HTC Sensation XE/XL Android 4.2 Jelly Bean CM10 ROM Güncelleme Rehberi

Aynı hatayı üstte bir arkadaş da almış. Eğer okursan halledersin. Aynısını ben de alıyorum daha pc elimde olmadığı için halledemedim. Normal sense devam ediyorum. ROM atmadan önce backup alın böylece sıkıntı yaşamazsınız.

Benim bir sorum olacak. En stabil ve çarkı en uzun giden rom hangisi? Arayüz farketmez ama aynısı da olmasa en azından sense 4 olsa bari. Var mı öyle bir rom?
 
Merhaba htc sensetion xe cihazıma Android 4.2.2 ya da Android 4.3.0 işletim sistemini güncellemek istiyorum yardımcı olur musunuz? Resimli bir anlatım olsa veya detaylı anlatım?
 
Telefonum animasyonda kalıyordu, arkadaşımla flashlayıp düzeltmiştik ancak kendi bilgisayarımda sdk vb. uygulamalar olmadığı için nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz ? Ayrıca direkt telefondan rom yükleyebilir miyim ?
 
Telefon açılmıyor HTC logosunda kalıyor.
İzlediğim adımlar:
  1. Recep beyin tarifiyle rootladım ondan önce boot kilidini açtım.
  2. Sizin tarifinizde JellBean ROM: cm-10-20121210-EXPERIMENTAL-pyramid.zip burdan indiremedim, 404 not found yazıyor.
  • Cyanogen Mod 10.1 Jelly Bean 4.2 - Download bunu indirdm kurdum yanlız 6 ıncı adımdaki google app yok o yüzden Reboot System Now dedim telefon kapandı açılırken Htc logosunda kaldı hep orda bekliyor. Ne yapmalıyım ? teşekkürler.

Evet, sorun bundan kaynaklanıyormuş sanırım. Çözüm şu şekilde:

Bir Recovery edinmeli ve ROM flaslamalısın.
Bu aşamayı ayrıntılı anlatırmısn aynı sorunu bende yaşıyorum telefon Htc logosunda takıldı kaldı açılmıyor.

Tamam sorunu çözdüm Android 4.3 jelly bean yükledim oldu.

Sorun yaşadığım yer android i yüklerden yüklediğim android e göre google apps indirmem gerekiyormuş 4.3 e göre buldm ve jelly bean den sonra google apps yi yükledim tekrar açıldı bi süre bekledikten sonra kendisi açıldı oldu yani :) Burak bey'e ve Recep bey'e çok teşekkür ederim. Saygılar.

Yanlız 4.3 jelly bean da şöle bişi var kamera çalışmıyor ve gelen aramaları meşğule atamıyorum. Şimdilik başlıca sıkıntıları bunlar bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim bende bi yandan araştırıyorum şimdiden teşekkürler.
 
Maalesef Custom ROM'larda bu tür sorunlar mevcut. Güncellenmesini beklemeniz ya da başka ROM atmanız gerek.
Başka ROM u direk bunun üstüne atabilirmiyim Burak bey'in tarifini baştan tekrarlayıp ? Ve bu ROM dan daha düşük bi ROM mu kullanıcam android 4.2.2 jelly bean gibi mesela veya sizin öneriniz hangisi.
 
ROM yapanlar genelde yükleme yönergelerini sayfalarında yazarlar. İngilizce de olsa anlayabilirsiniz. Olmadı Google Translate kullanabilirsiniz ya da ben size yönergeleri tercüme ederim.

Mesela yükleyeceğiniz bu ROM'un başında "DISCONTINUED" yazıyor. Yani ROM'un geliştirilmesine son verilmiş.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı