Çözüldü HP Victus R1015NT kapalıyken şarjı azalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Arno4436

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Laptop HP-VICTUS R-1015NT

4070 8GB Laptop GPU
İntel İ7 14700HX
2x16 DDR5 RAM

Kasa

Asus Geforce GTX 1660TI Dual OC
Asus B450M-K Anakart
Ryzen 5 2600
2x8 3200mhz RAM
1TB Sata SSD
HP Victus R1015NT modelini kullanıyorum cihazı 2024 Haziran'dan beri kullanıyorum.

Cihazı full şarj ile kapattıktan sonra 8-10 saat civarı sonra açtığımda pil düzeyi hep 93-94 oluyor. Bunun sebebi nedir? Aşırı rahatsız edici bir olay. BIOS ayarlarından USB charge vb. gibi ayarlar kapalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Su an yaşadığınız olayın eskimesi ile alakası yok üstüne yeni cihaz zaten. Victus cihazlar yazılımsal şarj limiti sunmuyor. Batarya kendi ufak bir tampon bölge bırakıyor. Batarya %94 civarı duruyor ve %100 gibi görünüp Windows tarafını kandırıyor bir nevi dolmuş sandırıp. Laptop uzun süre boşta durunca pil minik bir azalma bile aslında olduğu %94 şarja geri indiriyor. Bunu HP mühendisleri böyle tasarlamış. HP Support ile yurt dışından bir mühendis ile görüştüm ve sistemin böyle çalışıp bir problem olmadığını belirtti. Kafanıza takmayın, hepsi planlı su an yaşadığınız durumun.
Bataryası eskidiği için böyle yapıyor. Benzer bir sorunu kendi cihazimda yaşıyorum.

Bu sorun laptopu aldığım 3. aydan itibaren olmaya başladı aslında böyle olmasında sorun yok gibi de korktuğum konu şu her açtığımda böyle olduğu için %93-94 civarından şarja başlıyor bataryada şişme gibi bir durum yapar mı diye korkuyorum.

Su an yaşadığınız olayın eskimesi ile alakası yok üstüne yeni cihaz zaten. Victus cihazlar yazılımsal şarj limiti sunmuyor. Batarya kendi ufak bir tampon bölge bırakıyor. Batarya %94 civarı duruyor ve %100 gibi görünüp Windows tarafını kandırıyor bir nevi dolmuş sandırıp. Laptop uzun süre boşta durunca pil minik bir azalma bile aslında olduğu %94 şarja geri indiriyor. Bunu HP mühendisleri böyle tasarlamış. HP Support ile yurt dışından bir mühendis ile görüştüm ve sistemin böyle çalışıp bir problem olmadığını belirtti. Kafanıza takmayın, hepsi planlı su an yaşadığınız durumun.

Çözüm
Su an yaşadığınız olayın eskimesi ile alakası yok üstüne yenu cihaz zaten. Victus cihazlar yazılımsal şarj limiti sunmuyor. Batarya kendi ufak bir tampon bölge bırakıyor. Batarya %94 civarı duruyor ve %100 gibi görünüp Windows tarafını kandırıyor bir nevi dolmuş sandırıp. Laptop uzun süre boşta durunca pil minik bir azalma bile aslında olduğu %94 şarja geri indiriyor. Bunu HP mühendisleri böyle tasarlamış. HP Support ile yurt dışından bir mühendis ile görüştüm ve sistemin böyle çalışıp bir problem olmadığını belirtti. Kafanıza takmayın, hepsi planlı su an yaşadığınız durumun.
Bir Victus 16 kullanıcısı olarak bu bilgiyi öğrenmek güzel oldu. Gözüme çarpmıştı bu durum.

Teşekkürler hocam.

Bir Victus 16 kullanıcısı olarak bu bilgiyi öğrenmek güzel oldu. Gözüme çarpmıştı bu durum.

Teşekkürler hocam.

Rica ederim. Neredeyse bütün Victus modeller için geçerli, hepsi aynı ve kronik bir sorun gibi lanse ediliyor bu durum. Ben de Victus 15 kullanıcısiyim 2.5 yıldır ve aldığım zaman sormuştum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı