HP Victus 16-S1029NT Windows kurulumu sırasında mavi ekran veriyor

Daha fazla  
Yaşadığım sorunun en başından başlayacak olursak, geçen hafta laptopu kullanırken durduk yere mavi ekran yedim. Başta önemsemedim ancak sistem otomatik olarak yeniden başladığında tekrar mavi ekran yedim, ardından sistem bir kere daha yeniden başladı ve tekrar mavi ekran yedim. Mavi ekran kodları da sürekli farklıydı bu arada, zaten masaüstüne gelemeden mavi ekran yediğim için minidump dosyalarına da erişemedim. En sonunda beni otomatik olarak Windows kurtarma ekranına attı, bu ekranda sistemi sıfırlamayı seçip devam ettim. Sistem sıfırlanırken %50 civarına geldiğinde mavi ekran verdi, dolayısıyla Windows dosyaları tamamen bozuldu. Mavi ekran yememin sebebi bana Windows dosyalarında bozukluk olabileceğinden dolayı gibi geliyordu, bundan dolayı format USB'si ile sistemi formatlamaya çalıştım. Windows kurulumu sırasında da mavi ekran yedim, sorunun başta yazılımsal olduğunu düşünmüştüm fakat yaşadıklarıma bakacak olursak %99 donanımsal bir sorun var gibi gözüküyor. Normal bir şekilde çalışan cihazın bir anda böyle bir sorun oluşturması bana oldukça garip geldi. Ben şu an için diskten ve RAM'den şüpheleniyorum. Memtest vs. daha yapmadım, isterseniz yapabilirim ve inceleyebilirsiniz.

Laptopu alalı daha 2 ay ancak olmuştur, bu kadar çabuk böyle bir sorun çıkartması açıkçası HP'ye karşı olan güvenimi de sarstı. Garanti devam ettiğinden dolayı kendim açıp müdahale etmek istemiyorum, sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Öncelikle HP yetkili servisine mi ulaşmalıyım yoksa ürünü aldığım satıcıya mı ulaşmalıyım? Ayrıca servise nasıl ve nereden ulaşabilirim?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı