HTML de backend fark eder mi?

f4ruk01

Yoctopat
Daha fazla  
Web tasarımında HTML ve CSS'den sonra backend için JavaScript mi oluyor yoksa diğer backend dilleri ile de web tasarımını bitirebilir miyiz?

HTML ve CSS sadece temel. Backednd geliştirici olacaksanız eğer genellikle dillerin kütüphanelerini kullanacaksınız. PHP, PHP kütüphanesi olan Laravel, Bir çok JS kütüphaneleri, DJango vs gibi.

HTML CSS den sonra JavaScript derken bahsettiğin JavaScript'in backend olduğuna emin misin ? Backend farklı bir olay çünkü

HTML CSS'den sonra JavaScript derken bahsettiğin JavaScript'in backend olduğuna emin misin? Backend farklı bir olay çünkü

Backend olayını biliyorum demek istediğim web tasarladığımızda kullanıcı tarafından alınan bilgilerin kullanımı sitenin bu bilgiyi kullanması olayı sadece JavaScript ile mi yoksa diğer C# Python gibi diller ile de yapabiliyor muyuz bunu sormak istedim.

HTML CSS'den sonra JavaScript derken bahsettiğin JavaScript'in backend olduğuna emin misin? Backend farklı bir olay çünkü

Pardon pardon çok karıştırmışım şimdi baktım da.

Son düzenleme:
Backend olayını biliyorum demek istediğim web tasarladığımızda kullanıcı tarafından alınan bilgilerin kullanımı sitenin bu bilgiyi kullanması olayı sadece JavaScript ile mi yoksa diğer C# Python gibi diller ile de yapabiliyor muyuz bunu sormak istedim.

Pardon pardon çok karıştırmışım şimdi baktım da.
Web sitenin veya web app'in içindeki fonksiyonaliteleri, sayfalar arası geçişi, aradığın veri akışlarını (sadece ön yüze geliş gidiş olarak) JavaScript ile yaparsın fakat backend olarak arkadaki verilerin saklanması, geliş gidişi sağlayan servisleri JavaScriptle de yazabilirsin başka dille de yazabilirsin.

Örnek vereyim; bir veritabanı oluşturursun (SQL veya NOSQL olabilir) bu verilerin eklenmesi, güncellenmesi, silinmesi için servisleri veya API ları başka dillerle de yazarsın. Örneğin JavaScript'in Express JS frameworkü ile veya Python FastAPI librarysi ile API ları oluşturursun ve host edersin. (Local yada remote server fark etmez backend dediğimiz kısım burasıdır) Daha sonra bunları çağırıp request atarak çağır,göster vs yaptığın yer yine JavaScript olur ama burası backende değil frontende girer.

Ekleme : C# ile de yaparsın daha tonlarca yöntem var

Technopat Haberler

Geri
Yukarı