Çözüldü HP yetkili servisi ne kadar güvenilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Berke Metin

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, 7 Eylül'de HP Pavilion 15 DK0014NT laptopu aldım fakat geldiği gibi menteşesi(ekran ile klavyenin birleştiği yer sanırım) gıcırdadığı için garantiye yolladım. Bir hafta geçmesine rağmen hala onarımda gözüküyor ve her geçen gün biraz daha endişem artıyor. Sizce servise göndermek bir hata mıydı? Servis aynı modelin farklı bir laptopunu gönderebilir mi? Çünkü cidden bilgisayarımı sevmiştim ve sadece o küçük sorunu vardı. Sizce aşırı mı endişe duyuyorum yoksa cidden bir sıkıntı çıkabilir mi? Ve de yollamış olan varsa ortalama kaç günde nasıl bir durumda geliyor yazabilirse sevinirim.

Dosya Ekleri

• IMG_20200917_000836.jpg
    IMG_20200917_000836.jpg
    68 KB · Görüntüleme: 253
Çözüm
Firmaların kendi servisine de güvenmiyorsanız nereye vereceksiniz ürünü? Ayrıca 14 gün geçse bile ayıplı ürün için iade veya değişim talep edebilirsiniz.
Haklısınız, bir sorum daha olacak da, ürünü servise yollamam değişimi veya iadeyi etkiler mi?
Bir sorun yaratır mı ?
Kötü yönde soruyorsanız hayır ancak iyi yönde etkiler evet. 14 Gün dediğimiz iade hakkı mesafeli satış sözleşmelerinde bulunur ve amacı herhangi bir gerekçe göstermeksizin, ceza ödemeksizin iade etme/cayma hakkınız vardır.

Cayma süresi içinde veya cayma süresi bittikten sonra fark edilen ayıplı ürünlerde ürün iadesi,değişim yapma hakkınız var.

Eğer herhangi bir sorun çıkarsa ürün değeri 5.650TL'ye kadar ilçe hakem heyetleri, 5.650-8.480TL arasına il hakem heyetlerine bunun üzerinde ki tutarlar için ise mahkeme yolu ile başvuru yapabiliyorsunuz.

Fiziksel olarak gitmek dışında e-Devlet üzerinden de gerekli bilgileri doldurup başvuru yapabiliyorsunuz.
Menteşeler anakarta baskı yapar, ekrana bir şey olmaz. Anakarttan aldığı destekle açıp kapatıyorsun ekranı. Yılda bir kere yağlamak da yarar var.
Menteşe bağlantısının anakart ile bir alakası yoktur. Menteşe zorlaması ekran çatlaması yapabilir, dış kasa çatlaması yapar, daha fazla zorlama halinde anakart çatlaması dahi yapar. Ne kadar basit anlatmışsınız...

Servisten memnun kaldın mı, cihazı aldığın anda eline nasıl ulaştı, bu bilgileri de bizimle paylaşsaydın güzel olurdu.

Kusura bakmayın, pek detaylı açıklamamışım. Servise laptopu iki kez gönderdim, burada bahsettiğim gıcırtı sorununu ilk yollayışımda LCD bezel değişimi ile hallettiler, servise gidip kendim balonlu poşetlerle sarmalanmış bir şekilde laptopu aldım. Şu ana kadar da hiçbir gıcırtı olmadı. 1 ay önce de batarya kapasitesinin 77ye düşmesi ve işlemcinin ısınması sorunlarından batarya değişimi, fan temizliği ve termal macun değişimi için yollamıştım. Kurye diğer gün beklemediğim bir hızda sabah gelince dayanıklı olmayan bir kolide ve üzerinde servis numarası eksik bir şekilde laptopu yollamıştım, HP destek ile görüşüp bu durumu bildirdim. Sağ olsunlar yardımcı oldular ve bir sıkıntı olmadan laptop servise ulaştı. 15 gün gibi bir sürede de laptop dayanıklı bir koli içinde balonlu poşetler ile sarmalanmış bir şekilde elime ulaştı. Batarya değişimi yapıldı fakat CPU hala ısınıyor. Bilgisayar kapanmadığı sürece sorun olmadığını söylüyorlar da 98 derecenin neresini "sağlıklı" buluyorlar bilmiyorum. Her ne kadar laptop sorunlu olsa da servisten memnunum, hem destek hattı hem de servisi gayet iyi.

Anladım, teşekkürler yazdığın için. :)

3 ay sonra durumu güncelleyerek dediğim her iyi şeyi geri almak istiyorum, laptop geldikten sonra oyun denemesi yaparken fark ettim ki sağ üstten çok gürültülü rahatsız edici bir fan sesi geliyordu. Ayrıca CPU sıcaklık değerlerimde iki çekirdeğin diğer ikisinden 20 dereceye kadar fazla ısındığını fark ettim. Bayağı bayağı ikisi 80 derecelerdeyken diğer ikisi 98'i zorluyordu. Bu sorunları fark ettiğimde bir şey yapamadım çünkü arasınavlarım yaklaşıyordu. Bu şekilde 1 ay geçirdim ve bu süre zarfında laptopu çok gerekli anlar dışında asla açmadım. Bu ses cidden başımı ağrıtıyordu çünkü. Bu ay başında da biraz rahatlayınca bu sorunları ileterek laptopu geri gönderdim. 1.5 hafta sonra şaşırtıcı bir hızda laptop elime ulaştı ve termal modülün değiştirildiği söylendi. Ben de tabii mutlu oldum sorun halloldu diye fakat açtığım gibi hiçbir şeyin hallolmadığını fark ettim. Bu lanet ses devam etmesine karşın laptop özellikle açılış kapanışta ve genel olarak çalışırken hep cızırtı sesine benzer sesler çıkarmaya başlamıştı. Tek hallolan sorun şu bahsettiğim dengesiz sıcaklık değerleri. Sağ olsunlar onu düzeltmişler fakat asıl rahatsız eden sorunu umursamamışlar bile. Final sınavlarım bitene kadar gene bu sorunla baş başayım. Özetle HP servisinin parça değişimi yapmak dışında pek bir işlevinin olduğunu düşünmüyorum. Bir sorunu halledip başka bir sorun çıkartıyorlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı