Bildiğiniz gibi "Asus N550JX-CN044D Notebook" almaya karar verdim. Normalde bütçem 4.000'lere çıkabiliyordu, FreeDos alayım ona vereceğim para ile telefon yenilerim dedim. DreamSpark'tan aldığım kodu kullanacağım. Artan para ile 1.000-1.100 civarlarına telefon alacağım.
Telefondan beklediğim;
- Çok güzel tasarım, (Hantal olmasın, ZenFone 2 gibi...)
- 4" ten büyük, 5" ten küçük ekran, (ne büyük, ne küçük)
- Android Minimum 4.4 (Bıktım artık eski telefonlardan, güncellik istiyorum.)
- Kesinlikle oyun amacım yok, hatta hiç yüklemem bile, sosyal medya vs. kullanacağım.
- Arayüzü güzel olsun. (G2'nin arayüzüne de ayar oluyorum.) Bataryası toplam 3-4 saat götürsün yeter. (Okulda telefonu dolaba koyuyoruz, akşam alıyorum ondan 2 günde toplam 3-4 saat ya kullanırım, ya kullanmam. Yani bu süre benim için 1-2 günü çıkarmak demek. O süreçte de mesaj yazacağımdan fazla şarj yemez sanırım, en azından oyun kadar yemez.)
Bu kriterlere en uygun olarak HTC gözüme çarptı. ZenFone 2'yi gerçekten sevmedim. M4 Aqua'ya baktım ancak SONY'nin Z serisi dışında hiç bir telefonuna ısınamadım. Normalde olmaz ama telefon konusunda aşırı marka takıntım vardır. SONY-HTC-LG dışı olmaz, Samsung'da dahil, uyuz oluyorum Samsung'a kusura bakmasın fanboylar.
Kısaca kararını neredeyse verdim sayılır. Şu dakikadan sonra beni vazgeçirebilecek tek şey bir kampanya olabilir herhalde
Mesela LG G3 1.100-1.200 TL düşer felan ...
Turkcell'den almayı düşünüyorum, bugün gittim sordum, faturalı hattı olmayanlar kampanyadan yararlanamıyormuş. Bende yanına paket almadan, tek telefonu almayı planlıyorum. Bir diğer mesele de renk
Beyazın önden görünüşü, mavinin arkadan görünüşü güzel, siz ne dersiniz, benim kafamda beyaz var, klasik olarak.
Türkiye'de sanırım sadece 2 renk var.
Uzun oldu kusura bakmayın, cevap verecek olanlara teşekkür ederim şimdiden.
@mert hg