Hayal aleminde sana basarilar kardesim. Eger o ornegini gonderdigin alete laptop diyebiliyorsan haklisin tabii.
Though it costs as much as a decent used car, the Acer Predator 21 X shows how much performance and how many features you can get if you cram every possible high-end component into a gaming laptop.
www.pcmag.com
Simdi ben sana bir laptop atayim, sence bu laptop mi? Adi belki laptop olabilir de, bu bildigin katlanabilir desktoptan baska bir şey degil. Laptoplar derken bunlari kastetmiyoruz bunlari sirtinda bile tasiyamazsin dizinin ustunde kullanamazsin masaustunden bozma aletler bunlar ve Türkiye'ye de geliyor bu modeller. Bunlari dizimizin ustunde kullandigimiz oyun laptoplariyla karsilastirmak akilli bir insanin yapacagi bir şey degil. Burada tartistigimiz desktop replacementlarin sicaklik degerleri degil. Burada tartistigimiz Gaming laptoplarin sicaklik degerleri ve islemcilerin hangi sicakliklara dayanabildigi. Bu forumda gezen dezenformasyona biraz dogrulama yapmaya calisiyoruz konuda. 20 yıldır laptop kullanıyorum ben kullandigim butun laptoplar 95C+ sicakliklari goruyordu hicbiri yanmadi zarar gormedi. Islemcilerin dayanabilecegi sicakliklar 80-85 derece falan degil cok daha fazlasina dayanabiliyorlar bunu tartisiyoruz.
Higher temps mean Zen 3 can boost higher and longer.
www.pcgamer.com
AMD burada soyledigine noktayi koymus bir Ryzen 5000+ serisini 95 derece sicakliklarda calisabilecek sekilde dizayn ettik bu tipik bir sicaklik degeri diyorlar. Islemci diye bahsettigin şey silikon silikonun erime sicakligi 2500C, laptoplardaki lehimlerin erime sicakligi 183C 90 derece bu sciakliklarin yaninda hiçbir şey.