Çözüldü HP X9Z21EA Windows 7 Kurulumda "Sürücü Aygıtı Eksik" Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Ege Bölgesi
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle merhabalar.
Bugün n11.com üzerinden sipariş ettiğim "Addlink S20 256GB" SSD Sürücüm kargodan geldi.
Elimde Windows 10 olmadığından ve acelem olduğundan bilgisayarımdaki Windows 7 Ultimate ISO dosyasını "Windows 7 USB/DVD Download Tool" programı ile "Kingston DataTraveler 100 G3 32GB" USB Sürücüme kopyalamaya başladım. %100 olduğunda ise bootsect hatası aldım.
İnternetten araştırarak Rufus kullanmam gerektiğini öğrendim.
Rufus programını kendi sitesinden indirerek kopyalamaya başladım.
Herhangi bir hata vermeden kopyaladı.
Ancak SSD Sürücümü Laptopa takıp USB üzerinden boot etmeye çalıştığım zaman olmuyordu. Boot edemiyordum.
Ben de BIOS Menüsünden "Legacy Boot" adındaki ayarı "Enabled" yaptım.
Bu ayar sonucunda USB Sürücüyü boot etmeyi başardım ve Windows 7 kurulum ekranı önüme geldi.
Ancak bu noktada ise Sürücü Bulunamadı tarzında tam olarak hatırlamadığım bir hata aldım ve tek çıkışın Technopat Sosyal'e sormak olduğuna karar verdim :)
Öneri ve görüşlerinizi bekliyorum.
İşe yararsa diye alta ISO Dosyamın Hash Değerlerini bırakıyorum. (ISO Dosyası önceden de kullanıldı ancak herhangi bir sorunla karşılaşılmadı.)

Dosya : tr_windows_7_ultimate_with_sp1_x64_dvd_u_677404.iso
CRC32 : 037E8312
MD5 : C4B60BBE7282507D78CB891319B2637C
SHA-1 : 7823D280896B9E81B0EFB81C88BF35590B3A7773

Videoda GPT olarak gösteriliyor ama sizin sistem eski olduğu için MBR olarak deneyebilirsiniz. Diskinizi de buna uygun olarak ayarlamanız gerekiyor. Dediğim gibi bence biraz daha idare edip Windows 10 UEFI kurulumu yapın. İnternet kafelerde falan hazırlayabilirsiniz USB'yi.

Yine olmadı :(
Aldığım hata tam olarak şu;
IMG_20190911_220539-min.jpg

Donanımlarınız Windows 7 ile uyumsuz olabilir. Dediğim gibi, internet kafelerden falan Windows 10 UEFI kurulum USB'si hazırlayın.

Bu haftasonu o konuyu halledeceğim. Önemli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Ayrıca özellikleri de yazayım belki bir ışık uyandırır;
  • İ5 7200U İşlemci
  • AMD Radeon R5 M430 Ekran Kartı
  • 8GB DDR4 2133MHz RAM
  • Model: HP X9Z21EA
Evet sorunu hallettim.
Şöyle görünüyor ki Windows 7 UEFI desteklemediği için benim bilgisayara kuramamışım.
Windows 10 Pro UEFI temiz kurulum yaptığımda çalıştı.
Konu silinmeyecekse arkadaşlara tavsiyem Windows 10 yüklemeleridir.
Konu kapanabilir.
Teşekkürler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı