HP vs Acer laptop

spisti

Centipat
Daha fazla  
Bu iki arkadaş arasında sıkıştım kaldım yardımcı olursanız çok sevinirim.

Araştırdığım kadarıyla Acer'de ısınma sorunu var HP'de yok ama HP'de hall effect sensör sorunu var. Ekranı kötü, Acer'in ekranı iyi. Çok fazla arada kaldım. 2. bir monitörüm VA, r laptop ekranını kullanmayı düşünmüyorum. 2. ekran olunca Acer daha fazla ısınacak. Siz olsanız ne yapardınız? Hall effect sorunu ileride çözülebilir mi?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-12 172419.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-12 172419.png
    220 KB · Görüntüleme: 21
Acer model stok olarak kötü bir macunla geldiği için ısınıyor hocam, ona rağmen rakiplerinden daha iyi soğutmaya sahip. Servisle birlikte termal ped veya daha kaliteli termal macun sürerseniz ısınma sorunu büyük oranla çözülür.

Hall Effect sorununun çözümü vardı fakat onun maalesef ki zararları olduğu ortaya çıktı. Ayrıca HP Victus panel olarak da kötü, Acer modeli alıp geçin.

Son düzenleme:
İlk attığın Acer laptopu kullanıyorum bütçemden dolayı 32 k lara indiği zamanda almıştım. Gerçekten de ısınma sorunu var. Varsayılan modda bile oyunlarda 40 wat işlemci kullanımında fanı 5000 devirlere getirmeme rağmen 85 lerin üzerini rahat görüyor. Aldıktan sonra mevcut termal macunu temizleyip Heilos yada PTM7950 gibi bir termal pad kullanmayacaksan önermiyorum.
Harici monitor ile HP victus tercih ederdim.

Uzun ömürlü olacağını ve malzeme kalitesini göz önüne alırsak acer derim. 2007 model 2015 model 2016 model 2022 model ve en son 2024 model acer laptop aldık şu an hepsi çalışıyor ve çok şükür bugüne kadar ciddi hiçbir sorun çıkarmadı. Markayı sonuna kadar tavsiye ederim. Dikkat edersen Acer ürünlerinin aynı özelliklerde muadillerine göre bir tık fiyatı yüksek oluyor ama kalitesi iyidir. Isınma sorunu elbette olabilir gaming laptopların genel sorunu. Üstteki arkadaşın dediği gibi soğutma düzeni iyi olduktan sonra macunla işinizi çözebilirsiniz özellikle PTM7950

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı