HTML, CSS ve JavaScript için editör önerisi

Sublime text Visual Studio code Adobe dreamweaver editör önerileri PHP ile en basit örnek hastaneye giderken internet üzerinden randevu alırsınız ya PHP ile bunu yapma şansınız var editörlerin özellikleri Tab tuşuna basınca kodu otomatik tamamlaması vscode ile yapılıyor sitenin önizlemesini görebiliyor Adobe dreamweaver kodların yeri aynı oluyor düzgün bir şekilde görünmesini sağlıyor bu da sublime text editörünün özelliği. SQL ise veritabanı işlemi için gerekli web üzerinde programalama yapacaksınız PHP bilmeniz şart.

Nedeni belirtir misiniz?
Sublime text Visual Studio code Adobe dreamweaver editör önerileri PHP ile en basit örnek hastaneye giderken internet üzerinden randevu alırsınız ya PHP ile bunu yapma şansınız var editörlerin özellikleri Tab tuşuna basınca kodu otomatik tamamlaması vscode ile yapılıyor sitenin önizlemesini görebiliyor Adobe dreamweaver kodların yeri aynı oluyor düzgün bir şekilde görünmesini sağlıyor bu da sublime text editörünün özelliği. SQL ise veritabanı işlemi için gerekli web üzerinde programalama yapacaksınız PHP bilmeniz şart.
Bir HTML kaynak öneriniz var mı?
@Yeniçocuk

VS Code kullanıyorum ve öneriyorum aynı zamanda. Sebebine gelirsek eklentilerini söyleyebilirim. Örneğin kod tamamlama, klavyedeki kısayol tuşlarıyla hazır kod getirme(yine eklenti sayesinde) gibi. Aynı zamanda Python ile de kod yazdığım için terminali sayesinde çıktı alıyorum.

HTML ve CSS için yazılı en iyi kaynak W3 Schools. Türkçe video olarakta Tayfun Erbilen Prototürk öneririm. HTML birkaç saatlik konu, CSS' i de 1 hafta içinde öğrenirsin. Bol bol küçük projeler yap. PHP yerine JS öğren bence. HTML, CSS, JS çok iyi bir üçlü. Sonradan öğrenmek istersen PHP öğrenebilirsin. He şunu da söyliyeyim JS ile hem Front hemde Back End işleri yapabilirsin.

Kesinlikle VS Code. HTML için ek olarak Live Server eklentisi.

VS Code gerek tasarımı ve gerek eklentileriyle bir numaralı seçenek bana göre.

Ek olarak, sadece Js çalışılacaksa Atom da kullanılabilir.
Büyük ihtimalle VS Code kullanacağım gibi.

Hocam, HTML ile ilgili bir kaynak öneriniz var mı?

HTML, CSS ve Javascript'in yanına PHP öğrenirsem katkısı büyük olur mu?
HTML ve CSS için yazılı en iyi kaynak W3 Schools. Türkçe video olarakta Tayfun Erbilen Prototürk öneririm. HTML birkaç saatlik konu, CSS' i de 1 hafta içinde öğrenirsin. Bol bol küçük projeler yap. PHP yerine JS öğren bence. HTML, CSS, JS çok iyi bir üçlü. Sonradan öğrenmek istersen PHP öğrenebilirsin. He şunu da söyliyeyim JS ile hem Front hemde Back End işleri yapabilirsin.
Ben de bu yüzden HTML, CSS ve Javascript üçlüsünü öğreneceğim. Çok iyi bir üçlü diyorlar. Acaba PHP öğrensem katkısı olur mu diye düşünmüştüm. O yüzden sizlere sordum.

İlk sitemi şunlardan baka baka yaptım:

Sonra istediğim tasarıma göre YouTube'dan videolar izledim, tutoriallerle beraber yapmaya çalıştım. Çok üstüne gitmedim ama.

PHP yerine Bootstrap öğrenmek isteyebilirsin, eğer hobi amaçlı gideceksen.

İlk sitemi şunlardan baka baka yaptım:

Sonra istediğim tasarıma göre YouTube'dan videolar izledim, tutoriallerle beraber yapmaya çalıştım. Çok üstüne gitmedim ama.

PHP yerine Bootstrap öğrenmek isteyebilirsin, eğer hobi amaçlı gideceksen.
Hobi amaçlı gitmeyeceğim. Gelecekteki yöneleceğim alan diye şimdiden başlamak istedim. Çünkü boş zamanım var değerlendirmek istiyorum.

YouTube'da şu an araştırma içerisindeyim.

Bu siteyi öneren çok kişi var. Hemen inceleyeceğim.

@SideWinder

Hocam, o zaman PHP dilini de öğrenmem gerekir. PHP ile bildiğim kadar üyelik gibi işlemler oluyor. Beni aydınlatır mısınız?

Son düzenleme:
VSCode çok kolay ve kullanışlı bir editör. TAB tuşuna basarak kodları tamamlıyabilme gibi güzel jestleri var. Arayüz kendini hacker sanacak kadar tatmin edici ve güzel bence.

Bu site harbi çok kral bir sitedir. Uygulama yöntemleri VS. olsun seni moda sokuyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı