HP Victus'ta BIOS güncellerken "not enough Free disk space" hatası

Baran0141

Hectopat
Yer
Nordland
SSD veya HDD modeli
512 GB SSD
F. 11 BIOS sürümüne güncellemek için güncelleme dosyasını indirdim fakat kurarken şöyle bir hata alıyorum:

bios.PNG

Bilgisayarımda 300GB boş yer var. USB üzerinden kurulum olmuyor. EFI alanı dolu olduğu için güncelleme yapmıyor diyor bazıları, çözümü nedir?

Son düzenleme:
Boş bir usb tak bilgisayara önce. Ardından resimdeki ikinci seçeneği seç. Adımları izle ve BIOS'u usb'ye kur. Yükleme işlemi bitince bilgisayarı kapat. Kapandığında "başlat tuşu + b" tuşlarına basılı tut. Peşine açma tuşuna 30-60 saniye bas, bu sırada elini "başlat tuşu + b" tuşlarından çekme. Bilgisayar açılıp BIOS otomatik olarak güncelleme yapacak.

@fuat_01

Boş bir USB tak bilgisayara önce. Ardından resimdeki ikinci seçeneği seç. Adımları izle ve BIOS'u USB'ye kur. Yükleme işlemi bitince bilgisayarı kapat. Kapandığında "başlat tuşu + b" tuşlarına basılı tut. Peşine açma tuşuna 30-60 saniye bas, bu sırada elini "başlat tuşu + b" tuşlarından çekme. Bilgisayar açılıp BIOS otomatik olarak güncelleme yapacak.

Daha öncesinde TPM ve Secure Boot'u devre dışı bırakarak güncelleme yapmayı denedim işe yaramadı bu yazıyı okuduktan sonra hemen bilgisayarı kapatıp denedim Windows tuşu ile b tuşuna basılı halde açma - kapama tuşuna basılı tut kısmı bende işe yaramadı, ilk bastığımda bilgisayar açılır gibi oldu ama boot menü bile gelmedi 4-5 saniye sonra tepkiyi kesti, yine de 1 dk bekledim ama açılmadı.
Ardından yine Windows B tuşlarına basılı tutarak açma - kapama düğmesine bas çek yapıp denedim, yaklaşık 10 saniye sonra Windows B tuşunu da bıraktım boot menüde ekrana bir yazı geldi okuyamadan kapandı sonra bilgisayar açılınca HP Support Assistant'a girip kontrol ettim hala eski sürüm olduğunu görünce uygulama üzerinden tekrar denedim ve bu sefer hata vermeden güncellemeyi yaptı ve şu an BIOS güncel.
Yani ne oldu nasıl oldu bilmiyorum ama yine bu yazı sayesinde oldu şu an güncel ve sıkıntı yok :)
Aynı sorunu yaşayan varsa çözüm olarak bunu da deneyebilir.
PC:
HP Omen 17.
CK2015NT.
i9 13900HX.
32 GB DDR5.
1+2 SSD.
RTX 4080 12 GB QHD 17.3

@fuat_01

Daha öncesinde TPM ve Secure Boot'u devre dışı bırakarak güncelleme yapmayı denedim işe yaramadı bu yazıyı okuduktan sonra hemen bilgisayarı kapatıp denedim Windows tuşu ile b tuşuna basılı halde açma - kapama tuşuna basılı tut kısmı bende işe yaramadı, ilk bastığımda bilgisayar açılır gibi oldu ama boot menü bile gelmedi 4-5 saniye sonra tepkiyi kesti, yine de 1 dk bekledim ama açılmadı.
Ardından yine Windows B tuşlarına basılı tutarak açma - kapama düğmesine bas çek yapıp denedim, yaklaşık 10 saniye sonra Windows B tuşunu da bıraktım boot menüde ekrana bir yazı geldi okuyamadan kapandı sonra bilgisayar açılınca HP Support Assistant'a girip kontrol ettim hala eski sürüm olduğunu görünce uygulama üzerinden tekrar denedim ve bu sefer hata vermeden güncellemeyi yaptı ve şu an BIOS güncel.
Yani ne oldu nasıl oldu bilmiyorum ama yine bu yazı sayesinde oldu şu an güncel ve sıkıntı yok :)
Aynı sorunu yaşayan varsa çözüm olarak bunu da deneyebilir.
PC:
HP Omen 17.
CK2015NT.
i9 13900HX.
32 GB DDR5.
1+2 SSD.
RTX 4080 12 GB QHD 17.3
rica ederim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı