HP Victus deşarj işlemi nasıl yapılır?

brk5000

Picopat
Katılım
27 Şubat 2024
Mesajlar
101
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
HP Victus laptopum aldım 2-3 ay önce. Sağlıklı batarya kullanımı için deşarj işlemi tarzında şeyler duydum nasıl. Yapılcağını bilmiyorum. Ben hep şarjını %20-%80 arasında şarj edip kullanıyorum. Bunun zararı var mıdır bataryanın uzun ömürlü sağlıklı olması için başka ne yapabilirim?
 
20-80 arası kullanmanız yeterli, oyun oynarken direk şarja takmanız lazım onun dışında yapabileceğiniz çok bir şey olduğunu sanmıyorum ama belli bir süreden sonra pil her türlü eskiyor bu yaptıklarınız sadece eskimesini geciktiriyor, Windows 11 de pil tasarrufu gibi bir ayar var %80'e kadar şarj ediyor ben öyle kullanıyorum. ayrıca lityum pilleri sonuna kadar bitirmenin bi faydası yok diye biliyorum
 
20-80 arası kullanmanız yeterli, oyun oynarken direk şarja takmanız lazım onun dışında yapabileceğiniz çok bir şey olduğunu sanmıyorum ama belli bir süreden sonra pil her türlü eskiyor bu yaptıklarınız sadece eskimesini geciktiriyor, Windows 11 de pil tasarrufu gibi bir ayar var %80'e kadar şarj ediyor ben öyle kullanıyorum. Ayrıca lityum pilleri sonuna kadar bitirmenin bir faydası yok diye biliyorum.

Tam olarak nereden yapıyorsun o ayarı öğrenebilir miyim?

O işler eskidendi. Artık de-charge işlemi önerilmiyor yeni pil teknolojilerinde.

Anladım yani aynı şekil kullansam sorun olmaz değil mi?
 
Tam olarak nereden yapıyorsun o ayarı öğrenebilir miyim?

Anladım yani aynı şekil kullansam sorun olmaz değil mi?

Tam yerini bilmiyorum ama ayatlara girip pil kısmına gidin güç tasarrufu da olabilir, kendim kurcalarken bulmuştum, hatta orada tasarruf için koyu tema yapma ayarı vardı, Windows'u aktive etmemiştim ona rağmen o ayarı kullanarak karanlık modu kullanıyordum, şu an Windows 10 kullanıyorum ve orada aynı ayarı bulamadım.
 
Tam olarak nereden yapıyorsun o ayarı öğrenebilir miyim?



Anladım yani aynı şekil kullansam sorun olmaz değil mi?

Hocam o işler Ni-Cd pillerde geçerliydi. 25-30 yıl önceki pil teknolojilerinde böyle şeyler yapardık. Li-ion ile gereksiz oldu. Li-po piller var artık. Şimdilerde ne kullanıyorlar bildiğim biraz gelişmiş li-po.

Artık dejarj et, şarj et gereksiz işlem.
 
Hocam o işler ni-CD pillerde geçerliydi. 25-30 yıl önceki pil teknolojilerinde böyle şeyler yapardık. Li-ion ile gereksiz oldu. Li-po piller var artık. Şimdilerde ne kullanıyorlar bildiğim biraz gelişmiş li-po.

Artık deşarj et, şarj et gereksiz işlem.

Anladım hocam teşekkür ederim.
 

Geri
Yukarı