HP Victus almaya değer mi?

HP Victus/Core i5-13500H İşlemci/16GB RAM/512GB SSD/RTX 4050 Ekran Kart/15.6"/WIN11/Gaming Laptop Performans Mavi 7N9U9EA
Şu laptopu almayı düşünüyorum lakin Ekran kartı 75W. rtx 3060'lık başka bir model almak mı daha mantıklı olur yoksa 75 olmasına rağmen oldukça yeterli mi?
4000 serisi alın. bayağı gözlem yaptım, masaüstünde 4000 serisi 3000 serisi muadillerinden ortalama 100 watt daha az harcarken aynı performansı verebiliyor. i7 13700h + 4050 (75-85w) ile neredeyse tüm oyunlarda çevremdeki iki 3070 laptoptan daha iyi performans verdi. (i7-11800h + 3070, msi katana) 4000 serisi 75 watt ile 3000’lerin 150w ile sunduğu performansı veriyor denebilir.

HP Victus/Core i5-13500H İşlemci/16GB RAM/512GB SSD/RTX 4050 ekran kartlı modeli almaya değer mi? MediaMarkt fiyatı 25.499 TL.

O fiyata RTX 4000 serisi bir dizüstü bilgisayar alınır. Bir arkadaşın belirttiği gibi, soğutucu sıkıntı çıkarabilir ama her dizüstü bilgisayar ısınır. Her zaman dediğim gibi, dizüstü soğutucu almak şart. En azından kafan rahat olur. Evet, ben de MediaMarkt'ın mağazasına gittiğimde, fiyatı 25000 lira. Şunu da unutmamak gerekir arkadaşım, 4050, 4 GB bir VRAM'e sahip bir ekran kartı. Çoğu oyunun sistem gereksinimlerinde minimum 4 GB VRAM olduğunu biliyoruz. Fakat, Hogwarts Legacy ya da the lastofaş gibi oyunlarda en az 8 GB bir VRAM'e ihtiyacın olur. Gerçi, bu 2 oyun tam bir VRAM sömürücüleri. 8 GB'ya da 12 GB bir VRAM düşünürsen, alacağın dizüstü bilgisayarın fiyatı bir o kadar yüksek olur. FPS artışı istersen de zaten RTX 4000 serisi ekran kartlarının hepsinde DLSS 3.0 desteği var. Oyununa göre 20 FPS ve üzeri bir artış sağlıyor. 60 FPS alıyorsan, DLSS 3.0 ile 90 FPS gibi bir artış sağlıyor örneğin, örneğin diyorum. Fazlası da olabilir tabii, sonuç olarak, HP Victus, bu fiyata alınır...

O fiyata RTX 4000 serisi bir dizüstü bilgisayar alınır. Bir arkadaşın belirttiği gibi, soğutucu sıkıntı çıkarabilir ama her dizüstü bilgisayar ısınır. Her zaman dediğim gibi, dizüstü soğutucu almak şart. En azından kafan rahat olur. Evet, ben de MediaMarkt'ın mağazasına gittiğimde, fiyatı 25000 lira. Şunu da unutmamak gerekir arkadaşım, 4050, 4 GB bir VRAM'e sahip bir ekran kartı. Çoğu oyunun sistem gereksinimlerinde minimum 4 GB VRAM olduğunu biliyoruz. Fakat, Hogwarts Legacy ya da the lastofaş gibi oyunlarda en az 8 GB bir VRAM'e ihtiyacın olur. Gerçi, bu 2 oyun tam bir VRAM sömürücüleri. 8 GB'ya da 12 GB bir VRAM düşünürsen, alacağın dizüstü bilgisayarın fiyatı bir o kadar yüksek olur. FPS artışı istersen de zaten RTX 4000 serisi ekran kartlarının hepsinde DLSS 3.0 desteği var. Oyununa göre 20 FPS ve üzeri bir artış sağlıyor. 60 FPS alıyorsan, DLSS 3.0 ile 90 FPS gibi bir artış sağlıyor örneğin, örneğin diyorum. Fazlası da olabilir tabii, sonuç olarak, HP Victus, bu fiyata alınır...
Diğer laptoplara göre bakarsak HP Victus tam bir f/p ürünü denilenebilir.

@452695 ?

Dostum sen dahil galiba bana herkes sinir oldu.

Son düzenleme:
4050 4 GB VRAM'a mı sahip :D

@Salih7158 Hem hatalı sonuç veren bir site veriyorsun. Hemde "EKRAN KARTI DARBOĞAZ YAPAR" gibi saçma bir bilgi verip burada birşey biliyormuş gibi konuşuyorsun. Ekran kartı darboğaz yapar gibi bir saçmalık yoktur. Veriler diyorsun attığın veriler ayrı bir saçmalık. 13. Nesil i5 işlemci 4050 gibi bir giriş sınıfını besleyemeyecekte neyi besleyecek pardon? Bir konu hakkında bir şey bilmeden şuraya gelip boş boş yazmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı