HP Victus 16-S0023NT ile 16-S0035NT farkı sadece Wi-Fi kartı mı?

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, 30 bin TL'ye Hepsiburada üzerinden HP Victus 16-S0023NT satın aldım. Dün forumda takılırken S0035NT versiyonunun da olduğunu gördüm. Üstelik fiyat farkı sadece 500 TL. HP'nin sitesinden ve forumdan araştırdığım kadarıyla aralarında Wi-Fi kartı/adaptörü(tam olarak ismine ne deniyor bilmiyorum.) Farklı olduğunu gördüm. Aralarında böyle aman aman bir fark var mıdır Wi-Fi kartlarının ya da başka farkları var mıdır bu cihazların? Laptopun elime geçtiği gün bir üst modelinin görünce üstelik fazla da bir fiyat farkı olmadığını görünce bir eyvah dedim. Araştırınca farkının Wi-Fi kartı olduğunu görünce biraz rahatladım ama emin olmak için sizlere de sormak istedim. Çünkü benim cihazda MediaTek Wi-Fi 6 7921, diğer cihazda 7922 model Wi-Fi kartı varmış. Bu kartı internette araştırınca da AliExpress'de vergilerle beraber 430 küsur TL'ye satıldığını gördüm. Öyle aman aman bir fark varsa AliExpress'den satın alıp onu takardım/taktırırdım. Hatta eskisini de satsam üstüne kâr etmiş bile olurdum.

Biraz fazla ve saçma pimpirikli bir tavırlandığımı biliyorum ama zor durumlar içinde zor bela taksitle laptopu aldım ve bu benim ilk laptopum oldu. O yüzden biraz içimi rahatlatmaya çalışıyorum sanırım.

İlginize teşekkür ediyorum şimdiden.

Aralarındaki fark evet wifi kartı 7921 Wi-Fi 6 kullanırken diğeri 7922 Wi-Fi 6E kullanıyor. 6E genişletilmiş bant kullanıyor 6GHz kadar destekliyor. Diğeri ise 5GHz destekliyor. Türkiyede hala internet hızları patates olduğu için hepimiz neredeyse 2.4Ghz kullanıyoruz. O yüzden çok önemli değil.

Birisi Wi-Fi 6 diğeri Wi-Fi 6E destekliyor ama aralarında uçurum yok.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230831-140959.jpg
    Screenshot_20230831-140959.jpg
    59,4 KB · Görüntüleme: 80
  • Screenshot_20230831-141009.jpg
    Screenshot_20230831-141009.jpg
    54,6 KB · Görüntüleme: 76
  • Screenshot_20230831-141044.jpg
    Screenshot_20230831-141044.jpg
    57,2 KB · Görüntüleme: 67
Aralarındaki fark evet wifi kartı 7921 Wi-Fi 6 kullanırken diğeri 7922 Wi-Fi 6E kullanıyor. 6E genişletilmiş bant kullanıyor 6GHz kadar destekliyor. Diğeri ise 5GHz destekliyor. Türkiyede hala internet hızları patates olduğu için hepimiz neredeyse 2.4Ghz kullanıyoruz. O yüzden çok önemli değil.
Ben de zaten evde 100 Mbps paket kullanıyorum. İleride Gigafiber gelme ihtimali ile 1000 Mbps e yükseltme imkanım olacak. 6 GHz çok da gerekli değil gibi geldi ki ben zaten evdeyken ve oyun oynarken ethernet kablosu ile bağlantı sağlıyorum. Ethernet kablosu ile İstanbul sunucusu olan oyunlarda 4-5 ping alıyorum wifi ile bağlandığımda ise ne kadar ping aldığımı gözlemlemedim henüz test yapmadım laptoptan. Fakat telefonumda 6-12 arası ping alıyorum wifi ile.

Oyun indirmek istiyorsan ve pingsiz oynayacaksan iyi Wi-Fi kartı her zaman iyidir.
Aralarında o kadar ping farkı olacağını düşünmüyorum ya. Eve geçince bir speed test yapacağım bakalım wifi ile kaç ping alıyorum laptopta. Normalde ethernet kablosu ile 4-5 ping alıyorum.
Birisi Wi-Fi 6 diğeri Wi-Fi 6E destekliyor ama aralarında uçurum yok.
3 ünüzede teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için. İçim rahatladı valla.. 500 lira farkı buna vereceğime, ben zaten peşin fiyatına 6 taksit ile satın aldım ayda 80 küsür tl onu 100 liraya yuvarla 600 lira ile oyun alırım daha mantıklı bir yatırım olur :D

Ekstra olarak bir soru sormak istiyorum;

İleride böyle bir şey isteyeceğimden veya yapacağımdan değil sadece merak ettim o yüzden soruyorum. Ben mesela Mediatek WİFİ 6E 7922 kartı internetten satın aldım. Laptopuma takmaya kalkışsam uyum sorunu olur mu? Yani laptopun anakartı farklı mı acaba? Çünkü internette wifi kartının driverına bakarken Mediatek WİFİ 6 7921/WİFİ 6E 7922 şeklinde driverları bulunuyor. Yani driverları aynı yanılmıyorsam. Aynı olduğu için aklıma böyle bir şey geldi. Uyum sorunu yaşanır mı? Dediğim gibi böyle bir şey yapacağımdan değil sadece merak ediyorum..

@Artoria Pendragon sizi de her laptop konusuna etiketliyorum ama artık sizden görüş ve bilgi almak, bilgisayarda herhangi bir sorun oluşunca Recep Baltaştan destek almak, bilgi almak gibi hissettiriyor :D

Ben de zaten evde 100 Mbps paket kullanıyorum. İleride Gigafiber gelme ihtimali ile 1000 Mbps e yükseltme imkanım olacak. 6 GHz çok da gerekli değil gibi geldi ki ben zaten evdeyken ve oyun oynarken ethernet kablosu ile bağlantı sağlıyorum. Ethernet kablosu ile İstanbul sunucusu olan oyunlarda 4-5 ping alıyorum wifi ile bağlandığımda ise ne kadar ping aldığımı gözlemlemedim henüz test yapmadım laptoptan. Fakat telefonumda 6-12 arası ping alıyorum wifi ile.

Aralarında o kadar ping farkı olacağını düşünmüyorum ya. Eve geçince bir speed test yapacağım bakalım wifi ile kaç ping alıyorum laptopta. Normalde ethernet kablosu ile 4-5 ping alıyorum.

3 ünüzede teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için. İçim rahatladı valla.. 500 lira farkı buna vereceğime, ben zaten peşin fiyatına 6 taksit ile satın aldım ayda 80 küsür tl onu 100 liraya yuvarla 600 lira ile oyun alırım daha mantıklı bir yatırım olur :D

Ekstra olarak bir soru sormak istiyorum;

İleride böyle bir şey isteyeceğimden veya yapacağımdan değil sadece merak ettim o yüzden soruyorum. Ben mesela Mediatek WİFİ 6E 7922 kartı internetten satın aldım. Laptopuma takmaya kalkışsam uyum sorunu olur mu? Yani laptopun anakartı farklı mı acaba? Çünkü internette wifi kartının driverına bakarken Mediatek WİFİ 6 7921/WİFİ 6E 7922 şeklinde driverları bulunuyor. Yani driverları aynı yanılmıyorsam. Aynı olduğu için aklıma böyle bir şey geldi. Uyum sorunu yaşanır mı? Dediğim gibi böyle bir şey yapacağımdan değil sadece merak ediyorum..

@Artoria Pendragon sizi de her laptop konusuna etiketliyorum ama artık sizden görüş ve bilgi almak, bilgisayarda herhangi bir sorun oluşunca Recep Baltaştan destek almak, bilgi almak gibi hissettiriyor :D

Hayır olmaz. Kullandıkları slotlar aynı. Kartı değiştirebilirsiniz. Önceki ROG Strix laptobum 7921 kullanıyordu. Biraz sıkıntılı bir kart daha sonra intel ile değiştirdim.

Hayır olmaz. Kullandıkları slotlar aynı. Kartı değiştirebilirsiniz. Önceki ROG Strix laptobum 7921 kullanıyordu. Biraz sıkıntılı bir kart daha sonra intel ile değiştirdim.
Oh tamamdır çok teşekkür ederim ilginiz için. İçimde ki tüm rahatsızlıklar kayboldu. Nasıl sıkıntılar yasamistiniz acaba? Ben 1 günlük deneyimimde bir sıkıntı yaşamadım şuan için.

Oh tamamdır çok teşekkür ederim ilginiz için. İçimde ki tüm rahatsızlıklar kayboldu. Nasıl sıkıntılar yasamistiniz acaba? Ben 1 günlük deneyimimde bir sıkıntı yaşamadım şuan için.

Benim yaşadığım sıkıntı daha çok Linux tarafındaydı. Dual sistem kullanıyorum. En sonunda değiştirme kararı aldım. Aslında bu kart daha ilk piyasaya sürüldüğünde kullanmaya başlamıştım. Windows Sürücüleri inanılmaz sıkıntılıydı ama verdiğim tüm geri bildirimler düzeltilmişti. Aynı gelişimi Linux tarafında göstermedi MediaTek.

Dediğim gibi benim sıkıntılı tarafım linux tarafıydı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı