HP Victus ekran sorunları

Bazılarında bu varmış. Ben kullandığım için bana soran biri de vardı bunu yaşayıp yaşamadığımı ama bende bir sıkıntı yok. Baya tam beyaz benim ekran. 16-d1021nt modelini kullanıyorum.
Belki bazı modellerde panel farkı falan olabilir.

Yok hocam benimki gayet beyaz bir ekran sarımtılaklık fark etmedim bir ara başka bir markayla yan yana koyar denerim.

Dosya Ekleri

• 16816420816736576633465939233630.jpg
    16816420816736576633465939233630.jpg
    118,1 KB · Görüntüleme: 249
Başka bilgisayarla falan da karşılaştırmıştım. Biri TN biri IPS panel olan 2 bilgisayar ile kıyaslandım. İkisinden de daha beyaz, doğru renkler veriyordu %45 NTSC'ye rağmen.

Zamanında Xiaomi'de çok tartışma yaratan bir Tianma, Huaxing konusu vardı. Redmi Note 8 modellerinde bu 2 panel türünü karışık kullanmışlardı. Huaxing daha sarımsı, Tianma daha mavimsi. Ama orada Huaxing olmadığı için kızanlar vardı çünkü Tianma'da çok sık ghost screen oluyordu ve bir de tabiki daha çok mavi ışık yayıyordu.
Belki buna benzer bir şey vardır.
HP'den beklemem böyle bir şey olmasını ama bilemedim şimdi. Umarım bazıları sahtelerini falan satmıyordur.

Yok hocam benimki gayet beyaz bir ekran sarımtılaklık fark etmedim bir ara başka bir markayla yan yana koyar denerim.
Evet hocam fotoğrafta beyaz gözüküyor ama başka cihazla da kıyaslayıp bakmak lazım.

Başka bilgisayarla falan da karşılaştırmıştım. Biri TN biri IPS panel olan 2 bilgisayar ile kıyaslandım. İkisinden de daha beyaz, doğru renkler veriyordu %45 NTSC'ye rağmen.

Zamanında Xiaomi'de çok tartışma yaratan bir Tianma, Huaxing konusu vardı. Redmi Note 8 modellerinde bu 2 panel türünü karışık kullanmışlardı. Huaxing daha sarımsı, Tianma daha mavimsi. Ama orada Huaxing olmadığı için kızanlar vardı çünkü Tianma'da çok sık ghost screen oluyordu ve bir de tabiki daha çok mavi ışık yayıyordu.
Belki buna benzer bir şey vardır.
HP'den beklemem böyle bir şey olmasını ama bilemedim şimdi. Umarım bazıları sahtelerini falan satmıyordur.
Hocam aygıt yöneticisinden panel koduna bakabilir misiniz?

Ben de aldım daha yeni ve ekran 3000 TL ilk laptopa kıyasla sarı sanırım böyle üretilmiş bu

Evet hocam fotoğrafta beyaz gözüküyor ama başka cihazla da kıyaslayıp bakmak lazım.

Hocam aygıt yöneticisinden panel koduna bakabilir misiniz?
Sizin panel kodunuz ne hocam 3060 ekran kartlı 8 RAM model mi sizdeki

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı