HTC Desire 626 Almak

Makaleler
9
Bildiğiniz gibi "Asus N550JX-CN044D Notebook" almaya karar verdim. Normalde bütçem 4.000'lere çıkabiliyordu, FreeDos alayım ona vereceğim para ile telefon yenilerim dedim. DreamSpark'tan aldığım kodu kullanacağım. Artan para ile 1.000-1.100 civarlarına telefon alacağım.
Telefondan beklediğim;
- Çok güzel tasarım, (Hantal olmasın, ZenFone 2 gibi...)
- 4" ten büyük, 5" ten küçük ekran, (ne büyük, ne küçük)
- Android Minimum 4.4 (Bıktım artık eski telefonlardan, güncellik istiyorum.)
- Kesinlikle oyun amacım yok, hatta hiç yüklemem bile, sosyal medya vs. kullanacağım.
- Arayüzü güzel olsun. (G2'nin arayüzüne de ayar oluyorum.) Bataryası toplam 3-4 saat götürsün yeter. (Okulda telefonu dolaba koyuyoruz, akşam alıyorum ondan 2 günde toplam 3-4 saat ya kullanırım, ya kullanmam. Yani bu süre benim için 1-2 günü çıkarmak demek. O süreçte de mesaj yazacağımdan fazla şarj yemez sanırım, en azından oyun kadar yemez.)

Bu kriterlere en uygun olarak HTC gözüme çarptı. ZenFone 2'yi gerçekten sevmedim. M4 Aqua'ya baktım ancak SONY'nin Z serisi dışında hiç bir telefonuna ısınamadım. Normalde olmaz ama telefon konusunda aşırı marka takıntım vardır. SONY-HTC-LG dışı olmaz, Samsung'da dahil, uyuz oluyorum Samsung'a kusura bakmasın fanboylar.
Kısaca kararını neredeyse verdim sayılır. Şu dakikadan sonra beni vazgeçirebilecek tek şey bir kampanya olabilir herhalde :) Mesela LG G3 1.100-1.200 TL düşer felan ... :)

Turkcell'den almayı düşünüyorum, bugün gittim sordum, faturalı hattı olmayanlar kampanyadan yararlanamıyormuş. Bende yanına paket almadan, tek telefonu almayı planlıyorum. Bir diğer mesele de renk :D Beyazın önden görünüşü, mavinin arkadan görünüşü güzel, siz ne dersiniz, benim kafamda beyaz var, klasik olarak. :) Türkiye'de sanırım sadece 2 renk var.

Uzun oldu kusura bakmayın, cevap verecek olanlara teşekkür ederim şimdiden.

HTC-Desire-626s-and-Desire-626.jpg

htc-desire-626-d626x-16gb-lte-white-730.jpg

@mert hg

Son düzenleme:
Tasarım olarak güzel bir telefon. Yalnız fiyatını hak etmiyor. Donanım olarak kötü bir telefon SD 210 kullanıyor, Adreno 304 ve 1.5 GB RAM değerine sahip. Bataryası kötü 2000 MAH. Bu fiyata Zenfone 2 gibi bir telefon varken bunu almak düşündürücü. Güncelleme konusunda da bu telefon seni yarı yolda bırakır. Ayrıca son olarak şunu söyleyeyim, Samsung önermek fanboyluk değildir. Sen kendinde diyorsun benim marka takıntım var, Sony, LG ve HTC kullanmam diyorsun. Sence bu da fanboyluk değil mi?
Kısaca bu telefon kötü bir telefon parana yazık.

MediaTek MT6572 octa-core , 2GB RAM ve Adreno 306 yazıyor, "G Dual"G modeli değil bu. Bataryasının da 7/24 kullanmayacağımdan amacıma yeteceğini düşünüyorum. Sony, LG kullanmam değil, onlardan başka kullanmam demek istedim. Yani yer edinmiş, kaliteli firmalar. Elbette Asus'ta dahil buna ancak ZenFone 2 gerçekten çok hantal bir telefon, büyük ve kalın zaten tercih etmeyişimin en büyük sebebi bu :)

Not: Senin bahsettiğin model, kırpılmış olan "Dual SIM" versiyonu. SD410'u felan var, zaten 800TL o da. Benim bahsettiğimin özellikleri böyle;

Screenshot_2015-10-27-07-43-14-1.png

Dipnot: Her özelliği tamam da işlemcisinin 1.7GHz Octa olması lazım, yani bu model için her yerde öyle yazıyor. Türkiye'ye gelen model mi farklı acaba, G olmayanını sadece Turkcell satıyor maalesef.

Son düzenleme:
@BERWAR ... 6752'ymiş kardeşim :) Tam olarak bu; "Mediatek MT6752 Octa-core 1.7 GHz Cortex-A53" Ancak çözemediğim şey, Normalde Bluetooth'u 4.0 olması lazım, Turkcell'de 4.1 yazıyor. Normalde işlemcinin 1.7 Octa olması lazım ancak Turkcell'de 1.2 Quad yazıyor. Neyse bana farketmez, elimde hala daha "kral" olarak nitelendirebileceğim bi' tablet var. Oyun oynayacak olsam bundan oynarım zaten, telefon almamdaki tek amaç Facebook ve Whatsapp'ı rahatça kullanabilmek. Arayüzü de takılmasın yeter. Batarya'ya gelince, az ama bana yetiyor. Hanı ihtiyacını karşılayacağına güveniyorum doğrusu.

@BERWAR ... 6752'ymiş kardeşim :) Tam olarak bu; "Mediatek MT6752 Octa-core 1.7 GHz Cortex-A53" Ancak çözemediğim şey, Normalde Bluetooth'u 4.0 olması lazım, Turkcell'de 4.1 yazıyor. Normalde işlemcinin 1.7 Octa olması lazım ancak Turkcell'de 1.2 Quad yazıyor. Neyse bana farketmez, elimde hala daha "kral" olarak nitelendirebileceğim bi' tablet var. Oyun oynayacak olsam bundan oynarım zaten, telefon almamdaki tek amaç Facebook ve Whatsapp'ı rahatça kullanabilmek. Arayüzü de takılmasın yeter. Batarya'ya gelince, az ama bana yetiyor. Hanı ihtiyacını karşılayacağına güveniyorum doğrusu.
Turkcell'in sitesindeki model farklı model. Vatandaki model 1GB RAM ve 8 GB hafızalı iken Turkcell'deki 2 GB RAM ve 16 GB hafızalı. Ben ya bunu ya da Sony Xperia M4 Aqua alacağım. İkisi arasında gidip geliyor. Birazdan M4 Aqua hakkında konu açacağım.

Öyle ancak ekstraları da var. Turkcell'dekinin isminde herhangi bir ibare yok yani bize verdiklerine göre 1.7 Octa olmalı. Bakıcaz artık. M4 Aqua'ya dediğim gibi ısınamadım bir türlü.
Turkcel'deki 1.2 olan versiyonu ve sanırım çift simi desteklemiyor. Vatandaki farklı modeli. Dikkat ettsiysen Turkcell'deki yorumlarda da bu belirtilmiş :). M4 Aqua'ya ben de pek ısınamadım ama bakıcaz artık :)

Çift sim destekleyen model G versiyonu, o aynı zamanda kırpılmış model, 1GB RAM, SD210'u felan var. 2. SIM'e ihtiyacım zaten yok. HTC'de zaten %99 kararımı verdim, merak ettiğimse donanımı... Ah HTC ah! Ne vardı da 4 farklı çeşit çıkartırsın bir modele, ben Türkiye'de ki bu pazar anlayışını anlamıyorum, açık açık yazın işte, millete kitlemeye ne kadar hevesliler.

Çift sim destekleyen model G versiyonu, o aynı zamanda kırpılmış model, 1GB RAM, SD210'u felan var. 2. SIM'e ihtiyacım zaten yok. HTC'de zaten %99 kararımı verdim, merak ettiğimse donanımı... Ah HTC ah! Ne vardı da 4 farklı çeşit çıkartırsın bir modele, ben Türkiye'de ki bu pazar anlayışını anlamıyorum, açık açık yazın işte, millete kitlemeye ne kadar hevesliler.
Ben hala gidip geliyorum :(

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı