HP Victus 16 sıcaklıkları eskisi gibi değil

emies

Hectopat
Katılım
11 Kasım 2020
Mesajlar
255
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar. Laptop linki bu laptopa sahibim. Belki bilirsiniz bu cihaz çok sağlam bir soğutma sistemiyle ve buz gibi çalışmasıyla meşhur (The Last of Us part ı'i ilk aldığımda işlemci 70°c'ye çıkmadan bitirdim!)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


Laptopu ilk aldığım zaman bırakın yük altında ısınmayı; GoW veya TLOU gibi sağlam oyunları oynarken, ilk 5 dakika fanı çalıştırmıyordu bile! Laptopu alalı üstünden aşağı yukarı 1 yıl geçti ve genel bakım için servise gönderdim (evet 1 yılın uzun bir süre olduğunu biliyorum). Artık fanlar toz tuttuğundan cihazın fanı hiç durmuyordu ve eski sıcaklıklar hayal noktasındaydı benim için. En sonunda zaman buldum ve servise gönderdim.
Şimdi servise gelecek olursak. Cihazımda özel dosyalarım olduğundan şifreyi kaldırmadım ve o şekilde yolladım. Birkaç gün sonra servisten beni aradılar. "cihazın genel bakımı yapıldı, termal bakım yapıldı, BIOS ve driverlar güncellendi (zaten günceldi?), performans testi yapıldı" dendi. Ben de şaşırıp geri sordum. Cihazımda şifre vardı, şifre olmadan nasıl driver güncelleyip performans testi yapabildiniz diye sordum. Ayrıca "termal bakım ne anlama geliyor? Termal macun değişti mi değişmedi mi?" diye sordum çünkü cihazı göndermeden önce not olarak da bunu belirtmiştim. Beni yetkili birine yönlendirdiler ve ona da sordum. Bu servis bilgisinde yazılanların birçoğunun formalite icabı yazıldığını, cihazın driverlarının güncellenmediğini söyledi ve ben de üstüne tekrar termal macun değişti mi diye sordum. Adamlar ısrarla termal bakımı yapıldı deyip durdu. Hiç kimseden "termal macun yenilendi" cümlesini duyamadım. Sonrasında bana gün içerisinde konu hakkında geri dönüş yapacaklarını söylediler ve cihazımı servisten kargoya verdiler.
Çok üstelemedim ve "termal macunu değiştirmeden cihazı yolamazlar herhalde." diye düşünüp cihazın gelmesini bekledim. Cihaz geldi. Dışarıdan gözüktüğü kadarıyla güzel bir bakım yapılmış (cihazın kasasını sökmedim). Bilgisayarı açtım ve haliyle fan çalışmadı. Tamam dedim bilgisayarım ilk günkü gibi oldu. Bir süre sonra fan tekrar çalışmaya başladı. İlk günlerde bırak boşta çalışmayı YouTube'da video izlerken bile hiç açılmayan fan artık boşta da açılmaya başladı. Sonrasında remnant adında bir oyun oynarken şaşkınlığa uğradım. Çok zorlayıcı bir oyun olmamasına rağmen işlemci 80°clere geliyor ve minimum 70°c civarlarında takılıyordu. Aslında bu sıcaklıkların laptop sıcaklığı için normal değerler olduğunu biliyorum fakat bilgisayarımın ilk günkü halini bildiğimden dolayı bana kötü geliyor.
Uzun lafın kısası, sizce termal macunu değiştirmemiş olabilirler mi? Mantıken tüm bakımları yapılmış bir cihazın neredeyse ilk günkü gibi veya ilk zamanlardakine yakın bir soğutma performansı vermesi gerekmez mi? Bu konuda çok mu kasıyorum bilmiyorum fakat eğer serviste termal macun yenilenmediyse tekrar göndermeyi düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
İlk önce format atın servise gitmeden önce durumu belirtirsen sana format sonrasında gönderim sağlayın derler işle
Servis hakkı varsa işin ehline verebilirsiniz. Buradan da sorununuzu çözebiliriz.
Servis hakkından kastınız nedir? Cihazımın garantisi hala devam ediyor fakat cihazım geleli bir hafta oldu. Yani sorunum devam etmesine rağmen servis hakkım gitmiş mi oluyor?
 
Servis hakkından kastınız nedir? Cihazımın garantisi hala devam ediyor fakat cihazım geleli bir hafta oldu. Yani sorunum devam etmesine rağmen servis hakkım gitmiş mi oluyor?
servis hakkı dediği garanti arkadaşın

Şu şekilde geri gönderim sağlayabilirsin bende o şekilde yaptım benim 3. fanım VRAM fanımı bozulmuş bir şekilde gönderdiler tekrardan işlem yaptırdım. ama cihazı bir sıfırlayıp OCCT testine sokmanız yönünde işlemci yük altında kaç RPM ve kaç dereceye çıkıyor görelim.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı