HP Victus garanti süreci nasıl işler?

Batuhan Payzin

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba forumcular bu benim ilk forumum.
Ben bir HP Victus kullanıcısıyım, ve bilgisayarım hakkında yaşadığım bazı sorunlar var.
Bunlardan bahsetmek isterim.
-Oyun oynarken hareket eden cismin arkasından gölge çıkması.
-Oyunda ince ince takılmalar.
-Masaüstünde hareket eden cismin arkasında iz bırakarak uzaması.
-Araç sürülebilen oyunlarda hareket eden tekerleklerin üstünde piksel bozulması bulanıklaşma gibi sorunlar.

Bunlar bilgisayarda yaşadığım bazı sorunlar bilgisayarımı alalı 2 anca oldu, olmadı.
Ben ise memnun değilim. 2 yıllık devam garantisinden kaynaklı ayıplı bir mal olduğu için HP teknis servisini arayım para iadesi için sürecin başlatılmasını isteyeceğim, sizce ne yapmalıyım doğru yönde mi hakkı mı savunuyorum? Eksik bir yer var mı? Tecrübe amaçlı önerebileceğiniz bir şey var mı? Belki bu tarz bir durum siz de yaşamışsınızdır.

Ürünüm bu teşekkür ederim.

-Oyun oynarken hareket eden cismin arkasından gölge çıkması.
-Oyunda ince ince takılmalar.
-Masaüstünde hareket eden cismin arkasında iz bırakarak uzaması.
-Araç sürülebilen oyunlarda hareket eden tekerleklerin üstünde piksel bozulması bulanıklaşma gibi sorunlar.
Bölge ve arkasında iz bırakması laptop paneli ile ilgili durumlar.
1745304069478.png

Ekran bilgilerinde gecikme hızına dair hiçbir bilgi girilmemiş. Bu genelde 1ms veya 3ms gibi değerler ile giriliyor. Bu gecikme ucuz panellerde daha yüksek oluyor ve gölgelenme/iz bırakma gözlemleniyor. Özellikle giriş laptopları olan ucuz segment laptoplarda olur bu paneller. Ne yazık ki gecikme değeri belirtilmediği için bu konuda sorun iddia etmen garanti konusunda yeterli olmayabilir. Fakat laptop modelin ve undervolt diye araştırma yaparsan bu sınırı kaldırma ve laptopu daha az ısınarak çalıştırma yolları var.

Oyunlarda takılmalar CPU ve GPU'ya bağlı bir durum. Tahminimce laptopun fazla ısındığında throttle dediğimiz CPU ısısını sınırlama teknolojisi devreye giriyor ve performans sürekli sınırda tutulmaya çalışıldığında takılmalara neden oluyor. Ne yazık ki bu da garantide kolayca kullanabileceğin bir şikayet değil. Laptop firmaları modellerinin ısı sınırlarını hiçbir zaman açıklamazlar, bu genelde kullanıcılar tarafından öğrenilerek paylaşılıyor.

En son bahsettiğin durum birden fazla oyunda söylediğinden yola çıkarak yine panelinin gecikmesi fazla olduğundan dolayı pixellerin birbirlerine girerek bulanıklaşma izlenimi vermesi muhtemelen.

Kısacası bu bahsettiklerinin hiçbiri ayıp değil, tüketicilerden saklanan küçük detaylar. Garantiye göndererek bu sorunlarını dile getirmeye çalışabilirsin ancak bunlar büyük ihtimal subjektif denilerek göz ardı edilip geri gönderilecektir. 2 defa bu şekilde geri gönderilirse bilirkişi talebi ile THH'ye dilekçe gönderip seçimlik hakkını kullanmak istediğini belirtirsen daha olumlu bir sonuç alabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı