim.

Hiç ust seviye laptopun oldu mu? Biliyor musun hangi sicakliklarda calistiklarini? 50 derece mi calisiyor?

Soru için teşekkürler oldu hocam. Hocam "thermal throttling" yapmıyor olsa da işlemci veya herhangi başka bir donanım için 90 derece yüksektir. Ancak TR şartlarında bu sıcaklıklara çıkmayan laptoplar bulmak mümkün değil. TR piyasasına orta-üst segmentte ürün gelmiyor. Biz de TR halkı olarak fiyatı düşük tutmak için bazı özelliklerden/donanımlardan feragat edilen laptoplar kullanıyoruz (Victus kasalar gibi). Yanlış anlaşılmasın bunun dediğim gibi TR şartlarında sakıncası yok çünkü elimizde başka bir şans yok.

Kanıt(?) (Hocam inanmazsan full video link yollarum no problem)

Specs:
MSI Titan GT77 HX (2023) behemoth Gaming laptop. NVIDIA GeForce RTX 4090 laptop GPU, 13th Gen Intel Core i9 13980HX CPU, 4K 144Hz display, 64 GB DDR5 RAM, 4TB SSD and Windows 11
Resident Evil 4 Remake

Cevaplar için çok teşekkür ederim arkadaşlar leptobın altına fanları kaptmayacak şekilde kitap koydum 85 düştü birkaç derece fark etti oda iyi yani.

Cevaplar için çok teşekkür ederim arkadaşlar leptobın altına fanları kaptmayacak şekilde kitap koydum 85 düştü birkaç derece fark etti oda iyi yani.

Hocam arkadaş üslubu ile olayı biraz alevlendirdi kusura bakmayın. Şartlar uygun olduğu zaman laptopun altına bir soğutucu alırsınız daha da rahatlar İyi Sosyaller.

Hocam arkadaş üslubu ile olayı biraz alevlendirdi kusura bakmayın. Şartlar uygun olduğu zaman laptopun altına bir soğutucu alırsınız daha da rahatlar iyi sosyaller.

Teşekkür ederim hocam problem değil soğutucu düşündüm ama bir arkadaş HP Victus modellerin fanları alta olduğu için pek bir fayda olmayacak dedi.

Hayal aleminde sana basarilar kardesim. Eger o ornegini gonderdigin alete laptop diyebiliyorsan haklisin tabi.

Simdi ben sana bir laptop atayim, sence bu laptop mi? Adi belki laptop olabilir de, bu bildigin katlanabilir desktoptan baska bir şey degil. Laptoplar derken bunlari kastetmiyoruz bunlari sirtinda bile tasiyamazsin dizinin ustunde kullanamazsin masaustunden bozma aletler bunlar ve Türkiye'ye de geliyor bu modeller. Bunlari dizimizin ustunde kullandigimiz oyun laptoplariyla karsilastirmak akilli bir insanin yapacagi bir şey degil. Burada tartistigimiz desktop replacementlarin sicaklik degerleri degil. Burada tartistigimiz Gaming laptoplarin sicaklik degerleri ve islemcilerin hangi sicakliklara dayanabildigi. Bu forumda gezen dezenformasyona biraz dogrulama yapmaya calisiyoruz konuda. 20 yıldır laptop kullanıyorum ben kullandigim butun laptoplar 95C+ sicakliklari goruyordu hicbiri yanmadi zarar gormedi. Islemcilerin dayanabilecegi sicakliklar 80-85 derece falan degil cok daha fazlasina dayanabiliyorlar bunu tartisiyoruz.

Soru için teşekkürler oldu hocam. Hocam "thermal throttling" yapmıyor olsa da işlemci veya herhangi başka bir donanım için 90 derece yüksektir.

AMD burada soyledigine noktayi koymus bir Ryzen 5000+ serisini 95 derece sicakliklarda calisabilecek sekilde dizayn ettik bu tipik bir sicaklik degeri diyorlar. Islemci diye bahsettigin şey silikon silikonun erime sicakligi 2500C, laptoplardaki lehimlerin erime sicakligi 183C 90 derece bu sciakliklarin yaninda hiçbir şey.

Son düzenleme:

Hocam attığın kaynağa baksaydın keşke ing yoksa yardımcı olayım translate ile olmuyor bu işler

Dosya Ekleri

• 1692393594579.png
    397,9 KB · Görüntüleme: 77
Hocam attığın kaynağa baksaydın keşke ing yoksa yardımcı olayım translate ile olmuyor bu işler

Burada anlayamadigin kısmı soyle ben sana yardimci olayim istersen?

Simdi cumlelerinden zeka fiskiran arkadasim, Burada Sivi sogutma veya dengi bir sogutmayla 60-80C arasi calisir demis. Tabii bu herkeste yok biliyorsun degil mi? Kule tipi olmayan hava sogutmayla calisacagi sicakligi 80-95C olarak gosteriyor ve AMD muhendisleri islemciyi boyle dizayn ettiklerini bu sicakliklarin tamamiyla normal oldugunu soyluyorlar anlayacagin. Baska anlamakta gucluk cektigin kisim varsa anlatayim.

150 derece olan Core2Duo'lar gordum ben, teknik servisim zaten. Turizm rehberligi okudum İngilizcem de var sağ ol. Bence bu entellektuelite fiskiran fikirlerinizi anladiginiz konulara harcayin burada ilkokul cocugu gibi kaldiniz.

Birisi gelir islemciler cok isinirsa kalici olarak yavaslar der, digeri gelir MSI Titan'i Turklere satmiyorlar der, yok sen sivi nitrojenle 95C calisiyor dedin der. Sizi duzineyle mi gonderiyorlar kardesim?

Son düzenleme:
Core2Duo 150 falan olmuyor su soylediginin ne kadar abes bir sey oldugunun farkinda misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…