HP Victus 16 şarj olmuyor

hakuna

Centipat
Daha fazla  
1 yılı aşkın süredir kullandığım Victus 16 cihazım şarj olmuyor. Şarja takınca şarj oluyor simgesi geliyor, lakin 14% şarjı geçmiyor. Sorunu dün fark ettim ve dün 26%-da kalırken bugün 14%-de takılı kalıyor ve ne yaparsam yapayım yükselmiyor. Cihazın pil ve güç ayarları ile hiç oynamadım. Hepsi default. Laptop kapalıyken de denedim, hiçbir şekilde 14% pil oranını geçmiyor. Prizden ayırdığımda şarj oranı düşüyor.
Adaptörde falan hasar yok. Her zamanki gibi.

1 yılı aşkın süredir kullandığım Victus 16 cihazım şarj olmuyor. Şarja takınca şarj oluyor simgesi geliyor, lakin 14% şarjı geçmiyor. Sorunu dün fark ettim ve dün 26%-da kalırken bugün 14%-de takılı kalıyor ve ne yaparsam yapayım yükselmiyor. Cihazın pil ve güç ayarları ile hiç oynamadım. Hepsi default. Laptop kapalıyken de denedim, hiçbir şekilde 14% pil oranını geçmiyor. Prizden ayırdığımda şarj oranı düşüyor.
Adaptörde falan hasar yok. Her zamanki gibi.
sorunu nasıl çözdnüz hocam ne yaptınız?

Sorunu nasıl çözdnüz hocam ne yaptınız?

Forumlarda aratdım pek bir şey bulamadım. Bilgisayar batarya ile açılmamaya başlamışdı artık. Boot menüde pil bulunamadı falan yazıyordu. Arka kapağı açtım batarya da gözle gürülür şişme veya herhangi bir bozulma bulamadığımın için kapağı kapatdım. Bir süre direk şarj kablosu ile kullandım. Bir keresinde tesadüfem şarj olmaya başladı. Biraz kurcaladım meğerse sıkıntı fişte imiş. 3'lü prizde sıkıntı var galiba ama tam olarak ondan olduğuna emin değilim.
Garip olan şu ki, adaptör prize takılıyken bilgisayarda simge geliyor, fakat yanında "Plugged in" yazmıyor. Elektrik çekiyor ama şarj olmuyor. Deneme yanılma ile sıkıntının prizde olduğunu düşünüyorum (bilmiyorum, ama 3 fişin 3'ün de elektrik almamasından dolayı olduğunu düşünüyorum). Değiştirip tekrar deneyince net bir şey yazarım sana.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı