HP Victus 16 vs Asus TUF A15

Stash

Centipat
Merhaba, aşağıdaki iki modelden birini almak istiyorum, Asus TUF' un HP Victus' tan 2000-4000 TL kadar daha ucuz olduğunu varsaydığımızda hangi model daha iyidir?

HP Victus'un avantajları:
HP Victus modelinde 1TB SSD varken Asus TUF'ta bunun sadece yarısı var.
HP Victus ekranı 240Hz iken Asus TUF 144Hz.
HP Victus 2K ekrana sahipken Asus TUF Full HD ekrana sahip.
HP Victus modelinde RAM'ler 32 GB 5600 MHz iken Asus TUF'ta RAM'ler 16GB 4800 MHz.

Asus TUF'un avantajları:
Asus TUF'da HP Victus modellerinde 1-2 yıl sonra ortaya çıkabilen hall effect sorunu yok.
Asus TUF'ta Ryzen 9 7940HS varken HP Victus'ta Ryzen 7 7840HS var.
Asus TUF 140W GPU kullanabiliyorken HP Victus 120W GPU kullanabiliyor fakat yapılan testlerde 4070 için 105wden sonra watt arttırmanın performansa hiçbir katkısı bulunmadığı kanıtlandı, bu yüzden bu pek de avantaj sayılmaz.

HP Victus 16 modeli:

HP Victus 16-S0001NT 7Z4l9EA R7-7840HS 32 GB 1 TB SSD RTX 4070 16.1" DOS QHD dizüstü bilgisayar.
Linki:
HP Victus 16

Asus TUF A15 modeli:

Asus Tuf Gaming A15 7.Nesil Ryzen9 7940HS-RTX4070 8Gb-16Gb-512Gb Ssd-15.6inc-W11
Linki:
Asus TUF A15

Sizce hangi model daha iyidir? Kasa kaliteleri hakkında bir bilgim yok, fikrinizi nedenlerle belirtirseniz memnun olurum.
Teşekkürler.

A15 kullaniyorum iki şey diyecegim. Birincisi 4070 100W uzerine cikmiyor. Saka yapmıyorum hangi laptop üzerinde test edersem edeyim hangi benchmarki, stress testini acarsam acayim max 105W gördüm. Direkt blok koymuşlar karta. Bende 7940 var 7840 oldukca benzer cok dusunme onu. Bu ozelliklere baktığımızda Victus daha mantikli görünüyor.

A15 kullaniyorum iki şey diyecegim. Birincisi 4070 100W uzerine cikmiyor. Saka yapmıyorum hangi laptop üzerinde test edersem edeyim hangi benchmarki, stress testini acarsam acayim max 105W gördüm. Direkt blok koymuşlar karta. Bende 7940 var 7840 oldukca benzer cok dusunme onu. Bu ozelliklere baktığımızda Victus daha mantikli görünüyor.
YouTube' de JarodTech test etmişti onu 140 W' a elle çıkarılsa bile performans değişmiyordu. A15 metal kasa mı? Victus' un ekranının arkası metal, gerisi plastik diye biliyorum.

Sadece bu iki laptop' u karşılaştırıyorum, okumadan mesaj yazmayın.

HP Victus 16 4050'li modelini 1.5 yıldır kullanıyorum. Soğutma sistemi laptoplara göre çok iyi henüz içini temizletip termal macun değiştirmedim ama hala 85-86 dereceleri kolay kolay geçmiyor. Kasası plastik bundan dolayı da klavyenin ortasındaki tuşlara basınca klavye hafif içeri göçüp geri yükseliyor ama tuşların fonksiyonlarında bir bozukluk henüz oluşmuş değil. MUX switch özelliği var direkt olarak 4050 kullanılabiliyor. Casper Monster gibi çöp firmaların 4060'lı laptoplarından daha yüksek FPS veriyor yani mühendisliği de doğru yapılmış diyebilirim. Kısacası ben alırken zamanında çok araştırmıştım pişman değilim alınabilecek güzel bir laptop. Ancak ASUS'un da metal kasa daha iyi bir işlemciye sahip olma gibi birçok avantajı var ve benim aldığım dönemde de alabilirsen A15 al diyorlardı bütçem yetmediği için ve stoklar bitmeye yakın olduğu için fiyatlar artmıştı şu an A15e dair genel kanının ne olduğunu bilmesem de Victus 16 beni üzmedi diyebilirim.

YouTube' de JarodTech test etmişti onu 140 W' a elle çıkarılsa bile performans değişmiyordu. A15 metal kasa mı? Victus' un ekranının arkası metal, gerisi plastik diye biliyorum.

Sadece bu iki laptop' u karşılaştırıyorum, okumadan mesaj yazmayın.
TUF A15 plastik kasa. Arka kapağı ise saglam bir metalden yapilmis. Malzeme kalitesini Victus'tan daha cok beğeniyorum.

HP Victus model biraz riskli bir model, cihaz ısındığında cihazın sürekli kendini uyku moduna alması sorunuyla karşılaşmanız çok olağan. Ekran, RAM ve SSD olarak önde diye böyle bir riski hayatta almam, tavsiyem Victus'u unutmanız.

8945HS işlemciye sahip TUF model; diğer TUF'lara göre çok daha serin ve stabil çalışıyor, kasanın dışı güzel olsa da iç kısmı şahsen iyi değil. FA507 kasalar, bir önceki nesildeki kasalara göre devrim sayabileceğimiz değişiklikler yaşamasına rağmen hala yeterli ısı yönetimine sahip değil. Bu laptopun da 8945HS versiyondaki gibi ortalama sıcaklıkta çalışacağını düşünüyorum, işlemciler ve diğer donanımsal özellikler çok yakın ve hemen hemen aynı güç tüketimine sahipler. Fiyatını hak eder mi bilemem fakat TUF model daha mantıklıdır.

HP Victus model biraz riskli bir model, cihaz ısındığında cihazın sürekli kendini uyku moduna alması sorunuyla karşılaşmanız çok olağan. Ekran, RAM ve SSD olarak önde diye böyle bir riski hayatta almam, tavsiyem Victus'u unutmanız.

8945HS işlemciye sahip TUF model; diğer TUF'lara göre çok daha serin ve stabil çalışıyor, kasanın dışı güzel olsa da iç kısmı şahsen iyi değil. FA507 kasalar, bir önceki nesildeki kasalara göre devrim sayabileceğimiz değişiklikler yaşamasına rağmen hala yeterli ısı yönetimine sahip olduğunu düşünmüyorum. Bu laptopun da 8945HS versiyondaki gibi ortalama sıcaklıkta çalışacağını düşünüyorum, işlemciler ve diğer donanımsal özellikler çok yakın ve hemen hemen aynı güç tüketimine sahipler. Fiyatını hak eder mi bilemem fakat TUF model daha mantıklıdır.

TUF modeli 7940HS, 8945HS değil, TUF'un Victus'tan 2000-4000 TL daha ucuz olduğunu var sayın. ChatGPT TUF'un soğutması daha iyi diyor, ne kadar doğru acaba... Hall effect sorunundan bahsediyorsanız bence o kadar da büyük bir sıkıntı olmayabilir, @TLM hocam 1.5 yıldır kullanıyormuş hall effect sorunu oluştu mu sizde?

TUF modeli 7940HS, 8845HS değil, tuf'un victus' tan 2000-4000 TL daha ucuz olduğunu var sayın. Chatgpt tuf'un soğutması daha iyi diyor, ne kadar doğru acaba... Hall effect sorunundan bahsediyorsanız bence o kadar da büyük bir sıkıntı olmayabilir, @TLM hocam 1.5 yıldır kullanıyormuş hall effect sorunu oluştu mu sizde?
7940HS olduğunu biliyorum zaten, metni tam okumadınız veya anlamadınız sanırım. 8945HS'li TUF denemiş biri olarak 2. paragrafa öyle giriş yaptım 🙂. Kronik bir sorun dostum Hall Effect, şahsen büyük bir sıkıntı. Eğer karşılaşırsan servise gönderip anakart değişimi cart curt yaptırabilirsin fakat servisle uzun süre uğraşacaksın, risk almazdım açıkçası.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı