HTML forum etiketinde dosya alma

Sahkalid

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar! HTML üzerinden bir form yaptım. Fakat bir şeyi anlayamadım. Burada yazılacak olan şey örneğin isim. Bana nasıl gelebilir. Ben buralarda girilen şeyleri nasıl alabilirim? Yani bi klasör veya bir dosya içine burada girilenleri aktarabilirim.

2. Sorum) Bir kimse ismini yazdı, ve giriş yaptı. Ben o kişinin girdiği ismi yazdırmak istiyorum. Yani hesap adı değiştirmek gibi. Sizler bir hesap oluşturursunuz ve isim girersiniz. Ve o isim hesabınızda/profilinizde gözükür. Bunu nasıl yapabilirim bunu da anlatabilirseniz çok sevinirim.
1667819462516.png

HTML sadece bir işaretleme dilidir. Verileri işlemek için PHP kullanabilirsiniz. Sadece HTML ile dediklerinizi yapmanız mümkün değil.

PHP üzerinden nasıl yapılacağını anlatma şansınız var mı acaba?
Benim burada yazarak anlatmam biraz üstün körü olur. Çünkü HTML tarafında form elemanlarını, form elemanının PHP tarafına aktarılmasını ve PHP tarafında da formdan gelen bilginin alınmasını daha sonra hem ekrana yazdırılıp hem de veritabanına kaydedilmesini bilmelisiniz. Bunlar da biraz zaman isteyen konular. Ancak bir örnek olması açısından söylediğiniz örneği en basit şekliyle ve MySQL veritabanını kullanacağınızı varsayarak HTML ve PHP kodlarını yazıyorum.

HTML:
HTML:
<html>
    <head>
    </head>
    <body>

<form action = "islem.php" method = "post">
            İsim: <input type = "text" name = "isim">
            Password: <input tpye = "password" name = "sifre">
            <input type ="submit" value = "GONDER">
        </form>

</body>
</html>

PHP:
PHP:
<?php

$isim = $_POST["isim"];
$sifre = $_POST["sifre"];

$baglanti = mysqli_connect("localhost", "root", "", "vtadi");
$sorgu = mysqli_connect($baglanti, "INSERT INTO tablename(isim, sifre) VALUES('$isim', '$sifre')");

if($sorgu){
    echo "Kayıt başarılı.";
    echo "İsim: "; echo $isim;
    echo "Şifre: "; echo $sifre;
}

?>

Benim burada yazarak anlatmam biraz üstün körü olur. Çünkü HTML tarafında form elemanlarını, form elemanının PHP tarafına aktarılmasını ve PHP tarafında da formdan gelen bilginin alınmasını daha sonra hem ekrana yazdırılıp hem de veritabanına kaydedilmesini bilmelisiniz. Bunlar da biraz zaman isteyen konular. Ancak bir örnek olması açısından söylediğiniz örneği en basit şekliyle ve MySQL veritabanını kullanacağınızı varsayarak HTML ve PHP kodlarını yazıyorum.

HTML:
HTML:
<html>
    <head>
    </head>
    <body>

<form action = "islem.php" method = "post">
            İsim: <input type = "text" name = "isim">
            Password: <input tpye = "password" name = "sifre">
            <input type ="submit" value = "GONDER">
        </form>

</body>
</html>

PHP:
PHP:
<?php

$isim = $_POST["isim"];
$sifre = $_POST["sifre"];

$baglanti = mysqli_connect("localhost", "root", "", "vtadi");
$sorgu = mysqli_connect($baglanti, "INSERT INTO tablename(isim, sifre) VALUES('$isim', '$sifre')");

if($sorgu){
    echo "Kayıt başarılı.";
    echo "İsim: "; echo $isim;
    echo "Şifre: "; echo $sifre;
}

?>
Çok teşekkür ederim efendim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı