HP X8M25EA Oyun Performansı Sorunu

hauntblast

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2 gün önce aldığım HP X8M25EA notebookta ani FPS düşüşleri yaşıyorum. Acaba nedeni nedir çözümü ne olabilir? Aniden 200 FPS'den 47-50 FPS'ye düşüyor.

Bilgisayarınızın sıcaklığında anormal bir dereceye ulaştığı oldu mu?
Eğer multiplayer oyunlarda böyle bir sorunla karşılaşıyorsanız bunun sebebi internet hızındanda kaynaklanabilir.
Hangi oyunda ani bir fps düşüşü ile karşılaşıyorsunuz ?

Bilgisayarınızın sıcaklığında anormal bir dereceye ulaştığı oldu mu?
Eğer multiplayer oyunlarda böyle bir sorunla karşılaşıyorsanız bunun sebebi internet hızındanda kaynaklanabilir.
Hangi oyunda ani bir fps düşüşü ile karşılaşıyorsunuz ?

Genelde multiplayer'larda oluyor ancak sanki normal oyunlarda da bunu sezinliyorum. Sıcaklığın da pek öyle anormal derecelere ulaştığını söyleyemem.

Multiplayer oyunlarda sık karşılaşılan bir durum. Eğer Wi-Fi'den bağlanıyorsanız modeminizi Wi-Fi bağlantısındada problem olabilir. Başlat>Çalıştır>cmd giriniz. Daha sonra ping 192.168.1.1 -t -l 1000 (modem arayüzüne 192.168.2.1 ile erişiyorsanız 192.168.1.1 yerine 192.168.2.1 yazın) yazıp enterlayın. 1kb lık paketler göndererek bağlantınızda herhangi bir yavaşlama veya kopma var mı bakın.

modemwifi-ayar1.png

Resimdeki gibi 10ms üstüne çıkmıyor Wi-Fi normal. Eğer çıkıyor hatta kopma bile oluyorsa Wi-Fi'de problem var demektir.

Hocam ben kabloyu taktım kabloyla kullanıyorum bakıyorum bir anda FPS çoğu oyunda 200'ken 40'a 60'a düşüyor. Isınmadan kaynaklı da değil çözemedim bende.

Denetim Masası>Sistem ve Güvenlik>Güç Seçenekleri'ne girip "Dengeli"yi seç ve "Plan ayarlarını değiştir"e tıkla. Daha sonra "İşlemci Güç Tüketimi"başlığına girip tüm işlemci durumlarını (özellikle %100 olanları) %99'a getir. FPS'nin bir daha aniden dalgalanacağını sanmıyorum.

Denetim Masası>Sistem ve Güvenlik>Güç Seçenekleri'ne girip "Dengeli"yi seç ve "Plan ayarlarını değiştir"e tıkla. Daha sonra "İşlemci Güç Tüketimi"başlığına girip tüm işlemci durumlarını (özellikle %100 olanları) %99'a getir. FPS'nin bir daha aniden dalgalanacağını sanmıyorum.

Deneyeceğim teşekkürler.

UP! Arkadaşlar denenleri yaptım ancak ani FPS düşüşleri devam etmekte.

Deneyeceğim teşekkürler.

UP! Arkadaşlar denenleri yaptım ancak ani FPS düşüşleri devam etmekte.
Anladım. Bios'unuz güncel mi peki? Güncellemeyi deneyebilirsiniz. Sıcaklık değerleriniz makul seviyede mi ve sürücüleriniz güncel mi? Sorun en ufak ayrıntıdan kaynaklanabilir hiç bir şeyi atlamamamız gerekir. Ayrıca ek olarak internet bağlantınızın kalitesi FPS'i kesinlikle etkilemez. Gecikme-takılma terimlerini FPS'ten iyi ayırt etmek gerekir.

Anladım. Bios'unuz güncel mi peki? Güncellemeyi deneyebilirsiniz. Sıcaklık değerleriniz makul seviyede mi ve sürücüleriniz güncel mi? Sorun en ufak ayrıntıdan kaynaklanabilir hiç bir şeyi atlamamamız gerekir. Ayrıca ek olarak internet bağlantınızın kalitesi FPS'i kesinlikle etkilemez. Gecikme-takılma terimlerini FPS'ten iyi ayırt etmek gerekir.

Hocam BİOS güncel değildi güncelledim gene aynı . Driver'ler güncel. HP Support Asistant diye bir program var uzaktan yardımcı oluyor HP'deki teknisyenler sorunu inceliyor bilgi alıyor. İki defa bağlantı kurdum baktılar güncellemeler yaptılar nafile. Isınmada olmuyor öyle. Ebrar Bilgisayar'dan almıştım onlarla görüştüm onlarda isterseniz bize yollayın bakıp inceleyelim sorunu çözüp yollayalım dediler o da uzun sürerse sıkıntı olur zaten alalı 4-5 gün oluyor. Bilmiyorum napacağımı.

Hocam BİOS güncel değildi güncelledim gene aynı . Driver'ler güncel. HP Support Asistant diye bir program var uzaktan yardımcı oluyor HP'deki teknisyenler sorunu inceliyor bilgi alıyor. İki defa bağlantı kurdum baktılar güncellemeler yaptılar nafile. Isınmada olmuyor öyle. Ebrar Bilgisayar'dan almıştım onlarla görüştüm onlarda isterseniz bize yollayın bakıp inceleyelim sorunu çözüp yollayalım dediler o da uzun sürerse sıkıntı olur zaten alalı 4-5 gün oluyor. Bilmiyorum napacağımı.
Oyunu tümleşik kartla değil de GTX 960M ile açtığına eminsin değil mi? Ayrıca bir de Denetim Masası>Güç Seçenekleri'ne giderek Yüksek Performans'ı seçip "Plan ayarlarını değiştir" e ve daha sonra alttan "Gelişmiş güç ayarlarını değiştir" e girerek "İşlemci güç yönetimi" başlığı altındaki bütün değerleri %100'e getirmeyi deneyebilirsin (İlk başta sorunun sıcaklıktan kaynaklandığını varsayarak değerleri %99'a almanı söylemiştim. Sorun hala düzelmediği için bir de bunu denemeni istedim. Çünkü genellikle bu tür ani FPS dalgalanmaları işlemci kaynaklı meydana gelir. Sıcaklık sorunu da buna bir örnek. Sıcaklık artınca da yine işlemci randımanlı çalışamayacağından dolayı güç düşürür ve bu dalgalanmalar yaşanır).

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı