Merhabalar, HTC One M8 cihazım son olarak "Android 6.0 Marshmallow" güncellemesi aldı ve daha üst güncellemeleri almayacak. Cihazıma "Android 7.0 Nougat" yüklemek istiyorum, bunu nasıl yapabilirim? Bu tür bir işlem için bootloader kilidini açıp, root aktifleştirilmesinin yapılması gerektiğini biliyorum, sorum nasıl yapacağım değil. Size birden fazla sorum olacağı için maddeler halinde yazacağım.
Kısaca; Adaway vb. root gerektiren programlar kullanmayacağım, Android sürümünü yükseltmek dışında root erişimi isteyen işlemlerde yapmayacağım. Bu sepeble tekrar kapatılabilir mi diye soruyorum.
Bunun mümkün olduğu ya da olmadığı hakkında pek fazla kaynak göremedim ya da gördüysemde anlamadım. Bu root aktifleştirmek, ROM yüklemek pek anladığım işlemler değil fakat bu isteklerimin olabilmesi mümkünse cihazıma bu işlemleri yapmak hakkında en detaylı bilgileri dahi okuyacağım. Pek bilmediğimi sizlere bildirerek, saçma bir istek ya da telaffuzum olduysa affola.
Şimdiden teşekkürler, sevgiyle kalın.

- ROM olarak bir şahıs tarafından geliştirilmemiş, 3. bir şahısa açık olmayan, HTC'nin sunduğu şekilde sunulan hatta sanırım "Stock ROM" olarak geçen temiz bir Nougat dosyası bulup, kurabilir miyim?
- Root aktifleştirme işleminden sonra bazı uygulamaların bu "root" imkanlarına erişebilmesi, banka uygulaması vb. uygulamaların root açıkken çalışmaması gibi güvenlik tehditlerinden dolayı bu işlemi yaptıktan sonra BL kilidini tekrar kapatmak ve root erişimlerini açılmamış gibi Android 6.0'a dönmeden, 7.0'ı kullanmaya devam ederken eski halinde kapatabilir miyim?
Kısaca; Adaway vb. root gerektiren programlar kullanmayacağım, Android sürümünü yükseltmek dışında root erişimi isteyen işlemlerde yapmayacağım. Bu sepeble tekrar kapatılabilir mi diye soruyorum.
Bunun mümkün olduğu ya da olmadığı hakkında pek fazla kaynak göremedim ya da gördüysemde anlamadım. Bu root aktifleştirmek, ROM yüklemek pek anladığım işlemler değil fakat bu isteklerimin olabilmesi mümkünse cihazıma bu işlemleri yapmak hakkında en detaylı bilgileri dahi okuyacağım. Pek bilmediğimi sizlere bildirerek, saçma bir istek ya da telaffuzum olduysa affola.
Şimdiden teşekkürler, sevgiyle kalın.

Son düzenleyen: Moderatör: